Logo Printen Logo RSS logo facebook

Actoren voor gendergelijkheid in de Europese Unie

Overzicht van belangrijke institutionele actoren op het Europese niveau en een toolkit die u zicht geeft op de recente ontwikkelingen, besluitvormingsprocedures, belangrijke momenten van interventie voor de vrouwenbeweging en interessante Europese bronnen.

Structuren voor gendergelijkheid in de Europese Commissie

De Europese Commissie (EC) is het uitvoerende orgaan van de EU. Zij stelt voorstellen op voor nieuwe EU-wetgeving en zij houdt zich bezig met de uitvoering van het EU-beleid en de besteding van (...)


Structuren voor gendergelijkheid in het Europees Parlement

Het Europees Parlement vertegenwoordigt de burgers van de lidstaten van de Europese Unie. Er zijn 751 Europarlementsleden. Deze zetelen niet per land maar per politieke familie en worden om de 5 (...)


Gendergelijkheid in de Raad van de Europese Unie

De Raad van de Europese Unie is het voornaamste besluitvormende orgaan van de Europese Unie. [1] De Raad van de EU is de instelling waarin de vertegenwoordigers van de regeringen van de lidstaten (...)


High Level Group voor de integratie van de dimensie van de gelijkheid van mannen en vrouwen

Samenstelling De High Level Group voor de integratie van de dimensie van de gelijkheid van mannen en vrouwen is een informele groep en bestaat uit één hogere ambtenaar per EU-lidstaat, enkele (...)


Raadgevend Comité voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen

Het Raadgevend Comité voor Gelijke Kansen voor Vrouwen en Mannen werd opgericht in 1981 en assisteert de Europese Commissie bij het formuleren en implementeren van de acties van de Europese Unie (...)


Externe netwerken van deskundigen

6. Externe netwerken van deskundigen

European Network of legal experts in gender equality and non-discrimination Ontstaan en objectief Het “European Network of legal experts in gender equality and non-discrimination” (Europees (...)


Europees Instituut voor Gendergelijkheid

7. Europees Instituut voor Gendergelijkheid

Oprichting Het Europees Instituut voor Genderstudies (EIGE) werd in 2006 gecreëerd bij Verordening (EG) nr. 1922/2006. EIGE is een Europees agentschap en werd in het leven geroepen om de (...)


Equinet (European Network of Equality Bodies)

8. Equinet (European Network of Equality Bodies)

Oprichting Equinet (European Network of Equality Bodies) is een non-profit organisatie en werd in 2002 gestart (aanvankelijk) als een tweejarig project. Equinet wordt momenteel gefinancierd in (...)


Informatie

Verwijzing naar een technische fiche van het Europees Parlement en toelichting bij de Europese besluitvormingsprocedures en de Europese structuren voor gendergelijkheid in de vorm van een praktische brochure onder de titel "Naar een beter begrip van Europese structuren en de Europese besluitvorming inzake gendergelijkheid: een gids voor de vrouwenbeweging in België".


Nieuwsberichten


Kalender

« Januari 2019 »
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3