Logo Printen Logo RSS logo facebook

Regionale verkiezingen

Nederlandstalige campagnes

Meer kinderopvang!’
ABVV

Campagne van de ABVV : Meer kinderopvang!‘Eén van de eisen in het memorandum van het Vlaams ABVV voor de volgende Vlaamse regering is meer kinderopvang, voor veel jonge ouders is dit een nijpend probleem. Ouders worden vaak geconfronteerd met wachtlijsten en dure alternatieven, goede opvang is vaak onbereikbaar en er schort heel wat aan de kwaliteit van de kinderopvang. Daarom stelt Vlaams ABVV een aantal eisen, illustreert de situatie met de Antwerpse kinderopvang en geeft 2 getuigenissen.

Alice zorgt voor stemming
Alice

Alice zorgt voor de stemmingAlice dringt aan op gelijke M/V vertegenwoordiging op de topniveaus in de politiek, dit is evident omdat wetenschappelijk onderzoek aangeeft dat dit leidt tot een beter bestuur. Ze gebruikt nieuwe technologieën en houdt van verrassingsacties.

Alice kwam in actie toen na een monitoring van gender op de kabinetten bleek dat amper 24 procent van de kabinetschefs en adjunct-kabinetschefs een vrouw is. Alice wil de verdelingen van ministerposten en kabinetten monitoren na de verkiezingen. Ze voert verschillende acties rond dit thema.
Alice zorgt voor de stemming

Denk niet cliché, stem niet ciché
Vlaamse overheid

Campagne "Denk niet cliché, stem niet cliché"De Vlaamse overheid lanceert opnieuw deze campagne om vernieuwend te stemmen. Stem voor een mix van mannen en vrouwen en voor verschillende culturele en sociale achtergronden omdat een efficiënt beleid een spiegel moet zijn van de gehele bevolking. Meer informatie vindt u op de campagnesite.

Stem vrouw voor een leven in balans
Vrouw en maatschappij

Campagne van Vrouwen en Maatschappij - Stem vrouw voor een leven in balans De CD&V vrouwen pikken graag in op de zoektocht van vele vrouwen naar het evenwicht tussen werk en gezin. Vaak is dit laatste een drempel naar de arbeidsmarkt, daarom Vrouw & Maatschappij werken aan een zorgvriendelijke arbeidsorganisatie en een volwaardige plaats op de arbeidsmarkt.

Meer informatie vindt u op de site van Vrouw & Maatschappij> (de site wordt actueel aangepast voor de verkiezingen van 13 juni 2010).

Stem vrouw
Zij-kant

Campagne van Zij-Kant - Stem vrouw
Zij-kant wil met stemvrouw.be een overzicht bieden van argumenten om voor vrouwen te stemmen. Dit naast de wettelijke regelingen over quota en een historisch overzicht van de ‘stem vrouw’ campagnes. Het is niet genoeg dat op alle verkiezingslijsten evenveel vrouwen als mannen staan, ook de zetels moeten gelijkmatig verdeeld worden. Stem Vrouw (de site wordt actueel aangepast voor de verkiezingen van 13 juni 2010).

Franstalige campagnes

- Campagne "POUR BRUXelles, VOTEZ POUR elles"
Conseil des femmes francophones de Belgique (CFFB)

Campagne du CFFB - élections régionales BruxellesCampagne voor het voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.


Nieuwsberichten


Kalender

« Juni 2018 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1