Logo Printen Logo RSS logo facebook

EIGE lanceert een "Gender mainstreaming platform"

EIGE lanceert een "Gender mainstreaming platform"

Het gender mainstreaming platform

"Gender mainstreaming" of het integreren van een genderperspectief in beleidsmaatregelen is sinds meer dan 20 jaar de "officiële" Europese strategie om meer gendergelijkheid te verwezenlijken in de Europese Unie. En in meerdere lidstaten werden hieromtrent expliciete wetgevende maatregelen genomen. [1] [2] [3] En toch blijft dit concept voor velen een abstract begrip.

Daarom lanceert het Europees Instituut voor Gendergelijkheid (EIGE) nu een "Gender Mainstreaming Platform", dat beleidspersonen uit alle domeinen moet ondersteunen bij de uitstippeling van overheidsmaatregelen die beter tegemoet komen aan de behoeften van zowel vrouwen als mannen, meisjes en jongens.

Het "Gender Mainstreaming Platform" van EIGE biedt praktische informatie over hoe een genderperspectief te integreren in 19 domeinen, gaande van transport tot landbouw en van energie tot cultuur. Het beslaat de verschillende stadia van de beleidscyclus, namelijk het ontwerp, de planning, de implementatie en de evaluatie.

Hoe kan het platform nuttig zijn voor u?

  • Het Platform verschaft informatie over verschillende beleidsdomeinen: het stelt bestaande genderongelijkheden voor en geeft gedetailleerde informatie m.b.t. actuele doelen en prioriteiten op EU en internationaal niveau.
  • Het verschaft specifieke informatie per lidstaat (voor de 28 lidstaten), schetst een beeld van hun vooruitgang op het vlak van gender mainstreaming en zet actuele goede praktijken in de verf.
  • Het verschaft een reeks aan methoden en instrumenten die praktische en stapsgewijze instructies bieden over hoe op een succesvolle manier een genderperspectief te brengen in de beleidsprogramma’s en de beleidscyclus, gaande van gender budgeting over gender monitoring tot gendertraining.
  • Het verschaft bevattelijke literatuur op alle beleidsterreinen, specifieke informatie per land en methoden en tools voor gender mainstreaming

Zich informeren


Nieuwsberichten


Kalender

« Januari 2019 »
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3