Logo Printen Logo RSS logo facebook

Let’s AGE - nieuw Crosstalks boek

Er gaat geen week voorbij of de issue van leeftijdsdiscriminatie duikt op in de media, op de werkvloer, in gesprekken, in politieke discussies, in onderzoek en opiniepagina’s en blogs. Met AGE biedt men een interdisciplinaire en intersectoriële waaier van argumenten aan waarom we net zoals bij gender, klasse, ras en opleiding heel sterk het hoofd moeten bieden aan discriminatie, dit keer op basis van leeftijd.

Eeuwen en decennialang hebben onderzoekers en politici ingezet op een verhoging van de levensverwachting van de bevolking. Nu het zover is, voor een gepriviligeerd deel van ons tenminste, blijken noch politici, noch de samenleving zelf klaar voor een ouder wordende bevolking. Precies daarom wil men het Crosstalks project ’Active and Healthy Aging’ afsluiten met een positief, constructieve bijdrage, los van de vastlopende kostenbesparende en zorgbehoevende discussies die nu centraal staan.

AGE - From the anatomy of life to the architecture of living - is een boek dat het leven viert en bruggen slaat tussen disciplines en leeftijden. Met een mix van wetenschappers, architecten, filosofen, zorgactoren, beleidsmakers, bedrijfsleiders, kunstenaars en activisten.

Meer informatie over het boek vindt u hier. Het persbericht kan u hier raadplegen.