Logo Printen Logo RSS logo facebook

Internationale netwerken

Amazone bouwt actueel banden uit met landen uit het Midden-Oosten en China. Samen met vrouwenverenigingen uit Iran, Marokko en Turkije realiseerde Amazone tussen 2004 en 2009 het project "Vrouwen en samenlevingen in transitie". In 2007 werd het "Belgium-China Exchange Centre of Women (BCECW)" boven de doopvont gehouden.

Belgium-China Exchange Centre for Women (BCECW)

BCECW logoOp 26 april 2007 werd het Belgium-China Exchange Centre for Women opgericht door Monique Chalude, voorzitster van Amazone, en Mo Wenxiu, vice-voorzitster van de All-China Women’s Federation.

In het kader van hun gemeenschappelijke ambities en de nood aan een hechtere samenwerking tussen Chinese en Belgische organisaties die actief zijn in het domein van gendergelijkheid hebben de All-China Women’s Federation (ACWF) en Amazone een handvest ondertekend.

Dit handvest bevestigt hun voornemen om informatie uit te wisselen over gendergelijkheid en over de activiteiten van vrouwenorganisaties, en heeft als doel om een betere verstandhouding te creëren tussen de vrouwen van beide landen. Meer informatie over het BCECW kan u vinden op de oude website van Amazone.

Vrouwen en samenlevingen in transitie

Uitgebreide actuele informatie over dit project vindt u voorlopig enkel op de Franstalige versie van onze website.