Logo Printen Logo RSS logo facebook

Het leven van vrouwen en mannen in Europa : een statistisch portret, Editie 2017

Het leven van vrouwen en mannen in Europa : een statistisch portret, Editie 2017

Bron: https://statbel.fgov.be/nl/womenandmen

Thuis, op het werk, op school…

… zijn er grote verschillen tussen de levens van vrouwen en mannen in Europa, maar ook overeenkomsten. Deze digitale publicatie Het leven van vrouwen en mannen in Europa – een statistisch portret is bedoeld om het dagelijks leven van vrouwen en mannen te vergelijken. Ze toont ook hoe soortgelijk of verschillend het dagelijks leven van vrouwen en mannen is in Europese landen.

Deze publicatie bevat drie hoofdstukken:

1. Leven, groeien, ouder worden... : In dit hoofdstuk wordt ingegaan op demografie en gezondheid, inclusief bijvoorbeeld gegevens over levensverwachting, alleenstaande moeders en vaders en hoe we onze gezondheid ervaren. Dit hoofdstuk toont ook aan dat, ondanks onze verschillen, zowel vrouwen als mannen in Europa even tevreden zijn met hun leven.

2. Leren, werken, verdienen... : Dit hoofdstuk bevat gegevens over opleidingsniveau, combinatie van werk en gezin, fulltime en parttime werk, de loonkloof tussen vrouwen en mannen, vrouwelijke en mannelijke managers, etc. Het legt niet alleen de nadruk op de structurele verschillen maar ook op ongelijkheden tussen vrouwen en mannen.

3. Eten, shoppen, surfen, socializen... : Dit deel richt zich op voeding en sociale gewoonten, vrijetijdsactiviteiten en online praktijken, inclusief bijvoorbeeld gegevens over rookgedrag en alcoholconsumptie, body mass index, bioscoopbezoek, gebruik van sociale netwerken en online winkelen. Het laatste deel is gewijd aan kinderverzorging, huishoudelijk werk en koken.

Consulteer en bekijk

Deze digitale publicatie bevat korte teksten, interactieve visualisatie tools, infographics, foto’s, etc. en werd ontwikkeld door Eurostat in samenwerking met de nationale statistische instituten van de EU-lidstaten en de EFTA-landen en is beschikbaar in de meeste van hun officiële talen.

Ga naar de publicatie of bekijk onderstaande video.

Test uw kennis met deze quiz!

Er zijn verschillen en overeenkomsten in de wijze waarop vrouwen en mannen leven, werken, hun vrije tijd besteden... Maar weet u hoe groot of hoe klein de verschillen zijn?

Deze quiz is een inleiding op de digitale publicatie "Het leven van vrouwen en mannen in Europa – een statistisch portret". Elke vraag heeft betrekking op een van de 12 delen van de publicatie.

Via deze link (knop onderaan) kan u de quiz beginnen. Wanneer u bij de eerste vraag bent, kunt u het antwoord selecteren waarvan u denkt dat het correct is. Dan wordt het resultaat weergegeven samen met een link naar het relevante deel van de publicatie. Ga op dezelfde manier door voor de resterende vragen.

Als u alle 12 vragen hebt beantwoord, worden uw resultaten weergegeven!


Nieuwsberichten


Kalender

« December 2018 »
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6