Logo Printen Logo RSS logo facebook

10 juni 2013: NAP in strijd tegen partnergeweld geactualiseerd

Joëlle Milquet, vice-eerste minister en minister van Gelijke Kansen, Laurette Onkelinx, federaal minister voor Sociale Zaken, Annemie Turtelboom, federaal minister van Justitie, de ministers van Gezondheid en Gelijke Kansen Eliane Tillieux (Waalse regering), Fadila Laanan (Waals Gewest) en staatssecretaris voor gelijke Kansen Bruno de Lille (Brussels Hoofdstedelijk Gewest) maakten een eerste balans op van de sedert 2010 gevoerde acties en stelden nieuwe maatregelen voor binnen hun respectieve regeringen.

Federaal Minister Jean-Pascal Labille (Ontwikkelingssamenwerking), staatssecretaris Maggie De Block (Asiel en Migratie), Vlaams minister Jo Vandeurzen (Welzijn, Volksgezondheid en het Gezin), Brussels minister-president Rudi Vervoort (Lokale overheden) en minister Rachid Madrane (Gelijke Kansen, Cocof) hebben ook actief deelgenomen aan de uitwerking van het NAP.

Het NAP voorziet een globale, gecoördineerde en multisectoriële aanpak van partnergeweld die alle overheidsniveaus en overheidsactoren verenigt. In samenwerking met het middenveld werd het geactualiseerd, waardoor het nu ongeveer 250 maatregelen bevat voor een algemene mobilisering ten voordele van een constante strijd.
Op 4 maart heeft Joëlle Milquet, tijdens haar deelname in New York aan de VN Commissie voor de Status van Vrouwen - dit jaar gewijd aan "De eliminatie en preventie van alle vormen van geweld tegen vrouwen en meisjes” - meegedeeld dat geweld tegen vrouwen hoogdringend moet aangepakt worden.

De samenwerking resulteerde in een bijgewerkt actieplan en de oprichting van een werkgroep ‘seksueel geweld’ om de strijd tegen verkrachtingen aan te gaan en een nieuw NAP voor te bereiden.

Lees het volledige persbericht op de website van de minister.
Consulteer het geactualiseerde NAP Partnergeweld.


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3