Logo Printen Logo RSS logo facebook

De website en de clips

Dit project resulteerde in een afzonderlijke website "www.skipstereotypes.com" met 4 clips. Amazone stelde een dossier op rond dit thema.

Seksisme, doodgewoon!

Ontdek de nieuwe campagne van Amazone, gerealiseerd met de steun van de Cel ’Gelijke Kansen’ van het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Website van de campagne: www.skipstereotypes.com

skip stereotypes Jongeren hebben vaak geen voeling meer met de feministische strijd. Meer nog, vaak wijzen zij zelfs de feministische ideeën af omdat zij de illusie hebben niet in aanraking te komen met genderongelijkheid. Deze mythe van de « reeds verworven gelijkheid » zet vandaag de dag een enorme rem op de vooruitgang van de rechten van vrouwen en op de verwezenlijking van de gelijkheid van vrouwen en mannen. De campagne Play Equal, Skip Stereotypes hekelt deze mythe van de « reeds verworven gelijkheid » die jongeren, die aan het begin staan van hun samenleven als koppel of van hun loopbaan, doet geloven dat alles in orde is en dat in de huidige samenleving vrouwen dezelfde rechten hebben als mannen. Discriminatie is iets dat enkel bij anderen voorkomt.

Amazone en Bruno De Lille, Staatssecretaris voor Gelijke Kansen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, zijn verheugd om samen de campagne « Seksisme, doodgewoon » te kunnen lanceren die komaf maakt met genderstereotypen waarin meisjes en jongens, vrouwen en mannen, gevangen zitten. De campagne laat op doordringende wijze het dagdagelijkse seksisme zien doorheen een reeks van videoclips (NL/FR) en verwijst naar concrete instrumenten om dit seksisme te bestrijden.

Bruno De Lille : «Bij stereotypes denken we al te gemakkelijk dat we er zelf niet aan mee doen. De geesten zijn opener dan vroeger en ideeën als "vrouwen horen aan de haard" of "echte mannen laten hun emoties niet zien" horen we maar zelden meer luidop verkondigen. Maar toch maken we ons allemaal, mannen en vrouwen, nog steeds schuldig aan seksisme. Een seksisme dat bovendien implicieter is, waardoor het moeilijker uit te roeien is. De aanpak van Amazone smaakt alvast naar meer: met de nodige zelfrelativering en een vleugje humor slaan ze de nagel op de kop en drukken ons met de neus op de feiten. Feminisme versie 2011 dus, zodat ook de jongere generatie beseft dat de eindmeet inzake de gelijkheid tussen vrouwen en mannen nog niet in zicht is. »

Kijk naar de vier clips op youtube.

Contact: Vinciane Cappelle
02 229 38 57 – 0479 80 48 49
v.cappelle@amazone.be


Seksisme, doodgewoon!

1. Seksisme, doodgewoon!
1. Seksisme, doodgewoon!
1. Seksisme, doodgewoon!
1. Seksisme, doodgewoon!