Logo Printen Logo RSS logo facebook

Het project in een notendop

Het project in een notendop: Wanneer Madou ‘Ma Douce’ wordt…

Amazone stelt samen met haar twee partners - de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest - het resultaat voor van een project rond vrouwen & openbare ruimte en vrouwen & openbaar vervoer. Het project dat bijna twee jaar in beslag heeft genomen, verliep in meerdere fasen.

Het Documentatiecentrum Genderbeleid Amazone deed twee verkennende studies naar de internationale literatuur rond vrouwen & openbare ruimte en vrouwen & openbaar vervoer.

De resultaten van deze studies lagen aan de basis van rondetafelgesprekken en focusgroepen rond dezelfde thematiek, toegespitst op de situatie in Sint-Joost-ten-Node.

Dit participatieve deel van het project kreeg ook een artistieke dimensie met de creatie van vier portretten van inwoonsters van Sint-Joost-ten-Node door kunstenares Nora Theys. Deze werken krijgen vanaf vandaag (8/9/2015) tijdelijk een prominente plaats in het metrostation Madou. De deelneemsters aan de focusgroepen krijgen aansluitend de gelegenheid deel te nemen aan workshops zelfverdediging om hun zelfvertrouwen op te krikken wanneer zij het openbaar vervoer gebruiken.

Meer informatie

Voor meer achtergrondinformatie over deze thema’s verwijzen we u graag door naar de rapporten die het Documentatiecentrum Genderbeleid Amazone over beide thema’s heeft samengesteld:
- Vrouwen en openbaar vervoer: Integrale studie - Samenvattende brochure (NL/FR)
- Genre et espaces publics: Integrale studie - Samenvattende brochure (NL/FR)

De bronnen waarnaar verwezen wordt in de literatuurstudies vindt u ook terug via onze online catalogus.


Met steun van: