Logo Printen Logo RSS logo facebook

Waarover gaat het?

"Ingenieurs hebben talent, als de ballon die zij oplaten, in de hoop dat die goed terecht komt"

Vrouwelijk ingenieur: "Ingenieurs hebben talent, als de ballon die zij oplaten, in de hoop dat die goed terecht komt" {JPEG} Foto "Leve de ingenieurs" {JPEG}

Volgens cijfers van de VDAB raakt slechts twee derde van de ingenieursvacatures ingevuld. De vraag naar ingenieurs is groot. Maar er zijn er gewoon te weinig! De schaarste problematiek bestrijkt het brede gamma aan ingenieursrichtingen: van bouwkunde, over elektriciteit, elektronica en (elektro)mechanica, tot scheidkunde en veiligheid. Vooral vrouwelijke ingenieurs zijn sterk ondervertegenwoordigd. Deze ondervertegenwoordiging van vrouwelijke ingenieurs heeft te maken met hun kleine instroom in de studie, hun mogelijke uitstroom tijdens het eerste jaar van de studie en een nieuwe aanzienlijke uitstroom tijdens de uitoefening van het beroep.

Vanuit die vaststelling sloegen de K.U.Leuven, de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging, VOV – Lerend netwerk vzw en Amazone vzw begin 2006 de handen ineen. Met het project ‘Vrouwelijk Ingenieur’ willen ze meer technisch opgeleide vrouwen (ingenieurs en andere) op de arbeidsmarkt brengen. Dit kan door de instroom van deze vrouwen te verbeteren en door hen nadien op de arbeidsmarkt te houden, in technische beroepen. Daarnaast wil het project de doorstroom van technisch opgeleide vrouwen naar topfuncties stimuleren.

Meer weten? Klik op onderstaande linken!

- Wat?
- Hoe?
- Doel?
- Output?
- Wie?

Verder lezen:

- Powerpointpresentatie (pdf)
- Projectoverzicht (pdf)

Vrouwelijk ingenieur: home dossier


Nieuwsberichten


Kalender

« Januari 2019 »
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3