Logo Printen Logo RSS logo facebook

5 juli: Kanker: thema tijdens de informele vergadering voor volksgezondheid op 5 juli

7. 5 juli: Kanker: thema tijdens de informele vergadering voor volksgezondheid op 5 juli

Thema dat tijdens de informele vergadering van de EPSCO-raad over volksgezondheid op juli 2010 werd behandeld was de strijd tegen kanker.

Federaal minister van volksgezondheid Laurette Onkelinx legde de volgende verklaring af:

"Ik ben tevreden dat de laatste staten die niet betrokken waren bij het Europees partnerschap inzake de strijd tegen kanker dat door de Commissie werd gelanceerd vandaag duidelijk hun intentie hebben aangekondigd om dit te doen. Alle ministers van Volksgezondheid waren vol lof over het initiatief en benadrukten hun bereidheid om samen de geformuleerde doelstellingen te verwezenlijken. Het verheugt mij bovendien in het bijzonder dat alle lidstaten zich hebben geëngageerd om nationale kankerplannen in meerjarenperspectief ten uitvoer te brengen."
Deze plannen zullen preventie, screening en aangepaste verzorging voor kankerpatiënten omvatten. Daarnaast kwamen de Europese ministers van Volksgezondheid overeen alles in het werk te stellen opdat de risicopopulaties voor borstkanker, colorectale kanker en baarmoederhalskanker op korte termijn van een screening kunnen genieten.

Alle aanwezigen onderstreepten de noodzaak om de ongelijkheden op dit vlak, en op het vlak van de toegang tot innoverende molecules, tegen te gaan. De strijd tegen tabak blijft evenzeer prioriteit. Ten slotte willen de Lidstaten samenwerken aan een meer coherente benadering van kankeronderzoek en hebben de Europese Commissie gevraagd een kader te creëren voor de verwezenlijking daarvan.

Lees meer op de website van het voorzitterschap.

Bekijk ook het standpunt van de Europese Vrouwenlobby over gezondheid in de EU.


Nieuwsberichten


Kalender

« Juni 2018 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1