Logo Printen Logo RSS logo facebook

24/01 - Lunchontmoeting: Korter ziekenhuisverblijf na bevalling (axelle)

115. 24/01 - Lunchontmoeting: Korter ziekenhuisverblijf na bevalling (axelle)

Ter gelegenheid van de buitengewone wintereditie « Le soin aux autres : une histoire de femmes », nodigen axelle Magazine en Amazone u uit voor een lunchontmoeting over het ingekorte ziekenhuisverblijf na een bevalling. Daarbij krijgt u de kans om het team achter axelle te ontmoeten. Dit feministisch magazine wordt samengesteld door de vzw Vie Féminine. Als afsluiter is er ruimte voor een debat over het artikel « Accouchées à la lessiveuse. Réduction du séjour en maternité : deux ans après, un bilan ».

Ziekenhuisverblijf na bevalling

Eind 2014 besloot Maggie De Block, federaal minister van Volksgezondheid, om het ziekenhuisverblijf na een bevalling in te korten. Waar staan we nu? Wat zijn de gevolgen voor vrouwen en de volksgezondheid? Hoe organiseren ziekenhuizen zich? Diverse actoren balanceren tussen een onvermijdelijke maatregel en hun wens om kwaliteitsvolle zorg aan vrouwen en hun pasgeboren baby’s te bieden. Met Cécile De Wandeler, verantwoordelijke van het studiebureau van Vie Féminine en Sabine Panet, hoofdredactrice van het magazine axelle.

Praktische informatie

  • Waar? Restaurant Amazone - Zaal A103 (Middaglijnstraat 10 - 1210 Brussel).
  • Datum? Dinsdag 24 januari van 12u tot 14u.
  • Lunchformule? Drank en broodjes worden voorzien. Indien u een vegetarisch broodje wenst, kan u dit melden bij uw inschrijving.
  • Inschrijven? via d.dheedene@amazone.be. Opgelet, de plaatsen zijn beperkt!.
  • Kostprijs? 5 euro, bij voorkeur over te schrijven op het rekeningnummer BE17 0012 8047 9721 met de mededeling “703455 - Lunchontmoeting 24-01”. Er is de mogelijkheid om ter plaatse te betalen.
  • Taal? Het evenement zal enkel in het Frans doorgaan.
  • Facebook-event: "Séjour en maternité - Ziekenhuisverblijf na bevalling".

Info over axelle Magazine

www.axellemag.be

Facebook/axelleMagazine