Logo Printen Logo RSS logo facebook

Gender.brussels (2016)

Thema's: Cijfers

In 2016 spande Amazone zich in om de link tussen de Open Data-beweging en gendergelijkheid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te versterken. Dit pilootproject werd gerealiseerd met de steun van Staatssecretaris Bianca Debaets, in samenwerking met het Centrum voor Informatica van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (CIBG) en Brussels Smart City.

Hackathons in het Brussels Gewest

Thema's: Cijfers
Hackathons in het Brussels Gewest

Het CIBG en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ondersteunen actief de Brusselse hackathons. Binnenkort vinden er niet minder dan 3 hackathons plaats: Brussels TechCare (Molengeek- The Egg) (...)


Amazone bij Open Belgium 2017 (06/03)

Thema's: Cijfers
34. Amazone bij Open Belgium 2017 (06/03)

Amazone heeft het genoegen de hackathon van het project Gender.brussels voor te stellen tijdens de jaarlijkse conferentie over open knowledge en open data, georganiseerd op 6 maart in Brussel. (...)

Maandag 6 maart 2017 09:00-19:00 | BEL Brussels - Tour & Taxis - Havenlaan 86C / 3000 1000 Brussels

Gender.brussels: Amazone & Bianca Debaets lanceren eerste genderdataportaal

Thema's: Cijfers
35. Gender.brussels: Amazone & Bianca Debaets lanceren eerste genderdataportaal

Brussel, 16 december 2016 – Om in kaart te brengen hoe de gelijkheid tussen Brusselse vrouwen en mannen evolueert, lanceren Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets en Amazone (...)


Hackathon #GenderBrussels: Apps voor meer gendergelijkheid in Brussel

Thema's: Cijfers
 36. Hackathon #GenderBrussels: Apps voor meer gendergelijkheid in Brussel

“Make Equity”, een grappige app voor een betere verdeling van de taken binnen een gezin. Dat is het winnende project van de hackathon die voor het eerst in België open data & gendergelijkheid (...)


Hackathon - Gender & Open data (24/11 @CIRB)

Thema's: Cijfers
37. Hackathon - Gender & Open data (24/11 @CIRB)

Voor de eerste keer in België matcht een hackathon open data & gendergelijkheid. Een primeur, die via de ontwikkeling van gender smartapplicaties het engagement voor gendergelijkheid van het (...)

Donderdag 24 november 2016 08:30-18:00 |

22/9 - Voorbereidende workshop - HACKATHON: Open data & Gender

Thema's: Cijfers
38. 22/9 - Voorbereidende workshop - HACKATHON: Open data & Gender

Voor het eerst zal in België een hackathon* georganiseerd worden met "gender" als focus. Dit evenement zal plaatsvinden op 24 november en wil gendergelijkheid in de Brusselse stedelijke ruimte (...)


Het Brussel Hoofdstedelijk Gewest organiseert een hackathon voor gendergelijkheid : stuur ons uw suggesties door!

Thema's: Cijfers
39. Het Brussel Hoofdstedelijk Gewest organiseert een <i>hackathon</i> voor gendergelijkheid : stuur ons uw suggesties door!

Op 24 november 2016 organiseren Brussels Smart City en het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest (CIBG), in samenwerking met vzw Amazone, een grote open data hackathon. Het thema is (...)


21/6: HACKATHON: Open data & Gender - uitnodiging voorbereidende workshop

Thema's: Cijfers
40. 21/6: HACKATHON: Open data & Gender - uitnodiging voorbereidende workshop

Voor het eerst zal in België een hackathon* georganiseerd worden met als focus gender en diversiteit. Een echte primeur en dus een niet te missen kans! Daarom nodigen wij de vrouwenverenigingen op (...)


20/5 - "Genderkaart": Open Data & Genre: kick-off meeting

Thema's: Cijfers

Amazone realiseert in opdracht van Brussels Staatssecretaris voor Gewestelijke en gemeentelijke Informatica en Digitalisering en voor Gelijke Kansen, Mevr. Bianca Debaets, een project dat via de open data-technologie meer zichtbaarheid wil geven aan de situatie van vrouwen en mannen en aan het genderbeleid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.