Logo Printen Logo RSS logo facebook

18/11 : Lunchontmoeting "Marokkaanse ongehuwde moeders en hun dochters "

119. 18/11 : Lunchontmoeting "Marokkaanse ongehuwde moeders en hun dochters "

“Het Oog van de Gazelle”, een documentaire over Marokkaanse ongetrouwde moeders en hun dochters. Gevangen tussen traditie en een nieuwe wereld – nog steeds een groot  taboe… Hoe kunnen wij als vrouwenorganisaties deze vrouwen ondersteunen?  

Ongehuwde Marokkaanse vrouwen in België en Marokko. Ze kennen elkaar niet, maar hun verhalen raken elkaar. Ze werden moeder, ook al mochten ze dat niet. Maar allen zijn ze op zoek naar zichzelf en een nieuw leven.  Een film over de complexiteit van de vrouw-manrelaties. Na de film nodigen wij u uit voor een gesprek met realisator Caroline Van Gastel en ervaringsdeskundigen.

Documentaire "Het Oog van de Gazelle"

Realisatie: Caroline Van Gastel i.s.m. Saar Van Eyck en Sigrun Jorissen;

Productie: Tara-arts, Brussel - New Impact, Antwerpen;

Deze film wordt gesteund door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Gelijke Kansen, het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen en het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking.

Informations pratiques

  • Waar? Amazone - Zaal A017  (Middaglijnstraat 10 - 1210 Brussel).
  • Datum? Vrijdag 18 november tussen 12u en 14u.
  • Lunchformule? Drank en broodjes worden voorzien. Indien u een vegetarisch broodje wenst, kan u dit melden bij uw inschrijving.
  • Inschrijven? Mogelijk tot en met woesndag 16 november via mailto:d.dheedene@amazone.be. Opgelet, de plaatsen zijn beperkt!
  • Kostprijs?  5 euro over te schrijven op het rekeningnummer BE17 0012 8047 9721 met de mededeling “703455 - Lunchontmoeting 18-11”.
  • Taal? Tweetalig evenement.

In samenwerking met de Vrouwenraad en le Conseil des femmes francophones de Belgique, met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest & het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.