Logo Printen Logo RSS logo facebook

Hallo Politici: zij-kant waagt de sprong voor uitbreiding van het "vaderschapsverlof"

Hallo Politici: zij-kant waagt de sprong voor uitbreiding van het "vaderschapsverlof"

"Hallo politici" is een recent ontwikkeld platform waar je in dialoog kan treden met de politici die je vertegenwoordigen. Je kan hen een vraag stellen en een vraag die al werd gesteld, steunen (op de site zelf of door een vraag te delen op Twitter en/of Facebook). Als een vraag voldoende steun krijgt, worden de politici in kwestie hiervan op de hoogte en wordt er hen gevraagd om een antwoord te geven. Tot slot kan je ook allerlei informatie over politici opzoeken. Zo maakt het platform een kwaliteitsvolle interactie mogelijk tussen burger en politici en biedt de site meer transparantie over de politiek.

’Hallo politici’ is een initiatief van De Wakkere Burger vzw (een organisatie die zich inzet voor burgerparticipatie en (lokale) democratie in Vlaanderen), Tree Company (een bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van online applicaties voor maatschappelijke projecten) en Ryckevelde vzw (een beweging voor Europees burgerschap). Ze doen dit vanuit de overtuiging dat burgers vaker van zich mogen laten horen dan 1 keer om de 5 jaar in het stemhokje. Het Nieuwsblad en Actua TV steunen het initiatief door er actief over te berichten.

De vrouwenorganisatie "zij-kant" ging reeds aan de slag met dit platform en vraagt via deze weg om het vaderschap uit te breiden.

Registreer je op de website van Hallo politici en volg hun goede voorbeeld!