Logo Printen Logo RSS logo facebook

Gender binnen de prioriteiten van het Belgisch Voorzitterschap van de EU

1. Gender binnen de prioriteiten van het Belgisch Voorzitterschap van de EU

Aandachtspunten voor gendergelijkheid en de situatie van vrouwen in het "Programma voor het Belgisch Voorzitterschap van de Raad van de EU"

Strategisch kader
Werkgelegenheid is één van de centrale thema’s tijdens het Belgisch Voorzitterschap. Investeren in menselijk kapitaal en banen scheppen in een gemoderniseerde arbeidsmarkt zijn essentieel voor de ontwikkeling van ons sociaal-economisch model. Het Belgisch Voorzitterschap zal zich meer bepaald concentreren op green jobs en white jobs. Ook de gevolgen van economische herstructureringen, de strijd tegen discriminatie in werkgelegenheid en het bevorderen van gelijk loon voor vrouwen en mannen verdienen een hernieuwde aandacht. (p.5)

Het Voorzitterschap wil vooruitgang boeken in de strijd tegen discriminatie en voor gelijkheid. (p.6)

Gelijkheid
Op basis van de mededeling van de Commissie betreffende de nieuwe strategie voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen (2011-2015) zal de Raad onder Belgisch voorzitterschap conclusies aannemen.

De Raad zal ook conclusies aannemen over loongelijkheid tussen mannen en vrouwen in het kader van de opvolging van het Actieplan van Peking (VN-conferentie 1995).

Het Belgisch Voorzitterschap zal de werkzaamheden van het Spaans Voorzitterschap voortzetten over de richtlijn voor de toepassing van het beginsel van gelijke behandeling van personen ongeacht godsdienst of overtuiging, handicap, leeftijd of seksuele geaardheid.

Tot slot zal de strijd tegen geweld tegen vrouwen kunnen rekenen op de onverdeelde aandacht van het Voorzitterschap.

Lees het volledige Programma voor het Belgisch Voorzitterschap van de Raad van de EU.


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3