Logo Printen Logo RSS logo facebook

Informatie ▪ Actualiteit

Het Documentatiecentrum Genderbeleid vormt één van de drie centrale steunpilaren van Amazone. Het verzamelt de beleidsdocumenten en studies met betrekking tot gendergelijkheid van de verschillende bestuursniveaus en teksten (standpunten, dossiers, enz.) uit de vrouwenbeweging. Erkend als National Focal Point door het European Institute for Gender Equality (EIGE) en als partner van EIGE’s Resource and Documentation Centre (EIGE RDC) fungeert het Documentatiecentrum als doorgeefluik van de grijze literatuur uit België naar het Europees niveau. Het ondersteunt eveneens projecten van Amazone en behandelt informatieaanvragen van actoren uit het domein van gendergelijkheid.
Contact : docu@amazone.be - 02 229 38 07

Actoren voor gelijkheid v/m

In deze rubriek vindt u adresgidsen en referenties met gegevens van de verschillende gelijke kansenactoren uit België, Europa en internationaal: verenigingen, centra voor vrouwen- en genderstudies en overheden. Het Amazone Documentatiecentrum Genderbeleid hoopt hiermee de zichtbaarheid van de gelijke kansenactoren te vergroten en hun onderlinge netwerking te stimuleren.

Naar de Rubriek "Beleidsorganen in België" Naar de rubriek "Actoren voor gendergelijkheid in de Europese Unie" Naar de Rubriek "Actoren voor gendergelijkheid in de EU-lidstaten" Naar de internationale actoren voor gendergelijkheid

Dossiers

Dossiers leveren gestructureerde informatie over actuele onderwerpen met betrekking tot het beleid inzake gelijkheid v/m. De context en evoluties op langere termijn krijgen hierbij bijzondere aandacht. Doel van deze dossiers: informeren over de maatschappelijke situatie van vrouwen en belangrijke gebeurtenissen uit het gelijke kansenbeleid v/m toegankelijk maken voor vrouwenverenigingen, beleidsmakers, politici, journalisten, ...

Naar het dossier "Gender en politieke besluitvorming" Naar het dossier "Wereldvrouwenconferenties en hun opvolging" Naar het dossier "Vrouwelijk ingenieur" Naar het Dossier "Diane - Empowering Female Entrepreneurs (EFE)"

Catalogus

Toegangspoort tot de publicaties uit het Documentatiecentrum Genderbeleid Amazone. → CATALOGUS

In de Amazone-catalogus vindt u "grijze literatuur":

  • officiële documenten van de Belgische, Europese en internationale overheden: wetgeving, beleidsbrieven, jaar- en werkingsverslagen, rapporten, adviezen, informatie- of sensibiliseringscampagnes, ...
  • studies en onderzoeken uitgevoerd door of in opdracht van de verschillende beleidsinstanties in België, in Europa en internationaal.
  • publicaties resulterend uit door de overheid gefinancierde projecten omtrent het beleid inzake gelijkheid v/m;
  • standpunten en dossiers uit de vrouwenbeweging.

Elektr@, gelijke kansenbeleid

Elektr@ verzekert de opvolging van het dagdagelijkse beleid inzake gelijkheid v/m in België, Europa en internationaal. Elektr@ agendeert vergaderingen, belangrijke conferenties, hoorzittingen, campagnes van instellingen bevoegd voor de gelijkheid v/m en repertorieert belangrijke punten in verband met de gelijkheid v/m en de situatie van de vrouw op de verschillende bestuursagenda’s. Indien mogelijk wordt er verwezen naar online wetgevende dossiers en full text-documenten.

Kalender gelijke kansen v/m

U wil op de hoogte blijven en participeren aan wat er leeft en beweegt in de vrouwenbeweging? U wil zich informeren over de activiteiten van andere gelijke kansenactoren? Dan kan u terecht in deze agenda: colloquia, congressen, evenementen, tentoonstellingen, ... op het terrein van gelijke kansen v/m: wij lijsten ze op voor u!

Nieuwsberichten

De realisatie van gendergelijkheid is een continu proces en komt tot stand in een mondiale context. Onderzoeken, wetgeving, evenementen en congressen op initiatief van het beleid, feministische groeperingen, de vrouwenbeweging, middenveldorganisaties en de academische wereld geven het mee vorm. In deze rubriek brengt het Amazone Informatiecentrum kleine en grotere bouwstenen van deze gelijkheid v/m in beweging onder de aandacht. Voor recente ontwikkelingen in de wetgeving kijk hier.

Nieuwsbrief Documentatiecentrum

In 2018 nam Amazone nieuwe software in gebruik. Wij vernieuwden onze catalogus en het Repertorium van organisaties voor gendergelijkheid. Via maandelijkse nieuwsbrieven willen wij dit laatste meer bekendheid geven. En uiteraard verdienen de opgenomen organisaties zelf meer zichtbaarheid.

Nieuwsberichten


Kalender

« December 2018 »
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6