Logo Printen Logo RSS logo facebook

Actoren voor gelijkheid v/m

In deze rubriek vindt u adresgidsen en referenties met gegevens van de verschillende gelijke kansenactoren uit België, Europa en internationaal: verenigingen, centra voor vrouwen- en genderstudies en overheden. Het Amazone Documentatiecentrum Genderbeleid hoopt hiermee de zichtbaarheid van de gelijke kansenactoren te vergroten en hun onderlinge netwerking te stimuleren.

Naar de Rubriek "Beleidsorganen in België" Naar de rubriek "Actoren voor gendergelijkheid in de Europese Unie" Naar de Rubriek "Actoren voor gendergelijkheid in de EU-lidstaten" Naar de internationale actoren voor gendergelijkheid

Verenigingen voor gelijkheid v/m in België

Online databank met gegevens van meer dan 500 verenigingen en instellingen in België begaan met gendergelijkheid en actief in diverse sectoren.

In januari 2018 vernieuwden wij onze software. Voortaan kan u dit repertorium HIER consulteren in een nieuwe lay-out. Klik op "Organisaties voor gendergelijkheid", in de menubalk bovenaan of onder het logo van de databank.


Beleidsorganen in België

Een gemakkelijke en vlugge toegang naar de instellingen in België met een specifieke bevoegdheid voor de gelijkheid van vrouwen en mannen. Het grote aantal instellingen weerspiegelt de verschillende bestuursniveaus in België. Het gelijke kansenbeleid v/m is immers een bevoegdheid van zowel de federale overheid als van de gemeenschappen en gewesten. Ook het provinciale en gemeentelijke beleid schenkt aandacht aan gendergelijkheid. U vindt hier voorlopig enkel de adresgegevens van de provinciale diensten voor gelijkheid v/m.


Actoren voor gendergelijkheid in de Europese Unie

Overzicht van belangrijke institutionele actoren op het Europese niveau en een toolkit die u zicht geeft op de recente ontwikkelingen, besluitvormingsprocedures, belangrijke momenten van interventie voor de vrouwenbeweging en interessante Europese bronnen.


Actoren voor gendergelijkheid in de EU-lidstaten

Exploratie van het virtuele landschap voor gendergelijkheid in de 27 lidstaten van de Europese Unie met identificatie van de belangrijkste actoren op het terrein. Per land werden weerhouden: de officiële instellingen voor gendergelijkheid; de belangrijkste niet-gouvernementele organisaties die zich bezig houden met gendergelijkheid en de onderzoeks- en informatiecentra voor vrouwen- en genderstudies. In het totaal werden een 200 actoren geselecteerd. Enkel belangrijke websites die bovendien toegankelijk zijn qua taal werden in de selectie opgenomen en kort beschreven.


Internationale actoren voor gendergelijkheid

Deze rubriek verwijst _ op dit ogenblik _ naar belangrijke organen bevoegd voor gendergelijkheid. Binnen de Verenigde Naties (VN) bestaan er daarnaast andere functies en organen zoals:

Daarnaast riepen andere internationale instellingen, zoals de Internationale Arbeidsorganisatie, specifieke instanties bevoegd voor gendergelijkheid in het leven.Nieuwsberichten


Kalender

« Januari 2019 »
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3