Logo Printen Logo RSS logo facebook

Lezing en Debat rond Gelijkheid en Inclusie op de werkvloer en daarbuiten

Maandag 24 april 2017 17:00-19:00 | Auditorium Wolfspoort - Schapenstraat 34, 3000 Leuven
Lezing en Debat rond Gelijkheid en Inclusie op de werkvloer en daarbuiten

Wetenschap en Ethiek 2017 en het Leuven Center for Collaborative Management (LCM) organiseren een lezing en debat rond gelijkheid en inclusie op de werkvloer en daarbuiten.

In de maatschappij en meer specifiek binnen organisaties worden er met grote zorg acties en dialogen opgezet om meer gelijkheid en inclusie te verwezenlijken op de werkvloer en daarbuiten. Gelijkheid wordt hoog in het vaandel gedragen. Affirmatieve acties, diversiteitsbeleid, en sociale maatregelen mikken erop om gelijkheid en inclusie tussen geslachten, culturen, sociale achtergrond, … te realiseren. Recent onderzoek door Prof. Karl Aquino (University of British Columbia) toont echter dat een streven naar en een ideologie rond het bereiken van gelijkheid net ongelijkheid creëert. Deze ideologie impliceert een impliciete voorkeur voor de ‘underdog’ waardoor meer positieve attitudes en beslissingen in het voordeel van de sociaal benadeelde partij worden genomen. Deze systematische vertekening in de menselijke cognitie realiseert inderdaad een meer inclusief beleid maar staat haaks op het principe van gelijkheid. Aquino stelt dat dit ervoor zorgt dat de sociaal benadeelden bevoordeeld worden waardoor beslissingen opnieuw gekleurd zijn en ongelijkheid in stand gehouden wordt net door diegenen die er ideologisch sterk naar verlangen.

Het doel van deze lezing en debat is om de discussie te openen wat de implicaties zijn van verschillende sociale initiatieven die naar meer gelijkheid streven binnen bedrijven en de maatschappij in zijn geheel. Hoe kunnen we deze resultaten plaatsen en welke maatregelen kunnen we nemen opdat deze initiatieven om gelijkheid te creëren toch succesvol kunnen zijn en een inclusief beleid kunnen bestendigen.


Nieuwsberichten


Kalender

« Januari 2019 »
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3