Logo Printen Logo RSS logo facebook

23/02 - Waarom vandaag de dag nog spreken over gender?

113. 23/02 - Waarom vandaag de dag nog spreken over gender?

Op een ogenblik waarop populisme en seksisme de wind in de zeilen hebben, verschijnt er in het Franse taalgebied een handleiding die concrete pistes voorstelt om m/v-gelijkheid in het taalgebruik te stimuleren, namelijk de « Manuel du Genre féminin-masculin ». Laat ons de taal vervrouwelijken, uit welke richting de wind ook waait, daartoe roept deze handleiding op. Hij wordt voorgesteld op 23 februari e.k., tijdens een studienamiddag in Amazone. Tussen 12 en 17u. zal de dag er in het teken staan van dit nieuwe boek en van de film « La Fémi-Langue », gerealiseerd door Patricia Niedzwiecki.

De trailer van de film

Bekijk hieronder de trailer van de film van Patricia Niedzwiecki (in het Frans):

Dra. Patricia Niedzwiecki, auteur-realisatrice en onderzoekster

Het aan de kaak stellen van de vooroordelen die ingebed liggen in de taal en deze bestrijden, dat is sinds vele jaren het werkthema van Patricia Niedzwiecki, onderzoekster, schrijfster van bijvoorbeeld « Le langage au féminin », realisatrice van « La Fémi-Langue » en mede-oprichtster van IRDECOF, Institut de Recherche pour le Développement de l’Espace Culturel Européen.

Mis dit niet!

Op donderdag 23 februari 2017, tussen 12 en 17u., wordt de handleiding « Manuel du genre » en de DVD van « La Fémi-langue », de eerste film uit een reeks gewijd aan « Seksisme in de taal », voorgesteld in samenwerking met Amazone. Vergeet niet om uw plaats te reserveren via Irdec Production.
De film zal worden vertoond van 8 tot 18 maart 2017 in de Cinéma des Galeries te Brussel, Zaal 3: projecties van "La Fémi-langue" met Benoîte Groult.

Meer informatie