Logo Printen Logo RSS logo facebook

Focus

Steun Amazone!

Door Amazone te steunen maakt u het verschil! Uw gulle donatie versterkt de werking van Amazone, en stimuleert rechtstreeks de gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Lees meer

In de kijker

Eedaflegging
Op 25 mei 2014 werden er voor de verschillend bestuursniveaus verkiezingen gehouden. Maar hoe zit het nu met de m/v-verdeling in de verschillende (...)

Nieuwsberichten

De AUWCH Award 2014 gaat naar ...

Door: Inge | Thema's: Vrouwenbeweging, Cultuur en media | Date: 23-01-2015
De AUWCH Award 2014 gaat naar ...

Elk jaar reikt de Vrouwenraad de AUWCH Award uit, een ‘pijnlijke prijs voor vrouwonvriendelijkheid’. Er is nog altijd veel vrouwonvriendelijkheid (...)


Vrouwenverenigingen zijn pessimistisch

Door: Inge | Thema's: Vrouwenbeweging | Date: 23-01-2015
Vrouwenverenigingen zijn pessimistisch

De KBS-Barometer van de verenigingen 2014 Enkele belangrijke tendensen: Grote en zeer grote organisaties worden nu ook zwaar geraakt terwijl (...)


"Gender" in de Brusselse Beleidsnota van Bianca Debaets

Door: Eline | Date: 13-01-2015
"Gender" in de Brusselse Beleidsnota van Bianca Debaets

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wil in de huidige regeerperiode werk maken van een transversaal gelijke kansenbeleid dat inspeelt op meerdere (...)


Kalender gelijke kansen v/m

Studiedag: Draagmoederschap: is er een wettelijke regeling nodig? georganiseerd door de fractie Ecolo-Groen Petra De Sutter, gecoöpteerd (...)
Belgische Senaat - zaal M : Leuvenseweg, 7 1000 Brussel

Maandag 2 februari 20:00scheidingsteken Het verhaal van een besneden leven
Het verhaal van een besneden leven Lezing over vrouwenbesnijdenis door Assita Kanko 125 miljoen meisjes zijn wereldwijd al besneden. 13.000 (...)
Vrijzinnig Centrum Hasselt : Rodenbachstraat 18 3500 Hasselt

3rd conference: Equal is not enough The third edition of the conference Equal is not Enough, entitled ‘Exploring novel theoretical and empirical approaches to the shaping of (...)
City Campus of the University of Antwerp : Building "De Meerminne" Antwerp

Jongeren zeggen NEE! tegen vrouwelijke genitale verminking Gams België nodigt u uit, in het kader van de Internationale dag tegen vrouwelijke genitale verminking van 6 februari op hun evenement van 4 (...)
Flagey zalen : Heilig-Kruisplein 1050 Elsene

Conferentie op 5 februari 2015: ’Voor een betere preventie van vrouwelijke genitale verminking in België’ Voorstelling van de eerste toolkit voor (...)
Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen - Zaal Storck : Ernest Blerotstraat 1 1070 Brussel


Acties ▪ Projecten

"Gendergelijkheid:samen sterk!" (16 oktober 2014) verslag van het debat

Op 16 oktober 2014 organiseerde Amazone in samenwerking met Sophia, het Belgisch netwerk voor genderstudies een debat op hoog niveau. Thema was (...)

Amazone wordt expertisecentrum

Amazone antwoordde met succes op de Europese tender EIGE/2013/OPER/24, v.w.b. lot 2 (Belgium). Hierdoor erkent het Europees Instituut voor (...)


Congrescentrum

 • Voorstelling van het congrescentrum van Amazone
  FEL: Leesgroep over Marxisme en feminisme: Leesgroep over Marxisme en feminisme – Catharine MacKinnon by rebelsister Op voorhand (...)
 • Het congrescentrum van Amazone: Professionele congres- en vergaderinfrastructuur Ons professioneel congrescentrum is uitgerust (...)
 • Eco-Dynamische Onderneming
  Amazone is een ’Ecodynamische onderneming’: Sinds haar oprichting in 1995 legde Amazone al een lange weg af in de strijd voor (...)
 • Amazones ecodynamische acties : Op het vlak van infrastructuur installeerde Amazone een waterreservoir en –pomp om regenwater te (...)
  Hernieuwing label ** ’Ecodynamische Onderneming’ 2012-2014 : Met genoegen delen wij u mede dat de Jury van het label "Ecodynamische onderneming" van het (...)
 • Tentoonstellingen
  Tentoonstelling : De kracht van de Vrouwen: Amazone, Université des Femmes en La Voix des Femmes nodigen u uit een bezoek te brengen aan de (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :