Logo Printen Logo RSS logo facebook

Het Belgisch Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie (01/07-31/12/2010)

In deze rubriek vindt u een overzicht van belangrijke informatie en evenementen rond gendergelijkheid die resulteerde of plaatsvonden tijdens het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Meer informatie via de website van het Belgisch voorzitterschap en via de website van het Eurotrio (Spanje, België, Hongarije).

"Resultaten van het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie inzake de gelijkheid van vrouwen en mannen"

"Resultaten van het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie inzake de gelijkheid van vrouwen en mannen"

Tijdens het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, heeft België bijzonder veel aandacht geschonken aan de gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Deze aandachtspunten werden uitgewerkt en (...)


"De loonkloof tussen vrouwen en mannen in de lidstaten van de Europese Unie Kwantitatieve en kwalitatieve indicatoren": nieuwe publicatie vann het IGVM

"De loonkloof tussen vrouwen en mannen in de lidstaten van de Europese Unie Kwantitatieve en kwalitatieve indicatoren": nieuwe publicatie vann het IGVM

In het kader van zijn voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie in 2010 maakte België een stand van zaken op van de geboekte vooruitgang bij het wegwerken van de loonkloof. Het stelde ook (...)


Gender binnen de prioriteiten van het Belgisch Voorzitterschap van de EU

1. Gender binnen de prioriteiten van het Belgisch Voorzitterschap van de EU

Aandachtspunten voor gendergelijkheid en de situatie van vrouwen in het "Programma voor het Belgisch Voorzitterschap van de Raad van de EU" Strategisch kader Werkgelegenheid is één van de (...)


Gender in de agenda van het Belgisch Voorzitterschap van de EU

2. Gender in de agenda van het Belgisch Voorzitterschap van de EU

Tijdens de vergadering van 7 september met hoge ambtenaren en experten inzake gelijkheid van vrouwen en mannen van de Europese Unie stelde vice-eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, Joëlle Milquet, het programma van het voorzitterschap rond gelijkheid tussen mannen en vrouwen voor.


Het Belgisch voorzitterschap en de internationale context

4. Het Belgisch voorzitterschap en de internationale context

Belgium Unlimited: Special issue Belgian Presidency of the Council of the European Union p.5 Strategic framework a more comprehensive social agenda, targeted more at young people, equality (...)


juni 2010: EMHRN-aanbevelingen voor het Belgisch Voorzitterschap van de EU

5. juni 2010: EMHRN-aanbevelingen voor het Belgisch Voorzitterschap van de EU

Bij de aanvang van het Belgisch voorzitterschap op 1 juli 2010 publiceert het EMHRN (Euro-Mediterranean Human Rights Network) een reeks van aanbevelingen gericht aan: het Belgisch (...)


30 juni: Catherine Ashton over eremoorden

6. 30 juni: Catherine Ashton over eremoorden

Catherine Ashton, de hoge vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid van de EU, legt in naam van de Europese Unie een verklaring af over eremoorden. Lees de verklaring in het (...)


5 juli: Kanker: thema tijdens de informele vergadering voor volksgezondheid op 5 juli

7. 5 juli: Kanker: thema tijdens de informele vergadering voor volksgezondheid op 5 juli

Thema dat tijdens de informele vergadering van de EPSCO-raad over volksgezondheid op juli 2010 werd behandeld was de strijd tegen kanker. Federaal minister van volksgezondheid Laurette (...)


14 juli: Joëlle Milquet over het Belgisch EU-voorzitterschap in de commissie FEMM van het Europees Parlement

8. 14 juli: Joëlle Milquet over het Belgisch EU-voorzitterschap in de commissie FEMM van het Europees Parlement

Europees Parlement. Commissie voor vrouwenrechten en gendergelijkheid. Agenda van de vergadering op 14/07/2010: Exchange of views with José Mendes Bota, Chair-person of the Committee on Equal (...)


9 september: het Belgisch Voorzitterschap bedenkt 10 jaar Resolutie 1325

9. 9 september: het Belgisch Voorzitterschap bedenkt 10 jaar Resolutie 1325

Op 9 september 2010 hielden Catherine Ashton, hoge vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid en Steven Vanackere, minister van Buitenlandse Zaken van België, in (...)


25 oktober: Europese conferentie over de loonkloof

10. 25 oktober: Europese conferentie over de loonkloof

Het Europees rapport van het Belgisch voorzitterschap heeft aangetoond dat de loonkloof tussen vrouwen en mannen binnen de Europese Unie nog gemiddeld 18 procent bedraagt op uurbasis en 24 (...)


26 oktober: Informele Top voor Gelijkheid V/M

11. 26 oktober: Informele Top voor Gelijkheid V/M

Vice-Eerste minister, minister van Werk en van Gelijke Kansen, Joëlle Milquet, heeft op 26 oktober, in het kader van het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie, de 27 ministers van de (...)


14 tot 16 november: Equality Summit

12. 14 tot 16 november: Equality Summit

Tien jaar na de goedkeuring van de Richtlijn 2000/78/EG die een algemeen kader oprichtte voor de gelijke behandeling op het vlak van de werkgelegenheid en het werk en van Richtlijn 2000/43/EG (...)


22 november: Belgische Senaat organiseert "Good practices exchange in de strijd tegen ‘het glazen plafond’ "

De Senaat ontvangt op 22 november 2010 de conferentie van de Voorzitters van de Commissies voor Gelijke Kansen voor vrouwen en mannen van de nationale parlementen van de EU. Tijdens deze (...)


24 november: IIIde Top van vrouwelijke ministers rond "geweld op vrouwen"

14. 24 november: IIIde Top van vrouwelijke ministers rond "geweld op vrouwen"

De IIIde Top van de vrouwelijke ministers van de Europese Unie vindt op 24 november 2010 plaats te Brussel. Dit evenement gaat door op de dag vóór de Internationale Dag ter Uitbanning van het (...)


6 december: EPSCO-vergadering

15. 6 december: EPSCO-vergadering

Op 6 en 7 december kwam EPSCO, de Raadsformatie van de Europese Raad die zich buigt over werkgelegenheid, sociale zaken en gelijke kansen bijeen. Naast de afwijzing van de twintig weken (...)


Nieuwsberichten


Kalender

« Januari 2019 »
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3