Logo Printen Logo RSS logo facebook

Olé Portemonnee: Geld beheren kan je leren

Van 25 april 2018 00:00 tot 11 juni 2018 22:00 | RoSa Bibliotheek - Zennestraat 40 1000 Brussel
Olé Portemonnee: Geld beheren kan je leren

In het kader van het project BruFin organiseert Markant vzw voor vrouwen in Brussel een reeks boeiende en vooral praktijkgerichte sessies rond budget. In 4 thematische sessie krijg je nuttige informatie, tips en tricks om jouw geldzaken voortaan (beter) te regelen. Bovendien zijn de sessies volledig gratis.

Sessie 1: Slim omgaan met mijn geld Spreker: Wietske van Gils (Preventiemedewerker bij BIZ Brussel)

25 april

Hoe maak je het best een budgetplanning op? En hoe komt het dat je jezelf laat verleiden door (mis)koopjes? Loont het om prijzen van energieleveranciers en banken te vergelijken en waarop let je dan? Of welke rechten heb je als consument? In deze sessie geeft Wietske Van Gils je tal van tips om jouw budget in evenwicht te houden en meer. Een must voor zowel big spenders als spaarders die meer uit hun geld willen halen.

Sessie 2: Geef me wat krediet Spreker: Wietske Van Gils (preventiemedewerker BIZ Brussel)

14 mei

"Let op, geld lenen kost ook geld" lees je in de kleine letterltjes van reclame voor allerlei kredieten. Maar hoevel kost et je nu eigenlijk? Of brengt het in sommige gevallen ook iets op? Wat is een consumentenkrediet en zijn er nog andere kredieten? Waarop moet je letten, welke zijn de voordelen en de addertjes onder het gras? Zware kost? Geen nood: Wietske Van Gils brengt de materie op een verteerbare manier zodat jouw afbetalingsplan niet als een blok op jouw maag ligt.

Sessie 3: Werken voor mijn budget Spreker: Yves Coemans (attaché Gezinsinkomen Studiedienst, Gezinsbond vzw)

30 mei

Natuurlijk is werken meer dan geld verdienen, maar het maandelijkse loonbriefje is en blijft toch een belangrijke motivatie. Maar weet jij waarom er zoveel verschil is tussen het bruto-en het nettoloon en waarvoor die sociale bijdragen dienen? En hoe zit het met de belastingen en de opbouw van jouw pensioen? Welke gevolgen heeft (tijdelijk) deeltijds werken? En zijn er verschillen voor de werknemers, zelfstandigen en ambtenaren? Op deze en meer vragen geeft Yves Coemans antwoord zodat je alvast op financieel vlak weet waarvoor je werkt, nu en later.

Sessie 4: Mijn geld in goede en in kwade dagen Spreker: Lind Bussens (Juriste Schuldbemiddeling, CAW Brussel vzw)

11 juni

All you need is love. Maar in een relatie deel je naast je lief (en leed) ook heel wat financiële zaken: de huur of de lening, huishouduitgaven, grote aankopen, een renovatie...Hoe regel je dit best en wat gebeurt er bij tegenslag of een breuk? Maakt het een verschil uit of je getrouwd bent of feitelijk of wettelijk samenwoont? Lind Bussens zet dit en nog veel meer voor jou op een rijtje zodat je de juiste financiële keuzes en afspraken met jouw partner kan maken. Want een verwittigde vrouw is er twee waard, in goede én kwade dagen.

PRAKTISCH

Wanneer? 25 april 2018 Waar? RoSa Bibliotheek, Zennestraat 40, 1000 Brussel

Programma:

- Vanaf 18.30u: onthaal met broodjes
- 19u-21.30u: sessie
- 21.30u - 22u: vragen -en netwerkmoment met drankje en hapje

Inschrijven?

Je kiest zelf of je 1 of meerdere sessies volgt Maximum 40 deelnemers per sessie Voorrang voor vrouwen woonachtig in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Deelname is gratis, vooraf inschrijven is verplicht

Info en inschrijven

www.oleportemonnee.brussels welkom@oleportemonnee.brussels 0474 98 04 11 http://www.markantvzw.be/oleportemo...


Nieuwsberichten


Kalender

« Januari 2019 »
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3