Logo Printen Logo RSS logo facebook

Deadline 13/1/2019: VUB zoekt HR-adviseur equality (gender en diversiteit)

Deadline 13/1/2019: VUB zoekt HR-adviseur equality (gender en diversiteit)

Bedrijfsdetails

De Vrije Universiteit Brussel staat al bijna 50 jaar voor vrijheid, gelijk(waardig)heid en verbondenheid en dat leeft sterk op onze campussen bij zowel studenten als personeel. Bij de VUB vind je een diverse verzameling aan persoonlijkheden: innovators pur sang, maar vooral mensen die 100% hun authentieke zelf zijn. Met zo’n 3500 medewerkers is de VUB de grootste Vlaamstalige werkgever in Brussel; een internationale stad waarmee we ons maar al te graag verbinden en waar onze 4 campussen gelegen zijn.

Functie

Als HR-adviseur equality kom je terecht in het 35-koppige team van Mens&Organisatie (M&O). M&O heeft als doel de VUB te ondersteunen in haar kerntaken. Ze verzorgt de personeelsadministratie via rekrutering, dossierbeheer, uitbetaling van de lonen, opleidingen en welzijn. Maar ze ondersteunt als strategische partner ook de organisatieontwikkeling van de universiteit.

In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan Raf Devos, directeur M&O, en werk je nauw samen met de andere leden van het Equality Team (onder leiding van de academisch adviseur van Rector Caroline Pauwels) dat verantwoordelijk is voor de uitwerking van het beleid rond gender en diversiteit en het definiëren van concrete acties.

Wat mag je verwachten?

- Naast het formuleren van beleidsvoorstellen rond equality vanuit een HR-perspectief, ben je verantwoordelijk voor het meewerken aan en opzetten van projecten die de beleidsplannen in de praktijk omzetten. Je adviseert bijvoorbeeld leidinggevenden van verschillende diensten en faculteiten over hoe zij de beleidsbeslissingen rond equality kunnen implementeren.

- Je speelt een actieve rol in het adviseren van collega’s m.b.t. equality in HR-activiteiten en voorziet waar nodig de juiste instrumenten om dit mogelijk of meetbaar te maken:

 • Op zoek gaan naar adequate wervingskanalen
 • Inclusie in vacatureteksten
 • Gelijke behandeling in selectieprocedures
 • Gelijkheid in de beoordelingscyclus
 • Correcte bijdragen aan een preventief beleid inzake verzuim en begeleiden van arbeidsongeschikte werknemers, alsmede de re-integratie
 • Doorstroom/uitstroom van collega’s

- Tot slot ontwikkel en organiseer je in het kader van VUB LRN (interne opleidingen voor personeel)training- & opleidingsprogramma’s voor collega’s met gelijkheid als centraal thema (bv. gender bias, antidiscriminatiewetgeving grensoverschrijdend gedrag). Je kent ook zelf de bestaande regelgeving en verleent waar nodig advies. Daarnaast werk je coaching- en mentoringtrajecten mee uit (bv. voor startende academici).

Voor deze functie zal onze Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus in Etterbeek je thuisbasis worden.

Profiel

Wat verwachten wij van jou?

 • We zoeken iemand met een masterdiploma, bij voorkeur heb je 5 jaar ervaring in een gelijkaardige functie. Kennis en ervaring in opstellen van beleidsplannen rond equality zijn vereist.
 • Je schrijft en spreekt vlot in Nederlands en Engels en past je boodschap gemakkelijk aan afhankelijk van je doelpubliek.
 • Gendergelijkheid en diversiteit zijn voor jou vanzelfsprekend. Het geeft je energie om equality op alle vlakken te waarborgen en nieuwe beleids- actieplannen te bedenken om deze thema’s nog meer te laten leven in de praktijk.
 • Je bent communicatief, neemt initiatief, werkt nauwkeurig en houdt daarbij ook rekening met de bestaande regelgeving rond equality. Naast zelfstandig werken, kan je ook perfect samenwerken met collega’s uit diverse teams.
 • Vertrouwdheid met het geven van vorming en training is zeker een plus.

Aanbod

Word jij onze nieuwe collega? Dan bieden we je een voltijds contract van onbepaalde duur (patrimonium) aan met een salaris gekoppeld aan graad 7 of graad 8, afhankelijk van je competenties en eerdere werkervaring.

Bij de VUB garanderen we een open, betrokken en diverse werkplek en bieden we je kansen om je carrière (verder) uit te bouwen. Daarnaast geniet je van voordelen als:

 • Maximale terugbetaling woon-werkverkeer met het openbaar vervoer of een fietsvergoeding;
 • Een kosteloze hospitalisatie- en groepsverzekering met gewaarborgd inkomen;
 • De ruimte om je job-inhoud mee te vormen en voortdurend bij te leren via VUB LRN;
 • Voordelige sportmogelijkheden;
 • Ecocheques;
 • Heerlijke maaltijden in onze campusrestaurants aan een aantrekkelijk tarief;

Een open en familiale werkomgeving met aandacht voor je work-life balance én een uitzonderlijke verlofregeling met 35 verlofdagen.

Geïnteresseerd?

Spreekt deze functie je aan? Bezorg ons vóór 13/01/2019 je cv, motivatiebrief en hoogst behaalde diploma (niet van toepassing voor VUB-alumni).

Ons sollicitatieproces voor deze vacature ziet er als volgt uit:

 • Stap 1: CV-screening door een van onze recruiters.
 • Stap 2: Een schriftelijke proef op onze campus: gaat door op 22/01/2019 (onder voorbehoud van wijzigingen).
 • Stap 3: Een finaal gesprek: datum wordt later meegedeeld.

Vragen?

Vragen over de functie-inhoud of selectieprocedure? Contacteer Yasmine Van Mullem via yasmine.van.mullem@vub.be of +32 (0)2 629 21 89.

Wil je graag weten hoe het is om te werken bij de VUB?

Ga dan naar www.vub.ac.be/vacatures en ontdek alles over o.a. onze campussen, voordelen, strategische doelen en collega’s.

Info