Logo Printen Logo RSS logo facebook

Voorstelling van het boek Marguerite De Riemaecker-Legot - Onze eerste vrouwelijke minister (2015)

136. Voorstelling van het boek Marguerite De Riemaecker-Legot - Onze eerste vrouwelijke minister (2015)

Op uitnodiging van de Vrouwenraad en de Conseil des Femmes Francophones de Belgique presenteerde Christian V.P. De Riemaecker vandaag het boek: "Marguerite De Riemaecker-Legot. Onze eerste vrouwelijke minister".
Vijftig jaar geleden, in 1965, werd Marguerite De Riemaecker-Legot de allereerste vrouwelijke minister in België. Christian V.P. De Riemaecker schreef de biografie van zijn moeder en illustreerde deze rijkelijk met tijdsdocumenten.

Ter gelegenheid van de viering van het 20 jaar bestaan steunt Amazone het evenement !

Overzicht van haar leven

Marguerite De Riemaecker-Legot werd geboren in Oudenaarde in 1913 als dochter van een advocaat en volgde de sporen van haar vader. In 1936 werd zij doctor in de rechten en advocaat, wat toen geen evidente beroepskeuze was. Evenmin evident was haar verkiezing als volksvertegenwoordiger voor CVP-PSC in 1946: pas twee jaar nadien kregen vrouwen in België algemeen stemrecht. Tot 1971 was zij volksvertegenwoordiger voor het arrondissement Brussel.

In 1965 werd Marguerite De Riemaecker-Legot als eerste vrouwelijke minister van België benoemd tot minister van het gezin en de huisvesting in de regering Harmel-Leburton. En in 1974 beet zij eens te meer de spits af met haar benoeming als eerste vrouwelijke minister van Staat.

Marguerite De Riemaecker-Legot overleed in 1977. Haar hele politieke leven stond in het teken van haar sociale bekommernis om de situatie van vrouwen, kinderen en kansarme groepen.

Het boek verkennen of bestellen?

- U kan hier het boek even inkijken alvorens een exemplaar te bestellen.
- Een gedrukt exemplaar kan u kopen voor 20 euro + 5,90 euro verzendingskosten via : Christian De Riemaecker,e-mail cderi@skynet.be, tel. 0032 84 36 86 32.

Een reportage over het boek kan u hier bekijken.

Een fotoverslag van de voorstelling van het boek vindt u hier.

U kan deze informatie ook terugvinden via het artikel ’Marguerite De Riemacker-Legot. Onze eerste vrouwelijke minister’ op de website van de Vrouwenraad.