Logo Printen Logo RSS logo facebook

Europese verkiezingen

Mannen en vrouwen moeten gelijke kansen krijgen
Europees Parlement

Campagne du Parlement européenMannen en vrouwen hebben op o.a. werk, salaris, deelname aan de politiek en een goede werk-privé balans nog steeds geen gelijke kansen. Het Europees Parlement wil hier verandering in brengen. Het Parlement geeft een overzicht van wat de EU reeds bereikt heeft in gendergelijkheid en tips hoe het aantal vrouwen in de politiek kan worden verhoogd naast een focus op verschillende onderwerpen.
Lees het persdossier.

European Parliament's campaign about conciliation between labour and family life
"Balans tussen werk-privé" was een hoofdthema van de Europese campagne via een speciaal dossier en rijkelijk campagnemateriaal.

5♀/5♂ EWL Lobbying kit - No modern European democracy without gender equality
Europese Vrouwenlobby

Join the EWL 50/50 campaign De verkiezingen voor een nieuw Europees Parlement en Europese Commissie bieden een kans tot het bereiken van een paritaire democratie. Omdat vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd zijn in de Europese besluitvorming is er actie nodig. Daarom biedt de European Women’s Lobby een ‘Lobbying Kit’ aan, welke hulpmiddelen en argumenten bevat om meer vrouwen in de politiek te hebben en te zorgen dat de standpunten van vrouwen vertegenwoordigd zijn in het Europese beleid. U kunt hier inladen.

La clause de l’européenne la plus favorisée
Femmes prévoyantes socialistes

Campagne des FPS - Clause de l'Européenne la plus favorisée Activisten, juristen, advocaten, … werkten een clausule uit die reeds in 1980 gedefinieerd werd. De situatie van vrouwen in 27 Europese landen werd geanalyseerd en vergeleken. Hierin ontstonden 5 thema’s; het dagelijks leven van de vrouw, haar privéleven (voortplanting en familie), haar werk en haar deelname aan het politieke leven. Nadien werden de meest gunstige wetgevende kaders voor vrouwen bepaald.

Omdat de clausule synoniem is met vooruitgang en solidariteit ondersteunen de FPS haar. Ze willen dat België de top van de clausule bereikt. Meer kunt u hier lezen.

Open letter from PES Women President to the organizations promoting women’s rights and gender equality
PES Women

PES Campaign for European elections 2009Lees de open brief.


Nieuwsberichten


Kalender

« Juni 2018 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1