Logo Printen Logo RSS logo facebook

Feminisme: springlevend!

Feminisme: springlevend!

Het feminisme is "hot" dit voorjaar: avonden worden georganiseerd [1] rond het thema, bestuursinstellingen wijden er studies aan [2] en nu stimuleert de vrouwenbeweging zelf op een actieve manier het debat via "Beslist feminist".

"Beslist Feminist" werd in mei gelanceerd en is een initiatief van de Vrouwenraad, de koepelorganisatie van Nederlandstalige verenigingen die in Vlaanderen en Brussel werken aan de emancipatie en de gelijke kansen van vrouwen en mannen. Het is een blog dat een forum wil bieden aan een resem van stemmen die zich willen uitspreken over hun visie op en/of de relevantie van feminisme in hun dagelijkse leefwereld.

Met dit initiatief wil de Vrouwenraad korte metten te maken met het negatieve beeld dat vaak over feminisme hangt. De Raad wil de mythe bekampen dat alle feministes mannenhaters zijn of dat het feminisme gaat over een hoop vrouwen die lastig doen. De verhalen en belevingen moeten er voor zorgen dat het feminisme als een minder abstract, achterhaald of overbodig gegeven gezien wordt.

Wekelijks worden er bijdragen toegevoegd. Deze kunnen gaan van persoonlijke anekdotes tot favoriete films met een feministische inslag en over aandachtspunten voor het nieuwe feminisme.

Ook zin om mee vorm te geven aan het feminisme, dan kan dat! Je schrijft een artikeltje van tussen de 600 en 800 woorden en mailt dat naar info[at]vrouwenraad[punt]be met de vermelding van “bijdrage Beslist Feminist”. Publicatie wordt niet gegarandeerd, maar nieuwe ideeën en invalshoeken die aan deze blog kunnen bijdragen worden op prijs gesteld.

Deelnemers/deelneemsters: poilitici/politicae, journalisten/journalistes, schrijvers/schrijfster, academici/academicae, studenten/studentes...

Kruip in je pen en geef het feminisme mee vorm. Lees en participeer aan Beslist feminist!

PNG

Interesse in de Vrouwenraad?

Bezoek dan hun website voor meer informatie.
Je kan de Vrouwenraad ook vinden op Twitter, Facebook of Youtube.

[1] Denk bv. aan het feministisch debat "Damesdubbel" dat Knack organiseerde op 26 mei

[2] Lees het artikel Het hedendaags feminisme onder de loep, op vraag van de Commissie FEMM.


Nieuwsberichten


Kalender

« December 2018 »
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6