Logo Printen Logo RSS logo facebook

Onze partner: de All-China Women’s Federation

De All-China Women’s Federation (ACWF) werd opgericht op 3 april 1949. Het is een koepelorganisatie die zich inzet voor de emancipatie van Chinese vrouwen, ongeacht hun nationaliteit of plaats op de maatschappelijke ladder. De ACWF maakt deel uit van de China National Working Committee on Women and Children under the State Council.

De ACWF heeft een adviesfunctie bij de Economische en Sociale Raad (ECOSOC) in de Verenigde Naties. Sinds de vierde Wereldconferentie voor vrouwen in Peking heeft de All-China Women’s Federation contact gelegd met verschillende vrouwenorganisaties wereldwijd.

Doelstellingen:

  • De rechten en belangen van vrouwen vertegenwoordigen en waarborgen, en gendergelijkheid promoten
  • Vrouwen samenbrengen en mobiliseren voor de hervorming en het toegankelijker maken van China, voor de sociale modernisering van het land en voor de vooruitgang van economische ontwikkeling en van sociale welvaart.
  • Vrouwen vertegenwoordigen in het beslissingsproces, tijdens het behandelen en toezicht houden op staatszaken en publieke zaken, en in het opstellen van wetten, decreten, voorschriften en beleid betreffende vrouwen en kinderen; het uitvoeren van nationale programma’s inzake vrouwen en kinderontwikkeling promoten en hun erkende rechten en belangen waarborgen
  • De eenheid versterken tussen vrouwen van allerlei nationaliteiten in China, vriendschappelijke relaties ontwikkelen met vrouwen en vrouwenorganisaties van andere landen om een verstandhouding, vriendschap en samenwerking te verbeteren en wereldvrede waarborgen.

Organigram
De ACWF past een organisationeel systeem toe van de lokale vrouwenfederaties en groepsleden. Lokale vrouwenfederaties die worden opgezet, zijn gebaseerd op de administratieve departementen van de staat. De vrouwelijke werkcommissies van de vakbonden, ongeacht op welk niveau, zijn allen groepslid van de vrouwenfederaties.

Elke sociale groep met voornamelijk vrouwelijke leden dat als doel heeft om de maatschappij te dienen, vrouwen die geregistreerd zijn bij de diensten burgerlijke zaken en die bereid zijn om zich te engageren, kunnen lid worden van de groep zodra zij goedgekeurd worden door de nationale of lokale vrouwenfederaties.

Nationaal orgaan
Het hoogste leidinggevend orgaan van de ACWF is het Nationaal Congres van Chinese vrouwen. Het Congres wordt elke vijf jaar bijeengeroepen en heeft de volgende taken:
overleggen en beslissingen nemen over richtlijnen, taken en belangrijke kwesties van de nationale vrouwenbeweging; het werkrapport van de Uitvoerende Commissie van de ACWF herzien en goedkeuren; de statuten van de ACWF wijzigen en de leden van de Uitvoerende Commissie van de ACWF kiezen.


Nieuwsberichten


Kalender

« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3