Logo Printen Logo RSS logo facebook

Film: Tumbuktu (2014)

138. Film: Tumbuktu (2014)

"Timbuktu" is een film gemaakt door Abderrahmane Sissako, met Ibrahim Ahmed dit Pino, Toulou Kiki, Abel Jafri, Hichem Yacoubi.


Synopsis

Niet zo ver van Timbuktu, nu in handen van religieuze fundamentalisten, leeft Kidane met zijn vrouw Satima, zijn dochter Toya en met Issan, de 12-jarige herder vredig in de duinen.
In de stad lijden de mensen onder het terreurregime van de Jihadisten die vastbesloten zijn om het geloof te controleren. Muziek, gelach, sigaretten en zelfs voetbal zijn verboden. De vrouwen zijn de schaduw van zichzelf geworden maar houden waardig stand. Iedere dag spreekt het geïmproviseerde tribunaal absurde en tragische veroordelingen uit.
Kidane en zijn familie zijn gespaard gebleven van de chaos in Timbuktu. Maar hun lot verandert wanneer Kidane per ongeluk Amadou, de visser, doodt. Amadou, heeft « GPS » de geliefde koe van Kidane geslacht. Kidane is nu onderworpen aan de nieuwe wetten van de bezetters.

Om de trailer te bekijken, click hier

Sleuteldatums

  • 5 december 2014: Avant-première in aanwezigheid van Abderrahmane Sissako en Toulou Kiki.
    Tickets voor de avant-première zijn beschikbaar op de website van Bozar.
  • 17 december 2014: de film loopt in de zalen.

Officiële Selectie (Competitie), Cannes Film Festival 2014

Bayard d’Or voor Beste Film, "Festival International du Film Francophone" (FIFF), Namen Bayard d’Or voor Beste Scénario, "Festival International du Film Francophone" (FIFF), Namen Prijs van de Jongerenjury, "Festival International du Film Francophone" (FIFF), Namen