Logo Printen Logo RSS logo facebook

Expo: ‘Een verhaal van licht en schaduw’

7. Expo: ‘Een verhaal van licht en schaduw'

In het kader van de twintigste verjaardag van Amazone hebben we het genoegen u uit te nodigen op de tentoonstelling ‘Een verhaal van licht en schaduw’.
‘Een verhaal van licht en schaduw’ verwijst naar de essentie van fotografie; een narratief medium met licht als belangrijkste ingrediënt. Door vier volledig verschillende oeuvres te tonen, biedt deze tentoonstelling een waaier aan verhalen en weerspiegelt het de diversiteit die eigen is aan Taiwan.

Vernissage - 11 juni tussen 17 en 21u.

Een boeiend programma werd opgesteld: vertegenwoordigers van de ambassade van Taiwan zullen aanwezig zijn, er zal een video over de expositie worden getoond én er worden geleide bezoeken aangeboden. Noteer de datum dus alvast uw agenda!

"Een verhaal van licht en schaduw" - Fotografie uit Taiwan

Fotografen leggen de omgeving en het moment vast in een onveranderlijk beeld waardoor de toeschouwer eindelijk de tijd krijgt om de werkelijkheid in zich op te nemen. De fotograaf kijkt, constateert en interpreteert. Elk beeld biedt immers de mogelijkheid om het vanuit een eigen denkkader te situeren.

De fotografes die uitgenodigd werden voor deze tentoonstelling, brengen hun persoonlijke verhaal over zichzelf als vrouw, als fotografe, als inwoonster van Taiwan. Ze brengen verschillende aspecten uit hun cultuur samen. Eén reeks toont het Taiwanese landschap, terwijl twee andere reeksen meer focussen op culturele tradities zoals in Kochapongane en op de Penghu-archipel. De vrouwengeschiedenis en ook het hedendaagse leven als vrouw komen aan bod in de vorm van (zelf)portretten.

De expo toont een mix van thema’s als gender, geschiedenis, religie en cultuur en er worden zowel persoonlijke als meer universele verhalen verteld. De foto’s worden tenslotte ook tot leven gebracht door de aanwezigheid van enkele unieke historische objecten.

Een verhaal van licht en schaduw...: 12 juni tot 9 oktober

De tentoonstelling is te bezichtigen van vrijdag 12 juni tot 9 oktober 2015, op werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag van 9u tot 18u, woensdag en vrijdag van 9u tot 17u.

Meer informatie:


Een verhaal van licht en schaduw’ is een samenwerking tussen het Belgische kruispunt gendergelijkheid Amazone en Taipei Representative Office in de EU en Belgie. De rechten van de vrouw en gendergelijkheid spelen een cruciale rol in deze tentoonstelling. In het kader van ‘20 jaar Amazone’, nodigt de organisatie op regelmatige basis kunstenaars uit om te exposeren in haar ruimtes. De tentoonstellingen die er plaatsvinden, zijn steeds nauw vervlochten met het feminisme. Beeldende kunst wordt hierbij ingezet als medium dat op een zeer toegankelijke en tegelijk kritische manier een sociale boodschap kan verspreiden.


Word mailboxbewoner bij Amazone

Word mailboxbewoner bij Amazone

Kalender

«  December 2018 »
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6