Logo Printen Logo RSS logo facebook

21/6: HACKATHON: Open data & Gender - uitnodiging voorbereidende workshop

40. 21/6: HACKATHON: Open data & Gender - uitnodiging voorbereidende workshop

Voor het eerst zal in België een hackathon* georganiseerd worden met als focus gender en diversiteit. Een echte primeur en dus een niet te missen kans! Daarom nodigen wij de vrouwenverenigingen op dinsdag 21 juni 2016 van 10u tot 13u uit voor een inleidende workshop ter voorbereiding van de grote hackathon over open data** en genderproblematiek.

Deze workshop-ontmoeting heeft een tweeledig doel: enerzijds het formuleren van een vijftal werkthema’s, anderzijds het vaststellen van bestaande noden van vrouwen omtrent deze gekozen thema’s. De resultaten zullen als inspiratiebron dienen voor de grote hackathon in november.

Kom langs en neem deel aan dit creatief proces! Help ons behoeften vaststellen, uitdagingen analyseren en werk mee aan oplossingen. Want gendergelijkheid is een doel dat ons allemaal nauw aan het hart ligt!

Hackathon, open data, watisda?

*Hackathon is een samenstelling van hack en marathon, die verwijst naar een creatieve bijeenkomst met als het doel ontwikkelen van softwareapplicaties die mensen belangrijke diensten leveren.

**Open data verwijst naar zowel een beweging, een filosofie van toegang tot informatie als naar de praktijk waarbij gegevens gepubliceerd worden die voor iedereen toegankelijk en bruikbaar zijn.

Praktische info

Wanneer ? Dinsdag 21 juni 2016, van 10u tot 13u

Waar ? Amazone vzw, zaal A202 (Middaglijnstraat 10 - 1210 Brussel)

Inschrijven: Wij verzoeken u vriendelijk om uw deelname te bevestigen ten laatste op maandag 20 juni via docu@amazone.be. Een koffiepauze en broodjeslunch zullen voorzien zijn. Indien u een vegetarisch broodje wenst of in geval van voedingsallergieën, kan u dit aangeven bij de inschrijving.


Met de steun van Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Brussels Smart City en het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG).