Logo Printen Logo RSS logo facebook

Alter Egales: een nieuwe website en 31 projecten om stereotypen te doorbreken

Alter Egales: een nieuwe website en 31 projecten om stereotypen te doorbreken

De vele feministische organisaties die dagdagelijks in de weer zijn voor meer gendergelijkheid zaten er al een tijdje op te wachten: de nieuwe website van Alter Egales. De website verzamelt een schat aan informatie over de werking van de participatieve vergadering en is te consulteren via www.alteregales.be.

Opzet

Door middel van een eenvoudige navigatie toont de site alle acties en voorstellen van ongeveer 70 vrouwenorganisaties die regelmatig samenwerken met het ministerie voor Vrouwenrechten van de Fédération Wallonie-Bruxelles. "De site is een hulpmiddel voor organisaties en mensen die professioneel met gendergelijkheid bezig zijn maar ook voor iedereen die hierin geïnteresseerd is. Het heeft een zeer specifiek doel, namelijk gelijkheid tussen vrouwen en mannen in België bevorderen.", onderstreept de minister voor Vrouwenrechten, Isabelle Simonis.

Naast een voorstelling van de participatieve vergadering Alter Egales, stelt de website ook alle resultaten en projecten voor die gelinkt zijn aan vrouwenrechten. Daarnaast vindt u er 27 aanbevelingen voor de verschillende bestuursniveaus om gelijkheid op de werkvloer te stimuleren en kan u er de resultaten van een studie naar vrouwen in de filmwereld lezen. Tot slot vindt u er ook niet-stereotiepe kleurboeken voor de allerkleinsten.

Een budget van 250.000 euro voor een transversale aanpak

De lancering van de nieuwe website ging gepaard met het financieren van projecten rond gendergelijkheid. In totaal werd 250.000 euro verdeeld over 31 projecten die stereotiepen in sport, gezondheid, media en reclame willen tegengaan.

Zo is er het project van Royal Castors uit Braine dat vrouwelijk basketbal op hoog niveau stimuleert, of een docufictie van de vzw ABC met als doel jongeren te sensibiliseren omtrent seksisme in reclame. Andere projecten gaan bijvoorbeeld over vrouwelijke vluchtelingen of de participatie van vrouwen in de bouw- en informaticasector.

"Gelijkheid tussen vrouwen en mannen is één van de fundamentele principes binnen een democratische samenleving. Het is dus zeer belangrijk dat er op een transversale manier aan gelijkheid gewerkt wordt: in het parlement, in de regering, door assemblees, maar ook online en op het terrein met de stakeholders", besluit minister Simonis.

Amazone & Alter Egales

Amazone heeft via de campagne #KinderenToegelaten meegewerkt aan de doelstellingen van Alter Egales. Ook in 2016-2017 werken we aan een project dat in lijn met het thema van 2016 (het recht om niet gestigmatiseerd te worden) ligt. Meer informatie volgt in de komende maanden.

Meer informatie

Lees onze vorige artikels:

[Bronnen: persbericht van het kabinet van Isabelle Simonis, "Droit des femmes : un nouveau site et 31 projets pour déconstruire les stéréotypes." van 25/08/2016.]


Nieuwsberichten


Kalender

« Januari 2019 »
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3