Logo Printen Logo RSS logo facebook

Expo: "This is a Woman’s World"

Van 6 maart 2018 12:00 tot 26 maart 2018 | Halles de Saint-Géry - 1 Place Saint-Géry, 1000 Région de Bruxelles-Capitale
Expo: "This is a Woman's World"

In het kader van de Internationale Vrouwendag organiseert de VN-Vluchtelingenorganisatie (UNHCR) in Brussel de fototentoonstelling « This is a Woman’s World ». Dit initiatief werd gesteund door de Europese Commissie, die momenteel ook de “Call to Action on Protection from Gender-based Violence in Emergencies” aanstuurt. “This is a Woman’s World” toont aan de hand van een portretserie hoe vrouwen op de vlucht hun dagelijks leven weer proberen op te bouwen.

De laatste jaren werd in en buiten Europa het lot van mensen op de vlucht voor oorlog en geweld zeer actueel. In die mate zelfs dat er sprake was van een ware “vluchtelingen- en migrantencrisis”.

Als er al sprake is van een crisis, dan is het eerder een solidariteitscrisis en een gebrek aan erkenning van Vluchtelingen als mens in al haar facetten. Door “vluchtelingen”, “migranten” of “asielzoekers” op één hoop te gooien als deel van de homogene en amorfe “migratiebeweging”, verliezen zij de mogelijkheid om opnieuw het kind, de man of vrouw te worden die ze eens waren.

De vele getuigenissen van deze mensen van over heel de wereld kunnen als middel dienen om zichzelf te beschermen tegen dergelijke vergissingen. Vluchtelingen zijn niet gewoon statistieken, het zijn mensen. Mannen, vrouwen en kinderen – zoals u en ik – die geen andere keuze hadden dan te vluchten voor geweld en vervolging.

Leder dag zet UNHCR, samen met haar partners zoals de Europese Commissie, zich in om het lot van vluchtlingen te verbeteren. Deze fototentoonstelling getuigt hierbij van de opmerkelijke kracht en moed die vluchtelingenvrouwen zelf aan de dag leggen om hun leven weer op rails te krijgen.

Het evenement op Facebook


Nieuwsberichten


Kalender

« Januari 2019 »
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3