Logo Printen Logo RSS logo facebook

Opleidingen

Lobbyen: verfijn uw skills! Training 14 juni / Socius

Socius organiseert op 14 juni 2018 een training om je lobby-capaciteiten te verfijnen.

Lobbyen is een aspect van wat meer algemeen omschreven wordt als ‘public affairs’. Public affairs is de relatie die je als organisatie opbouwt met de overheid en andere belanghebbenden zoals parlementsleden, ambtenaren, je achterban, de media… om zo steun te winnen omtrent een bepaalde kwestie waarover je het beleid wenst te beïnvloeden. Het gaat om een samenspel van monitoring, stakeholdersmanagment, het eigenlijke lobbywerk en communicatie. En dit alles overgoten door een duidelijke strategie en plan van aanpak.

Deze training staat kort stil bij de plaats van lobbying ten aanzien van de andere aspecten van ‘public affairs’, maar focust voornamelijk op het lobbyen zelf: Hoe maak je een overtuigende lobbyboodschap? Hoe bereid je je voor op een lobbygesprek? Hoe verloopt zo’n gesprek? Welke strategieën en tactieken hanteer je? Wat zijn de basisregels en andere tips and tricks?

AAN DE SLAG MET JOUW LOBBYBOODSCHAP

Wanneer je je inschrijft, ontvang je van ons vooraf een opdracht over het formuleren van je lobbyboodschap. Met deze boodschap gaan we tijdens de training zelf aan de slag: in de voormiddag werken we deze verder uit en gaan we in op de strategieën die je kan hanteren. ’s Namiddags focussen we op het lobbygesprek en oefenen we door middel van rollenspellen.

De begeleiding van deze training is in handen van Erik van Venetië. Hij adviseert en traint bedrijven, overheden en organisaties op het gebied van lobby en public affairs. Hij is gastdocent in de leergang public affairs van de Universiteit Leiden. En doet ook onderzoek naar nieuwe lobby-ontwikkelingen. Samen met Jaap Luikenaar schreef hij Het Grote Lobbyboek. Voor het schrijven van de vooropdracht, krijg je toegang tot een deel van het boek.

MEER WETEN?

De vorming vindt plaats op donderdag 14 juni in de kantoren van Socius – lokaal Brel (Sainctelettesquare 19 in Brussel) van 9u00 tot 17u (opgelet ander start- en einduur dan normaal!).

Deelnemen kost 125 euro.

Contacteer Emilie Van Daele voor meer informatie.

Schrijf je nu in.