Logo Printen Logo RSS logo facebook

Neem deel! De Gezinsbond lanceert bevraging over de moederschapsrust en het geboorteverlof

Neem deel! De Gezinsbond lanceert bevraging over de moederschapsrust en het geboorteverlof

In Europa heeft elke ouder recht op een bepaalde periode verlof vlak na de geboorte van zijn kind. Hoe lang dat verlof duurt, hoeveel de uitkering bedraagt en of het verlof al dan niet verplicht is, verschilt van land tot land. België scoort op dit vlak niet goed. Met een moederschapsrust van 15 weken voor werkneemsters zijn we veraf van het Europees gemiddelde van 23 weken. Het verlof voor zelfstandige moeders ligt met 8 weken zelfs nog een pak lager. Vaders en meeouders die werknemer zijn hebben recht op 10 dagen, vaders en meeouders die werkloos zijn op 3 dagen.

Ben jij mama of papa van een kind jonger dan 6 jaar? Dan wil de Gezinsbond graag weten hoe jij denkt over de moederschapsrust en het geboorteverlof van jou en van je partner. Zo geef je mee vorm aan de voorstellen die de gezinsorganisatie bij de overheid zal verdedigen. Tip: Denk bij je antwoorden aan de situatie van je gezin bij de geboorte van je jongste kind.

Het invullen van de vragenlijst kost slechts 5 minuten tijd en doe je hier. Bovendien maak je kans om één van de 5 boekenbonnen te winnen.

Alvast bedankt voor je medewerking!

Link naar de: Bevraging over de moederschapsrust en het geboorteverlof.

Meer weten over de Gezinsbond?

- Standpunten van de Gezinsbond.

- Evaluaties van de jaarlijkse beleidsnota’s: