Logo Printen Logo RSS logo facebook

Steun Amazone via een gift of duolegaat

Door Amazone te steunen maakt u het verschil!

Uw donatie ondersteunt het sociaal project van Amazone, en draagt bij tot de gelijkheid van vrouwen en mannen. Lees meer

In de kijker

Graag stellen wij u ons Activiteitenrapport 2009-2014 voor. U vindt er een overzicht van de acties die Amazone de laatste vijf jaar heeft (...)

Nieuwsberichten

25/11 - Internationale dag van de uitbanning van geweld tegen vrouwen

Door: Eline | Date: 25-11-2015
25/11 - Internationale dag van de uitbanning van geweld tegen vrouwen

Ter gelegenheid van de Internationale dag van de uitbanning van geweld tegen vrouwen hebben overheden, internationale organisaties en (...)


Monitoring volgens origine bevestigt grote verschillen op de Belgische arbeidsmarkt - Complexe oorzaken, grote gevolgen

Door: Inge | Thema's: Economie | Date: 18-11-2015
Monitoring volgens origine bevestigt grote verschillen op de Belgische arbeidsmarkt - Complexe oorzaken, grote gevolgen

Persbericht FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg: 17/11/2015 Het nieuwe rapport “Socio-Economische Monitoring – Arbeidsmarkt en (...)


Nationaal actieplan 2015-2019 tegen alle vormen van gendergerelateerd geweld

Door: Inge | Thema's: Geweld | Date: 18-11-2015
Nationaal actieplan 2015-2019 tegen alle vormen van gendergerelateerd geweld

De ministerraad neemt op voorstel van staatssecretaris voor Gelijke Kansen Elke Sleurs akte van het nationaal actieplan 2015-2019 om alle vormen (...)


Kalender gelijke kansen v/m

25/11 - Acties van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest rond de internationale dag voor uitbanning van geweld Gewestelijke Overheidsdienst Brussel stelt de Gewestelijke acties rond de internationale dag voor uitbanning van geweld (25/11) voor. Uiteraard (...)
Verschillende locaties : Brussel

Provincie Antwerpen - Sensibilisatiecampagne tegen huiselijk geweld De provincie Antwerpen organiseert jaarlijks tijdens de laatste week van november en de eerste week van december een sensibilisatiecampagne tegen (...)
: Provincie Antwerpen

Woensdag 25 november 09:30-17:00scheidingsteken Intimidatie op straat: NEEN dit is niet normaal
Intimidatie op straat: NEEN dit is niet normaal Op de Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen veroordeelt het Huis van de Vrouw intimidatie op straat! 9.30– 12.00 Colloquium (...)
Huis van de Vrouw : Josafatstraat 253 Schaarbeek

Woensdag 25 november 10:00-17:00scheidingsteken STOP geweld tegen vrouwen!
STOP geweld tegen vrouwen! Internationale dag tegen geweld op vrouwen Ook dit jaar zet de Ukkelse dienst voor Gelijke Kansen zich in om STOP te zeggen tegen geweld tegen (...)
Sint-Pietersvoorplein : Ukkel

Donderdag 26 november 19:00-22:00scheidingsteken Slaat ’t erop: Doe en testdagen Gent
Slaat 't erop: Doe en testdagen Gent Slaat ’t erop: Doe en testdagen Pieter en Koen beuken op elkaar in. Scoutsleider Boris zet een kind 1 uur op de knieën als straf. Lore (...)
De Expeditie : Dok Noord 4 9000 Gent


Acties ▪ Projecten

Het project in een notendop: Wanneer Madou ‘Ma Douce’ wordt…

Amazone stelt samen met haar twee partners - de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest - (...)

Amazone wordt "National Focal Point"

Amazone antwoordde met succes op de Europese tender EIGE/2013/OPER/24, v.w.b. lot 2 (Belgium). Hierdoor erkent het Europees Instituut voor (...)


Congrescentrum

 • Voorstelling van het congrescentrum van Amazone
  Het congrescentrum van Amazone: Professionele congres- en vergaderinfrastructuur Ons professioneel congrescentrum is uitgerust (...)
 • Tentoonstellingen
  Expo: ‘Een verhaal van licht en schaduw’: In het kader van de twintigste verjaardag van Amazone hebben we het genoegen u uit te nodigen (...)
 • Vrouwelijke fotografen uit Taiwan "Een verhaal van licht en schaduw": Vijf volledig verschillende oeuvres: een waaier aan verhalen en weerspiegelt het de diversiteit (...)
  Tentoonstelling: "Amazones stellen tentoon...": Op donderdag 26 februari hield Amazone, het kruispunt gendergelijkheid , vanaf 17 uur, de (...)
  "Amazones stellen tentoon" haalt TV Brussel: Op donderdag 26 februari opende de tentoonstelling "Amazones stellen tentoon..." voor het grote (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :