Amazonetuin

Amazone benut haar tuin als proefterrein voor ecologische landbouw, circulaire economie en het creëren van verbinding. Fruit, groenten, kruiden en eetbare bloemen uit de tuin worden gebruikt in ons restaurant en de restjes komen terecht in onze compost (die ook toegankelijk is voor buurtbewoners). In ons restaurant bieden we duurzaam en ecologisch eten tegen een betaalbare prijs.

De tuin is een ontmoetingsplaats voor feministische en ecologische bewegingen. Van maart tot oktober organiseren we samen met de vzw Fabrik een ‘open tuin’. Tijdens deze middagen kun je de tuin observeren, zelf tuinieren, rondwandelen, mensen ontmoeten, samen dingen doen, vragen stellen, ontdekken en zich (opnieuw) oriënteren. Het evenement vindt elke woensdag plaats van 14.00 tot 16.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.

In Brussel willen veel vrouwen uit verschillende culturen hun kennis over voeding delen. Het doel is om gezondere eetgewoonten te (her)ontdekken en de consumptie te vermijden van voedsel dat wordt geproduceerd door een industrie die steeds afhankelijker wordt van schadelijke ingrediënten met impact op gezondheid en milieu.

Scroll naar boven