Logo Printen Logo RSS logo facebook

Archief 2012

In deze rubriek vindt u nieuwsberichten uit 2012. Items over belangrijke evoluties in beleid en wetgeving en reacties hierop vanuit de vrouwenbeweging vindt u onder Elektra.

Oktober: maand van de student bij RoSa

Van 1 oktober tot 1 november is het maand van de student in de RoSa-bibliotheek. Zo is er onder meer een gratis workshop Gender voor Dummies gepland. Voor meer info, surf naar de (...)


Klasse verspreidt een actieplan seksueel grensoverschrijdend gedrag

Deze maand verspreidt Klasse naar alle leraren in Vlaanderen een actieplan over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een op de drie leerlingen tussen tien en achttien jaar zegt dat hij of zij op (...)


Algemene Vergadering en Raad van Bestuur

Algemene Vergadering en Raad van Bestuur

Amazone heeft een nieuwe raad van bestuur, voorgezeten door Myriam Van Varenbergh, bekend om haar lange inzet binnen de vrouwenbeweging en haar steun aan het gelijke kansen beleid tussen vrouwen (...)


Amazone heeft een nieuwe voorzitster en RvB

Tijdens de vergadering van 4 oktober heeft de algemene vergadering van Amazone een nieuwe raad van bestuur verkozen, die daarna zelf zijn nieuwe voorzitster verkoos. Myriam Van Varenbergh, (...)


Nomineer uw vredesvrouw voor 5 november!

Vrouwen dragen op een belangrijke manier bij tot vrede en vredesopbouw. De bijdrage van vrouwen wordt echter nog te weinig erkend. Daar wil de Vrouwenraad verandering in brengen. Wij gaan op zoek (...)


Gemeente- en provincieraadsverkiezingen 2012: resultaten

Neem een kijkje in ons dossier over de verkiezingen 2012! U vindt er de resultaten, informatie over de acties en memoranda van vrouwenorganisaties en het middenveld. U kan ook nalezen of en op (...)


Een pact voor de gelijkheid tussen vrouwen en mannen, ongeacht kiesresultaat.

Een pact voor de gelijkheid tussen vrouwen en mannen, ongeacht kiesresultaat.

Ter gelegenheid van de internationale vrouwendag (8/3/2014) schrijft vicepremier, minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke kansen, Joëlle Milquet, een brief aan de Partijvoorzitsters en (...)


16 oktober: Ada Lovelace-dag

Vrouwen die werken in wetenschap, technologie, wiskunde of als ingenieur... talrijk zijn ze niet, maar ze zijn er wel! De Ada Lovelace-dag wil hen in de kijker zetten. De dag is dan ook heel (...)