Logo Printen Logo RSS logo facebook

Steun Amazone via een gift of duolegaat

Door Amazone te steunen maakt u het verschil!

Uw donatie ondersteunt het sociaal project van Amazone, en draagt bij tot de gelijkheid van vrouwen en mannen. Lees meer

#KinderenToegelaten

#KinderenToegelaten logo
HAPPY PARENTS = HAPPY EMPLOYEES = HAPPY EMPLOYERS

In de kijker - Amazone Emancipatiebarometer 2015

Emancipatiebarometer#1
In december 2015 lanceerde Amazone, het kruispunt gendergelijkheid een emancipatiebarometer in samenwerking met het studiebureau GfK. (...)

Nieuwsberichten

Slotconferentie van het project CARVE: strijden tegen geweld op vrouwen

Door: Eline | Date: 24-08-2016
Slotconferentie van het project CARVE: strijden tegen geweld op vrouwen

Op 16 juni 2016 vond de slotconferentie van het CARVE project plaats, ondersteund door de Fondation Agir Contre l’Exclusion (Frankrijk). De (...)


Stem voor vzw Zijn ’De Standaard Solidariteitsprijs 2016’

Door: Virginie | Thema's: Vrouwenbeweging | Date: 22-08-2016
Stem voor vzw Zijn 'De Standaard Solidariteitsprijs 2016'

De Standaard Solidariteitsprijs 2016 is een uitgelezen kans om de wereld van het goede doel met die van de goede communicatie te laten (...)


Aanbevelingen om discriminatie bij de naamsoverdracht aan het kind te vermijden

Door: Constance Isaac | Date: 12-08-2016
Aanbevelingen om discriminatie bij de naamsoverdracht aan het kind te vermijden

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen [1] heeft een aanbeveling overgemaakt aan het kabinet van de ministers van Justitie en (...)


Kalender gelijke kansen v/m

Vrijdag 2 september 10:00-12:00scheidingsteken Eenoudergezinnen, armoede en genderperspectief
Eenoudergezinnen, armoede en genderperspectief Eenoudergezinnen, armoede en genderperspectief In de strijd tegen armoede wil het Vrouwenraad-latform ’Eenoudergezinnen’ bijzondere aandacht (...)
Conferentiezaal Amazone : Middaglijnstraat 10 1210 Brussel

Woensdag 7 september 19:30scheidingsteken Première documentaire: Moeders in oorlog
Première documentaire: Moeders in oorlog Première documentaire: Moeders in Oorlog Einddagen der Mensheid (deel III) van regisseur Kevin D’heedene Een poëtische documentaire. Het verhaal (...)
Theaterzaal : Zeelaan 21 De Panne

Dinsdag 13 september 09:00-16:30scheidingsteken Studiedag Gender en tijdsbesteding
Studiedag Gender en tijdsbesteding Studiedag Gender en tijdsbesteding Wat doet u om 1 uur ’s nachts? En wat om 16u30? Tijd is van ieder van ons, maar in de manier waarop we hem (...)
IGVM - Zaal Storck : Ernest Blerotstraat 1 1070 Brussel

Woensdag 14 september 19:00scheidingsteken Boekvoorstelling "Feminisme, een nieuw begin"
Boekvoorstelling "Feminisme, een nieuw begin" FEL feminisme Boekvoorstelling: "Feminisme, een nieuw begin" De voorstellingen in Gent, Sint-Niklaas, Mechelen, Herzele en Antwerpen waren een (...)
Le Space : Brussel

Zondag 25 september 11:00scheidingsteken Aperitieflezing Darya Safai
Aperitieflezing Darya Safai Aperitieflezing Darya Safai Activisme zit Darya Safai in het bloed. In 1999 nam ze met haar man Saeed actief deel aan de bloedig onderdrukte (...)
Kasteel Rivierenhof : Turnhoutsebaan 244 Deurne


Acties ▪ Projecten

Amazone wordt "National Focal Point"

Amazone antwoordde met succes op de Europese tender EIGE/2013/OPER/24, v.w.b. lot 2 (Belgium). Hierdoor erkent het Europees Instituut voor (...)

Het project in een notendop: Wanneer Madou ‘Ma Douce’ wordt…

Amazone stelt samen met haar twee partners - de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest - (...)


Congrescentrum

 • Voorstelling van het congrescentrum van Amazone
  Het congrescentrum van Amazone: Professionele congres- en vergaderinfrastructuur Ons professioneel congrescentrum is uitgerust (...)
 • Tentoonstellingen
  Tentoonstelling - Feministisch Boudoir: Niet zonder trots lanceert Amazone ter gelegenheid van haar 20ste verjaardag haar nieuw (...)
 • Expo: ‘Een verhaal van licht en schaduw’: In het kader van de twintigste verjaardag van Amazone hebben we het genoegen u uit te nodigen (...)
  Vrouwelijke fotografen uit Taiwan "Een verhaal van licht en schaduw": Vijf volledig verschillende oeuvres: een waaier aan verhalen en weerspiegelt het de diversiteit (...)
  Tentoonstelling: "Amazones stellen tentoon...": Op donderdag 26 februari hield Amazone, het kruispunt gendergelijkheid , vanaf 17 uur, de (...)
  "Amazones stellen tentoon" haalt TV Brussel: Op donderdag 26 februari opende de tentoonstelling "Amazones stellen tentoon..." voor het grote (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :