Logo Printen Logo RSS logo facebook

Steun Amazone via een gift of duolegaat

Door Amazone te steunen maakt u het verschil!

Uw donatie ondersteunt het sociaal project van Amazone, en draagt bij tot de gelijkheid van vrouwen en mannen. Lees meer

#KinderenToegelaten

#KinderenToegelaten logo
HAPPY PARENTS = HAPPY EMPLOYEES = HAPPY EMPLOYERS

In de kijker - Amazone Emancipatiebarometer 2015

Emancipatiebarometer#1
In december 2015 lanceerde Amazone, het kruispunt gendergelijkheid een emancipatiebarometer in samenwerking met het studiebureau GfK. (...)

Nieuwsberichten

Sluit u aan bij het Feministisch Platform tegen Geweld tegen Vrouwen (FPGV) - DEADLINE : 14/10/2016

Door: Eline | Date: 22-09-2016
Sluit u aan bij het Feministisch Platform tegen Geweld tegen Vrouwen (FPGV) - DEADLINE : 14/10/2016

Een groot aantal Belgische vrouwenverenigingen heeft het Feministisch Platform tegen Geweld tegen Vrouwen (FPGV) opgericht. Doel is een krachtig (...)


23/09 - Opendeurdag

Door: Constance Isaac | Date: 15-09-2016
23/09 - Opendeurdag

Amazone en de 25 vrouwenorganisaties uit het Amazonehuis nodigen u uit op hun opendeurdag, vrijdag 23 september tussen 12u en 20u. Tal van (...)


Het najaar van het Amazonehuis: niet te missen activiteiten en projecten!

Door: Eline | Date: 13-09-2016
Het najaar van het Amazonehuis: niet te missen activiteiten en projecten!

Op 17 juni vond de tweejaarlijkse bewonersontmoeting van het Amazonehuis plaats. In een gemoedelijke sfeer stelden de organisaties hun agenda (...)


Kalender gelijke kansen v/m

Think Pink : de Race for the Cure en Gezondheidsdag kleuren het weekend roze Think Pink - Het grootste evenement voor het goede doel in België De Gedempte Zuiderdokken vormen op zaterdag 24 september al het decor voor de (...)
Diverse locaties : Antwerpen

Finissage tentoonstelling: The Chouas – A Work in Progress Naar aanleiding van de finissage van de tentoonstelling The Chouas - A Work in Progress, nodigt Saddie Choua u uit om een rondleiding te volgen (...)
MuZEE : Romestraat 11 8400 Oostende

Zondag 25 september 11:00scheidingsteken Aperitieflezing Darya Safai
Aperitieflezing Darya Safai Aperitieflezing Darya Safai Activisme zit Darya Safai in het bloed. In 1999 nam ze met haar man Saeed actief deel aan de bloedig onderdrukte (...)
Kasteel Rivierenhof : Turnhoutsebaan 244 Deurne

Dinsdag 27 september 12:00-15:30scheidingsteken How to attract women: best recruitment practices
How to attract women: best recruitment practices The JUMP Corporate Hub is the network of corporate diversity officers dedicated to the exchange of best practices on gender equality at work (...)
Pegasus Park : De Kleetlaan 6 A 1831 Diegem

Woensdag 28 september 19:30-22:00scheidingsteken Who’s afraid of the F-word? | Oh Mama!
Who's afraid of the F-word? | Oh Mama! Who’s afraid of the F-word? | Oh Mama! Ouderschap past niet in een hokje Ouderschap neemt diverse vormen aan! deBuren en het Vrouwen Overleg (...)
deBuren : Leopoldstraat 6 1000 Brussel


Acties ▪ Projecten

Amazone wordt "National Focal Point"

Amazone antwoordde met succes op de Europese tender EIGE/2013/OPER/24, v.w.b. lot 2 (Belgium). Hierdoor erkent het Europees Instituut voor (...)

Het project in een notendop: Wanneer Madou ‘Ma Douce’ wordt…

Amazone stelt samen met haar twee partners - de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest - (...)


Congrescentrum

  • Voorstelling van het congrescentrum van Amazone
    Het congrescentrum van Amazone: Professionele congres- en vergaderinfrastructuur Ons professioneel congrescentrum is uitgerust (...)
  • Le Centre de Congrès Amazone: Infrastructure professionnelle de congrès et de réunion Notre infrastructure de congrès (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :