Partners

Amazone werkt dagelijks samen met een grote verscheidenheid aan spelers.

FABRIK  

Van maart tot oktober organiseren we samen met de vzw Fabrik een ‘open tuin’. Tijdens deze middagen kun je de tuin observeren, zelf tuinieren, rondwandelen, mensen ontmoeten, samen dingen doen, vragen stellen, ontdekken en zich (opnieuw) oriënteren. Het evenement vindt elke woensdag plaats van 14.00 tot 16.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.

BIB JOSSE  

Bib Josse en hun BTGE-collectie zijn vaste partners van Amazone. De “Bibliothèque en tous genres” (BTGE) ofwel de bibliotheek van alle genders, ingehuldigd in april 2009 met de steun van de Dienst Gelijke Kansen van de gemeente Sint-Joost, biedt een collectie boeken aan over genderkwesties en de strijd tegen seksistische stereotypen

SIMA  

SIMA vzw verdedigt al meer dan dertig jaar de waarden van het secularisme, burgerschap, solidariteit, gelijkheid, verdraagzaamheid, respect voor de mensenrechten, respect voor diversiteit en de afwijzing van uitsluiting.

Amazone nam deel aan de dynamische initiativen “1001” en “Saint Josse à l’heure des questions de genre”, twee projecten die onder leiding stonden van SIMA.

THEATRE DE LA VIE  

Het Théâtre de la Vie, dat al bijna 30 jaar in het hart van Sint-Joost ligt, is een klein, warm en gastvrij theater met 72 plaatsen. De organisatie ondersteunt jonge Belgische theatermakers en focust op hedendaagse podiumvormen en actuele thema’s.

De voorstellingen op het programma zijn de vrucht van de verbeelding van de kunstenaars, hun verlangen om te vertellen, om mensen te laten voelen en beleven, om vragen, verlangens, woorden, lichamen, een ruimte, een moment te delen.

Amazone werkt regelmatig samen met het Théâtre de la Vie aan gemeenschappelijke activiteiten.

GAMP 

GAMP (actiegroep die het gebrek aan plaatsen voor mensen met ernstige zorgbehoeften aanklaagt) is een burgeractiegroep die eist dat mensen met ernstige zorgbehoeften over evenveel rechten beschikken met betrekking tot aangepaste zorg, gespecialiseerde hulp en sociale inclusie als andere burgers.

Amazone is de thuisbasis van een GAMP’s Book Box, een project met sociale waarde beheerd door een groep mensen met een beperking.

BRUZELLE 

De strijd tegen menstruele onzekerheid houdt in de eerste plaats in dat menstruatieproducten gratis ter beschikking worden gesteld aan menstruerende mensen die in precaire omstandigheden leven. Daarom heeft Amazone voor Bruzelle een inzamelpunt voor menstruatieproducten opgezet.

Scroll naar boven