Logo Printen Logo RSS logo facebook

Vrouwelijk ingenieur

Logo dossier Vrouwelijk IngenieurHet tekort aan ingenieurs in België is groot. En vooral vrouwelijke ingenieurs zijn sterk ondervertegenwoordigd. Vanuit die vaststelling sloegen de K.U.Leuven, de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging, VOV – Lerend netwerk vzw en Amazone vzw de handen ineen in een poging meer technisch opgeleide vrouwen (ingenieurs en andere) op de arbeidsmarkt te brengen en een oplossing te brengen voor een aantal problemen. Het project, waarvan dit dossier de neerslag vormt, leverde verschillende praktische instrumenten op zoals een self-assessment tool en train-the-trainer pakketten.

Het project

In deze rubriek stellen wij het project ’Vrouwelijk ingenieur’ aan u voor. U vindt er meer informatie over het waarom van het project, over de resultaten en instrumenten, over de gebruikte methodiek, over het verloop en over de organisator en partners. Ook tonen wij u de artikelen waarmee ’Vrouwelijk ingenieur’ in de pers kwam.


Je bent...

Omdat ’Vrouwelijk ingenieur’ er in de eerste plaats is om gebruikt te worden, geven wij tot dit dossier ook toegang per doelgroep. Denk je erover om ingenieursstudies aan te vatten? Heb je je opleiding al achter de rug? Heb je beleidsverantwoordelijkheid? Zin in een taak van coach of gewoonweg leergierig? U vindt meteen wat u nodig hebt door de juiste ingang tot de informatie te selecteren. Wij wensen u alvast een leerrijke zoektocht!


In een notedop

Hier vindt u het schematisch overzicht van het project "Vrouwelijk ingenieur".


Enkele foto’s

In deze rubriek vindt u de foto’s die werden genomen tijdens de verschillende informatie- en studiemomenten.


Financiering

Het project kreeg de financiële steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) en de Vlaamse Gemeenschap.

Logo Europees Sociaal Fonds (ESF)

Logo Vlaams Economisch Sociaal Overlegcomité (VESOC)


Nieuwsberichten


Kalender

« Januari 2019 »
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3