Logo Printen Logo RSS logo facebook

Aanspreekpunt Partnergeweld in Brussel

Aanspreekpunt Partnergeweld in Brussel

Brusselse CAW’s starten Aanspreekpunt Partnergeweld waar zowel burgers als professionelen terecht kunnen met alle vragen omtrent partnergeweld.

Op 1 januari 2011 werd zo’n Aanspreekpunt Partnergeweld opgericht in Brussel door de twee Brusselse CAW’s Archipel en Mozaïek.

In de praktijk merken CAW-hulpverleners vaak dat mensen die te maken hebben met partnergeweld, zeer moeilijk de stap zetten naar bijvoorbeeld politie of hulpverlening. Omwille van de justitiële implicaties van bijvoorbeeld een melding bij politie, is de psychologische drempel vaak nog te hoog. Bovendien hebben partners ondanks het geweld vaak angst om elkaar te verliezen; zij willen vaak dat het geweld stopt, maar niet zozeer de relatie. Om mensen die geconfronteerd worden met huiselijk geweld een plaats te bieden waar ze terecht kunnen met al hun vragen, werd een ‘Aanspreekpunt Partnergeweld’ opgericht. Hier kunnen burgers en professionelen (waaronder ook politiediensten) terecht met alle vragen over partnergeweld.

Wat kunnen mensen verwachten indien ze contact opnemen met dit aanspreekpunt?

Een hulpverlener zal de vraag uitklaren en ervoor zorgen dat de persoon in kwestie zo snel mogelijk bij de juiste dienst terechtkomt. Zo is er een aanbod van individuele, relatie- en gezinsbegeleiding. Daarin wordt telkens gewerkt rond het stoppen van geweld, de veiligheid van alle betrokken gezinsleden (dus ook eventuele kinderen) en ondersteuning van psychologische, juridische of praktische aard. Ook kan er gezocht worden naar opvang (vluchthuis, crisisopvang) indien een slachtoffer (al dan niet met kinderen) hier nood aan heeft.

Het aanspreekpunt wordt opgenomen door CAW Archipel, de opvolging van de vragen wordt opgenomen door de deskundige medewerkers van beide CAW.

CAW Archipel
Groot Eilandstraat 84
1000 Brussel
Tel 02 502 66 00 (kantooruren)
Mail


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3