Logo Printen Logo RSS logo facebook

Focus

Wij zijn blij, ja echt, wij zijn zeer blij!

... en wel omdat wij en onze vrouweninformatiecentra eindelijk zelf in de kijker worden gezet. Immers, zoals Karin Alexander aanhaalt in haar artikel: "The history of all times, and of today especially, teaches that [...] women will be forgotten if they forget to think about themselves. [1] En vergeten worden, dat willen wij niet! Maar er staat meer op het spel...

In de kijker

TV Brussel maakte een reportage over Amazone als milieuvriendelijke ondersteuningsstructuur voor vrouwenbewegingen. "Amazone strijdt voor gelijke (...)

Nieuwsberichten

Claudine Marissal, eerste documentaliste bij Amazone, publiceert doctoraatsstudie

Door: Inge | Thema's: Vrouwenbeweging | Date: 16-04-2014
Claudine Marissal, eerste documentaliste bij Amazone, publiceert doctoraatsstudie

De doctoraatsthesis van Claudine Marissal werd bekroond met de Suzanne Tassier-prijs van de Académie royale de Belgique. Claudine Marissal is (...)


EU voortgangsrapport voor gendergelijkheid 2013 is uit

Door: Inge | Thema's: Gelijke kansenbeleid, Internationaal | Date: 15-04-2014
EU voortgangsrapport voor gendergelijkheid 2013 is uit

Op 14/4/2014 verscheen het "Voortgangsrapport voor gendergelijkheid van de EU" voor 2013. Uit het rapport noteren wij als positief de goede (...)


Council of Europe Gender equality strategy 2014—2017

Door: Inge | Thema's: Gelijke kansenbeleid, Internationaal | Date: 14-04-2014
4. Council of Europe Gender equality strategy 2014—2017

De Raad van Europa bracht in februari een nieuw strategisch plan uit om gendergelijkheid te realiseren, de ’Council of Europe Gender equality (...)


Kalender gelijke kansen v/m

Lezingenreeks TWEESPRAAK (2/4) : Quota's: van de politiek naar de wetenschappen en de economie. Een goede zet? RHEA - Centrum Gender en Diversiteit VUB in samenwerking met de Werkgroep ‘Diversiteit & Gelijkheid’ van de Vereniging voor Politieke (...)
VUB - Campus Etterbeek : Gebouw E - lokaal 006

Van 1 tot 3 meischeidingsteken Massimadi Filmfestival
Massimadi Filmfestival "Het LGBT Filmfestival van Afrika en de Afrikaanse diaspora." Het festival ontstond uit het verlangen van enkelen om via films en documentaires (...)
Bronks : Varkensmarkt 15-17, Brussel

Zaterdag 3 mei 16:00-18:00scheidingsteken Women in Black: Europese Conferentie
Women in Black: Europese Conferentie Women in Black is een wereldwijd vrouwennetwerk dat zich inzet voor vrede en gerechtigheid, en zich dusdanig actief verzet tegen onrecht, oorlog, (...)
Leuven

FEL Feminisme: Sofagesprek met FatPositivity FEL Feminisme: Sofagesprek met FatPositivity Zondag 4 mei, 15u, Gent Dit sofagesprek gaat over fat feminism, lichamen, zelfwaarde en de (...)
Gent

Lezingenreeks TWEESPRAAK (3/4): Gender en politieke partijen:elite rekrutering en vrouwen in partijen RHEA - Centrum Gender en Diversiteit VUB in samenwerking met de Werkgroep ‘Diversiteit & Gelijkheid’ van de Vereniging voor Politieke (...)
VUB - Campus Etterbeek : Gebouw E - Lokaal 006


Acties ▪ Projecten

Een uitzonderlijk moederdagcadeau!

Memisa lanceert ter gelegenheid van moederdag een online campagne via de website Africado.be. «Moederdag: Een uniek geschenk voor uw moeder?» (...)

Amazone = gendergelijkheid én duurzame ontwikkeling

Amazones project "Beste Groenten Madame" was de aanleiding voor TV Brussel om een korte reportage te maken over Amazone. Je krijgt meer (...)


Congrescentrum

  • Eco-Dynamische Onderneming
    Amazone is een ’Ecodynamische onderneming’: Sinds haar oprichting in 1995 legde Amazone al een lange weg af in de strijd voor (...)
  • Amazones ecodynamische acties : Op het vlak van infrastructuur installeerde Amazone een waterreservoir en –pomp om regenwater te (...)
    Hernieuwing label ** ’Ecodynamische Onderneming’ 2012-2014 : Met genoegen delen wij u mede dat de Jury van het label "Ecodynamische onderneming" van het (...)
  • Tentoonstellingen
    Een kunstwerk in Amazones babbbelzone!: Met “A Room” van Anja Westerfrölke heeft Amazone een permanent kunstwerk in huis. Westerfrölke (...)
  • Tentoonstelling ’BIG ISSUES’ van Lisette Lombé: In samenwerking met Université des Femmes organiseert Amazone een tentoonstelling van de (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :