Logo Printen Logo RSS logo facebook

20/10: Lunchontmoeting “Vrouwen zonder papieren” in samenwerking met Vie Féminine

122. 20/10: Lunchontmoeting “Vrouwen zonder papieren” in samenwerking met Vie Féminine

Vrouw zijn én geen papieren hebben, dat is een dubbele straf”. De dagdagelijkse realiteit voor vrouwen zonder papieren is bijzonder hard. Veel vrouwen zijn het slachtoffer van discriminatie, bijvoorbeeld op vlak van huisvesting, werk, onderwijs, gezondheidszorg, crèches, geweld, enzovoort. Daarom kloppen ze aan bij ons, feministische organisaties, met de vraag hen te steunen en hun eisen te communiceren.

20 oktober tussen 12u en 14u: twee thema’s & tweeledig doel

Donderdag 20 oktober tussen 12u en 14u worden volgende twee thema’s besproken: kinderrechten (crèche, kinderbijslag, school…) en geweld tegenover vrouwen.

Het doel? Door middel van hun getuigenissen en uw expertise, lijsten we emanciperende acties op die wij als vrouwenorganisatie kunnen gebruiken om deze vrouwen te ondersteunen.

Uitwisseling van kennis en expertise

Mevrouw Benkhelifa, advocate bij Progress Lawyers en voorvechtster van rechten voor mensen zonder papieren, geeft ons een inleiding over de juridische aspecten.

Tijdens de ontmoeting geven we uiteraard het woord aan de vrouwen zelf, zodat ze hun ervaringen met de deelnemers kunnen delen. Volgende experten inzake kinderrechten zullen alvast aanwezig zijn: mijnheer Devos, afgevaardigde van Kinderrechten in de Fédération-Wallonie-Bruxelles (FWB); mijnheer Parmentier, CEO van ONE; mevrouw Hennebo, secretaris van de algemeen afgevaardigde van Kinderrechten in de FWB; mevrouw Ingrid Lanckmans, provinciaal consulent voor onderwijsondersteuning en teamverantwoordelijke van Kind & Gezin; mevrouw Van Vaerenbergh, medewerker preventieve gezinsondersteuning en Brusselse zaken van Kind & Gezin; mijnheer Verhaeghe, politiek medewerker en onderzoeker bij het Kinderrechtencommissariaat bij het Vlaamse Parlement.

De vrouwen zonder papieren met wie we deze ontmoeting hebben voorbereid, rekenen op uw aanwezigheid!

Praktische informatie

Ontmoeting georganiseerd door Amazone en Vie Féminine

  • Waar? Restaurant Amazone - Zaal A103.
  • Datum? Donderdag 20 oktober tussen 12u en 14u.
  • Lunchformule? Drank en broodjes worden voorzien. Indien u een vegetarisch broodje wenst, kan u dit melden bij uw inschrijving.
  • Inschrijven? Mogelijk tot en met woensdag 19 oktober via d.dheedene@amazone.be. Opgelet, de plaatsen zijn beperkt!
  • Kostprijs? 5 euro over te schrijven op het rekeningnummer BE17 0012 8047 9721 met de mededeling “703455 – Inschrijving lunchontmoeting 20-10”.
  • Taal? Tweetalig evenement.