Logo Printen Logo RSS logo facebook

Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen veroordeelt seksistische campagne

Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen veroordeelt seksistische campagne

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen stelde de organisatoren van de E3 Harelbeke in gebreke omwille van hun seksistische reclamecampagne.

De affiche in kwestie toont de achterkant van een hostess, haar rok omhoog, en de hand van een wielrenner die dichterbij komt. Daarbij wordt gesuggereerd dat deze laatste haar in de billen gaat knijpen. De affiche doet denken aan Peter Sagan die na de Ronde van Vlaanderen 2014 een hostess in de billen kneep. Volgens de organisatie is het een ludiek bedoelde affiche. Het Instituut is echter van mening dat de slogan de bedoeling van de wielrenner om de hostess in de billen te knijpen bevestigt en wielrenners aanzet hetzelfde te doen.

Naar aanleiding van deze campagne brengt het Instituut de organisatoren in herinnering dat de affiche in strijd is met de antidiscriminatiewet van 10 mei 2007. Bijgevolg eist het Instituut de onmiddellijke stopzetting van de campagne en de verdere verspreiding van de affiche.

"Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen veroordeelt elk gebruik van seksistische stereotypen, in alle domeinen, ook in reclame. Deze campagne beeldt vrouwen af als lustobject en zet aan tot seksuele intimidatie. Het Instituut is dus onmiddellijk tussengekomen.” verklaart Liesbet Stevens, adjunct-directrice van het Instituut voor gelijkheid van vrouwen en mannen.

Ook de Internationale Wielerunie UCI was niet opgezet met de affiche. De organisatoren van de E3 Harelbeke hebben ondertussen besloten om de campagne onmiddellijk te staken.

Lees hier het persbericht.


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3