Logo Printen Logo RSS logo facebook

5 talks over het feminisme van de toekomst

5 talks over het feminisme van de toekomst

Waar moet het feminisme in de toekomst naartoe? Vijf Vlaamse en Franstalige opiniemakers geven een antwoord op deze vraag in hun TEDx geïnspireerde talk die op 10 december plaatsvond tijdens het Feministisch Boudoir, het grote afsluitende feest naar aanleiding van 20 jaar Amazone. Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag lanceert Amazone vandaag de 5 TEDx-geïnspireerde filmpjes.

5 feministische visies

  • Filosoof Bleri Lleshi schetst vanuit zijn eigen achtergrond de noodzaak van feminisme en stelt onomwonden een radicaal feminisme voor.

  • De Brusselse communicatiemadammen Kristien Vermoesen (Finn) en Nadia Verbeeck (Peggy O.) breken in hun filmpje een lans voor vrouwelijk ondernemerschap.

  • Stand-up comedian Laurence Bibot onthult op haar eigen humoristische manier de relatie tussen feminisme, vrouwelijkheid en clichés.

  • Politica en auteur Assita Kanko illustreert hoe seksisme structureel verankerd is in de maatschappij en verandering bij onszelf begint.

  • Academica Linda Duits voert een pleidooi voor een intersectioneel en inclusief feminisme.

1995-2015: 20 jaar Amazone!

Het feminisme van de toekomst was de rode draad doorheen het Feministisch Boudoir dat Amazone op 10 december heeft georganiseerd, én het hoofdthema van de gelijknamige publicatie die Amazone voor de gelegenheid heeft gepubliceerd. Het boekje ‘Feministisch Boudoir’ kan u verkrijgen door lid te worden van Amazone. Meer informatie over een lidmaatschap van Amazone vindt u hier.

Meer informatie