Logo Printen Logo RSS logo facebook

Parler avec elles (2012)

Parler avec ellesEen film van Amazone, gemaakt door Eva Houdova,
co-geproduceerd door de RTBF – afdeling documentaires,
met de steun van het college van de Franse Gemeenschapscommissie

De documentaire « Parler avec elles » nu beschikbaar op DVD

Amazone verkent het vraagstuk van de ontworteling en de immigratie door het woord te geven aan vrouwen. Dit gebeurt aan de hand van de film Parler avec elles van Eva Houdova, in coproductie met de RTBF (afdeling documentaires) en met de steun van de Franse Gemeenschapscommissie.

Wat heeft deze vrouwen aangezet om hun land van herkomst te verlaten? Waarom zijn zij uiteindelijk in België gebleven? Aan de hand van de getuigenissen van verschillende generaties vrouwen, doet Parler avec elles een poging om deze vragen te beantwoorden en om na te denken over boeiende thema’s.

Parler avec elles werd uitgezonden op Arte België en op La Deux op 7 en 9 maart ll. in het kader van een speciale uitzending van "Quai des Belges" die gewijd was aan feminisme en aan de Internationale Vrouwendag. De film werd geselecteerd om in mei 2012 te worden voorgesteld op het Subversive Film Festival van Zagreb en in september 2012 op het Internationale Vrouwenfilmfestival van Brussel.

Synopsis

Parler avec elles bestaat uit fragmenten van gesprekken tussen grootmoeders, hun dochters en kleindochters. Ze wonen al tientallen jaren in België en zijn van Albanese, Spaanse, Vietnamese afkomst. Ze hebben verschillende achtergronden, maar wat hen kenmerkt is de wil om zichzelf en ons te vertellen wat hen sterk maakt, en hoe onze samenleving hun leven als vrouw gemakkelijker heeft gemaakt. Ze wisselen van gedachten. Ze laten hun verdriet achter en vertellen over hun vreugde. Ze luisteren naar elkaar, ze verschillen van mening en lachen er dan samen om. Door naar hen te luisteren worden we ons bewust van de rol van de overdracht tussen generaties in de opbouw van onze identiteit en de opbouw van het feminisme.

Het begint allemaal met een naam: Belgi…

Wenst u deze film integraal te bekijken? Denkt u deze film te kunnen gebruiken in het kader van uw beroepsactiviteiten of om uw doelgroep te sensibiliseren rond de rechten van de vrouw en de rol en de plaats van de vrouwen in de immigratie? Wenst u deze film binnen uw netwerken te verspreiden of hem te schenken aan uw leden?

Amazone biedt een drietalige DVD versie aan (FR/NL/EN) tegen de prijs van € 10 per stuk (een korting van € 1 per stuk vanaf een bestelling van 10 exemplaren).

De bestellingen kunnen aan Anita Vanhoutvinck per tel. 02 229 38 23 doorgeven worden of per kerende aan a.vanhoutvinck@amazone.be met vermelding van het gewenste aantal DVD’s. De DVD’s zullen beschikbaar zijn bij het onthaal van Amazone op werkdagen van 9 tot 17 uur vanaf de tweede helft van april.

Zodra de DVD’s gereserveerd zijn, kan u

  • of contant betalen wanneer u de DVD’s komt ophalen,
  • of betalen via storting op de rekening n ° 001-2804797-21 van Amazone met vermelding van uw naam en voornaam alsook ’DVD Parler avec Elles’ en het aantal bestelde DVD’s.