Logo Printen Logo RSS logo facebook

KAV vraagt Vlaamse politici om een stereotiepvrij en roldoorbrekend beleid

KAV vraagt Vlaamse politici om een stereotiepvrij en roldoorbrekend beleid

Bij het begin van het nieuwe parlementaire jaar maakt KAV de Vlaamse politici warm om stereotiepe rollenpatronen in de samenleving een halt toe te roepen. Elk Vlaams parlementslid ontving van KAV een brief met warme oproep om een stereotiepvrij en roldoorbrekend beleid te voeren en werd uitgenodigd om een actiefilmpje te bekijken.

In het filmpje “Het kleedje van Freya boeit ons niet” is te zien hoe een politicus op de rooster gelegd wordt over zijn kledij, de opvoeding van zijn kinderen, de combinatie van werk en gezin… Dit terwijl de politica haar mening kan geven over inhoudelijke dossiers. “Het filmpje keert eigenlijk de rollen om”, weet Jeroen Lievens van de studiedienst van KAV. “We lijken het maar normaal te vinden dat vrouwelijke politici ondervraagd worden over hun gezinsleven en hun garderobe. Dit terwijl zij net als hun mannelijke collega’s een zeer belangrijke inhoudelijke opdracht te vervullen hebben.”

Voor concrete beleidsaanbevelingen verwijst KAV naar haar brochure "Ceci n’est pas une femme". Hierin roept KAV op om genderstereotypen te bestrijden met onderwijsstrategieën en om maatregelen te nemen die bewustwording en kritische zin vanaf jonge leeftijd ontwikkelen. Daarnaast blijft de vrouwenbeweging oproepen om elk jaar duidelijk te rapporteren over de loonkloof en om vrouwen en mannen te sensibiliseren over deze thema’s.


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3