Logo Printen Logo RSS logo facebook

Focus

Steun Amazone!

Door Amazone te steunen maakt u het verschil! Uw gulle donatie versterkt de werking van Amazone, en stimuleert rechtstreeks de gelijkheid tussen vrouwen en mannen. > Lees meer

In de kijker

Eedaflegging
Op 25 mei 2014 werden er voor de verschillend bestuursniveaus verkiezingen gehouden. Maar hoe zit het nu met de m/v-verdeling in de verschillende (...)

Nieuwsberichten

Film : « Bande de filles »

Door: Constance | Date: 8-10-2014
Film : « Bande de filles »

"Bande de filles" is een film gemaakt door Céline Sciamma, met Karidja Touré, Assa Sylla, Lindsay Karamoh, Mariétou Touré, Idrissa Diabaté Synopsis (...)


Al wat je moet weten over de anti-seksismewet in één brochure

Door: Inge | Thema's: Gelijke kansenbeleid | Date: 26-09-2014
Al wat je moet weten over de anti-seksismewet in één brochure

Het wetsontwerp ingediend door minster van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen Joëlle Milquet (vorige legislatuur n°53) dat seksistische (...)


Vrouwenbeweging tegen pensioenplannen toekomstige regering

Door: Inge | Thema's: Kansengroepen | Date: 22-09-2014
Vrouwenbeweging tegen pensioenplannen toekomstige regering

Op 19 september maakten de Vrouwenraad, VOK, VIVA-SVV, Femma, Ella, Vie Féminine en CFFB de volgende open brief over aan de formateurs en (...)


Kalender gelijke kansen v/m

FEL : leesgroep feminisme en dierenrechten Leesgroep feminisme en dierenrechten zondag 2 november vanaf 15u Inschrijven: mail naar felfeminisme(at)gmail.com Wat: In deze leesgroep lezen (...)
: Stuur een mailtje voor de locatie

Dinsdag 11 november 10:30-19:30scheidingsteken 43ste Vrouwendag 2014 Vilvoorde "Armoede"
43ste Vrouwendag 2014 Vilvoorde "Armoede" Het Vrouwen Overleg Komitee organizeert voor de 43ste keer de Vrouwendag. Ditmaal gaat het evenement door in Vilvoorde. Het centrale thema van (...)
Cultureel Centrum Het Bolwerk : Bolwerkstraat 17, Vilvoorde

Woensdag 12 november 19:00scheidingsteken Lezing Kris Smet: Liefde met alle geweld
Lezing Kris Smet: Liefde met alle geweld Lezing - Kris Smet: Liefde met alle geweld : Agressie tegen vrouwen in huiselijke kring Inkom: € 12 - € 10 bij voorinschrijving € 8 voor leden (...)
PXL Congress zaal Le Corbu : Elfde Liniestraat 24 (gebouw D) Hasselt

Zondag 23 november 10:00-17:00scheidingsteken FEL: tweede editie van Doorbreek de Stilte
FEL: tweede editie van Doorbreek de Stilte Tweede editie van Doorbreek de Stilte Dag tegen geweld op vrouwen Het programma zal je binnenkort kunnen vinden op de website. Meer info op (...)
Buurtzaal Trafiek : Haspelstraat 37 9000 Gent

5th Annual International Symposium on Preventing Human Trafficking Prevention, Protection, Prosecution The problem of human trafficking is an (...)
NH Bruxelles Grand Place Arenberg : rue d'Assaut, 15 1000 Brussels


Acties ▪ Projecten

"Gendergelijkheid: samen sterk!" : studievoormiddag 16 oktober 2014

Academici genderstudies, vrouwenorganisaties en het beleid timmeren elk vanuit hun eigen invalshoek aan meer gendergelijkheid. Maar hoe kunnen we (...)

Word mailbox-bewoner bij Amazone!

U heeft net een eigen vrouwenorganisatie opgericht, maar heeft nog geen vaste kantoorplek? Of u heeft als vrouwenvereniging geen nood aan een (...)


Congrescentrum

 • Voorstelling van het congrescentrum van Amazone
  Het congrescentrum van Amazone: Professionele congres- en vergaderinfrastructuur Ons professioneel congrescentrum is uitgerust (...)
 • Eco-Dynamische Onderneming
  Amazone is een ’Ecodynamische onderneming’: Sinds haar oprichting in 1995 legde Amazone al een lange weg af in de strijd voor (...)
 • Amazones ecodynamische acties : Op het vlak van infrastructuur installeerde Amazone een waterreservoir en –pomp om regenwater te (...)
  Hernieuwing label ** ’Ecodynamische Onderneming’ 2012-2014 : Met genoegen delen wij u mede dat de Jury van het label "Ecodynamische onderneming" van het (...)
 • Tentoonstellingen
  Getekend, portretten van Nora Theys : 11.9.2014 - 30.10.2014: In samenwerking met de Vrouwenraad organiseert Amazone de tentoonstelling, Getekend, portretten (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :