Logo Printen Logo RSS logo facebook

Stand van zaken

Hoe zit het nu met de pariteitswetgeving bij de samenstelling van de kieslijsten? Wie (m/v) neemt deel aan het bestuur in de gemeenten, nu en na de verkiezingen, in Vlaanderen en in Brussel? En hoe is het in het algemeen gesteld met uw gemeente? Je vindt enkele antwoorden via deze rubriek.

Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY

Kiezen: regelgeving m/v

1. Kiezen: regelgeving m/v

De toepassing van het ritssysteem is bij de samenstelling van de kieslijsten voor de eerste keer een wettelijke verplichting in Brussel en Wallonië bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 2018. In Vlaanderen blijft de verplichte alternatie m/v beperkt tot de eerste twee plaatsen van de kieslijst. De Vrouwenraad vraagt in haar memorandum dan ook om een optimalisering van de quota-regeling. [1]


Hoe zit het met het m/v-evenwicht: enkele cijfers

15. Hoe zit het met het m/v-evenwicht: enkele cijfers

De aanwezigheid van vrouwen in de publieke ruimte is nog steeds geen feit. Dat wordt opnieuw duidelijk wanneer je de vrouwelijke vertegenwoordiging op lokaal en provinciaal niveau van naderbij bekijkt. Wij maken in dit artikel dankbaar gebruik van de informatie die voor Vlaanderen en Brussel werd verzameld door de politieke vrouwenorganisatie zij-kant.


Campagnes voor meer v/m-evenwicht

40. Campagnes voor meer v/m-evenwicht

De politieke vertegenwoordiging van vrouwen in de politiek verhogen gaat hand in hand met steeds opnieuw sensibiliseren en infomeren, ook van de vrouwen zelf. Wij willen u in dit artikel attent maken op enkele campagnes opgezet door politieke vrouwenorganisaties.


Toemaatje: uw (en andere) gemeenten in cijfers: Statbel lanceert een handige (vergelijkings)tool

50. Toemaatje: uw (en andere) gemeenten in cijfers: Statbel lanceert een handige (vergelijkings)tool

Wil je meer te weten komen over je gemeente, dan consulteer je best de pagina Ontdek je gemeente van Statbel. Na een opzoeking per postcode, vind je gegevens i.v.m.: Inwoners Evolutie Inkomens (...)


Nieuwsberichten


Kalender

« December 2018 »
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6