Logo Printen Logo RSS logo facebook

#KinderenToegelaten - Oproep tot getuigenissen

2. #KinderenToegelaten - Oproep tot getuigenissen

Ouderschapsdiscriminatie op de werkvloer bestaat, soms uitgesproken, soms op een geraffineerde of verborgen manier. Amazone wil sensibiliseren rond het onderwerp en zoekt daarvoor getuigen. Om deze actie te organiseren hebben wij je input nodig.


Getuig als werkgever?

Blije ouders, zijn blije werknemers en dat zorgt voor blije en dus performante bedrijven en organisaties. Niet onbelangrijk, in de war on talent. Wenst uw bedrijf zich te “outen” als oudervriendelijk? Voert u reeds actie rond dit thema?
Om deze campagne te organiseren, hebben we uw input nodig. Kan u ons helpen aan getuigenissen? Stuur je verhaal naar kinderentoegelaten@amazone.be. Per kerende, mailen we u ons campagnelabel waar u mee kan uitpakken op uw briefpapier, website, in personeelsadvertenties, samen met alle bijhorende informatie.
Klik op het logo voor meer informatie.

Getuig als werknemer?

Reageerde je werkgever goed, of net heel slecht toen je je zwangerschap aankondigde? Werd er tijdens je sollicitatiegesprek gepolst naar je eventuele kinderwens? Kreeg je als man schampere opmerkingen van je collega’s toen je vaderschapsverlof nam?
We zijn op zoek naar vrouwen en mannen die hun ervaringen met ouderschap op de werkvloer willen delen. We zoeken zowel positieve als negatieve ervaringen! Stuur je verhaal naar kinderentoegelaten@amazone.be.
We behandelen je getuigenis uiteraard vertrouwelijk.
Klik op het logo voor meer informatie.

Wist je dat?

- Een op de drie Belgen denkt dat vrouwen gediscrimineerd worden bij de aanwerving (Emancipatiebarometer Amazone, 2015).
- Het Instituut voor gelijkheid van vrouwen en mannen krijgt gemiddeld elke week een klacht die verband houdt met zwangerschap en discriminatie. Bijna de helft (44,5%) van alle meldingen bij het IGVM in 2013 ging over zwangerschap of moederschap.
- Het moeder- of vaderschapsverlof in België bedraagt op dit moment vijftien weken voor de moeder en tien dagen voor de vader. Dat is weinig vergeleken met andere Europese landen zoals Finland, waar de moeder recht heeft op achttien maanden en de vader op negen weken.


Met de steun van la Fédération Wallonie-Bruxelles, Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen.