Logo Printen Logo RSS logo facebook

Gelijkekansenuurtje Vlaams-Brabant: Ondeugend ouder worden

Donderdag 7 mei 2015 12:30-13:30 | Auditorium van het Provinciehuis - Provincieplein 1 3010 Leuven
Gelijkekansenuurtje Vlaams-Brabant: Ondeugend ouder worden

Gelijkekansenuurtje Vlaams-Brabant: Ondeugend ouder worden
humoristische levensinzichten van Zaki

Humoristische lezing die de vooroordelen over ouder worden doorprikt Zaki
Ouder worden is een bevrijding. Je ontwikkelt de kunst om het aardse bestaan blijmoedig en soms zelfs euforisch te beleven. Je komt in een levensfase terecht waarin plaats is voor een goed boek, poëzie en intense, rijke ervaringen. Elke rimpel heeft een verhaal, en je kunt eindelijk naar de dingen kijken met een knipoog. Dat is de beleving van Zaki, zelf bijna zeventig.

In deze vrolijke lezing vertrekt Zaki van de vooroordelen die bestaan over de latere leeftijd. Senioren worden meestal - onder andere door de media - als minderwaardig afgeschreven. Want jonger is zogezegd beter. Een karikatuur, natuurlijk. Eeuwenlang stond een hoge leeftijd voor verwezenlijkingen, ervaring en wijsheid die respect verdienden. Het is de tijd van de wondermooie levensherfst, waarin we meer presteren en beter tegen stress bestand zijn. We hebben meer geduld en genieten van de intense relaties met onze partners en kleinkinderen. We kunnen de deugniet in onszelf weer aan het woord laten. En problemen bestaan niet langer, of zijn in elk geval niet meer van belang. Eindelijk hebben we tijd voor kwaliteit. Het is een hoopgevend idee voor jongere mensen: oud zijn is iets prettigs om naar uit te kijken.

Het boek "Ondeugend Ouder Worden" heeft de top tien gehaald, en de lezing trekt volle zalen. Verwacht geen lullige raadgevingen. Geen ongevraagde adviezen over rollators en testosterongel, maar humoristische levensinzichten. Want... wij leven langer en gelukkiger.

Toegankelijk voor personen met een handicap
Gratis aangepast vervoer voor personen met een handicap: aanvragen op het nummer 0800-26990

Een tolk Vlaamse gebarentaal wordt enkel op aanvraag voorzien. Aanvraag moet ten laatste 7 dagen voor de voorstelling gebeuren.

Organisator
• Provincie Vlaams-Brabant, dienst diversiteit, gezondheid en gelijke kansen
• OHO
• Kaya 60+

Dienst diversiteit, gezondheid en gelijke kansen
Tel. 016-26 73 94 of gelijkekansen@vlaamsbrabant.be
Prijs: gratis


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3