Logo Printen Logo RSS logo facebook

Steun Amazone via een gift of duolegaat

Door Amazone te steunen maakt u het verschil!

Uw donatie ondersteunt het sociaal project van Amazone, en draagt bij tot de gelijkheid van vrouwen en mannen. Lees meer

In de kijker - Amazone Emancipatiebarometer 2015

In december 2015 lanceerde Amazone, het kruispunt gendergelijkheid een emanicpatiebarometer in samenwerking met het studiebureau GfK. (...)

Nieuwsberichten

30/05 - Finissage tentoonstelling - Feministisch Boudoir

Door: Shauni | Date: 20-05-2016
30/05 - Finissage tentoonstelling - Feministisch Boudoir

Om de tentoonstelling Feministisch Boudoir in schoonheid af te sluiten, nodigt Amazone vzw u uit voor de finissage van de expositie op maandag 30 (...)


#KinderenToegelaten - Oproep tot getuigenissen!

Door: Eline | Date: 28-04-2016
#KinderenToegelaten - Oproep tot getuigenissen!

Ouderschapsdiscriminatie op de werkvloer bestaat, soms uitgesproken, soms op een geraffineerde of verborgen manier. Amazone wil sensibiliseren (...)


Film: A peine j’ouvre les yeux

Door: Eline | Date: 26-04-2016
Film: A peine j'ouvre les yeux

À peine j’ouvre les yeux werd gedraaid door Leyla Bouzid en komt uit op 27 april 2016. Op meerdere filmfestivals viel hij in de prijzen: zo ontving (...)


Kalender gelijke kansen v/m

ella vzw - Vorming: Kruispuntdenken in de parktijk ella vzw Vorming: Kruispuntdenken in de praktijk In 2014 ontwikkelde ella vzw de Gids ‘Kruispuntdenken in de Praktijk’, om organisaties op weg (...)
Amazone vzw : Middaglijnstraat 10 1210 Brussel (15’ wandelen van station Brussel-Noord, of met de metro 2 of 6 tot halte Botanique of Madou)

Documentaire: Paroles de femmes africaines In het kader van de internationale week van de solidariteit 2016 in Sint-Joost: Documentaire: Paroles de femmes africaines - Michel Crozas (...)
Théâtre de la vie : Dwarsstraat 45 1210 Brussel

Donderdag 26 mei 20:00scheidingsteken Debat Feminisme
Debat Feminisme Damesdubbel Knack Debat Feminisme Duurtijd 1 uur 30 minuten 1976. De jonge Nederlandse feministe Anja Meulenbelt publiceert ‘De schaamte (...)
deSingel (Zaal Muziekstudio) : Desguinlei 25 2018 Antwerpen

Pink screens - film - Sois belle et tais-toi pink screens 26 mei 2016 - 22:00 - Cinéma Nova Sois belle et tais-toi Seyrig Delphine Delphine Seyring, een sublieme actrice en een (...)
Cinéma Nova : Arenbergstraat 3 1000 Brussel

GAMS België viert zijn 20e verjaardag GAMS België nodigt u met plezier uit om samen de 20e verjaardag van de vzw te vieren. Het evenement zal doorgaan op zaterdag 28 mei 2016 van 10h (...)
La Tentation : Lakensestraat 28 1000 Brussel


Acties ▪ Projecten

Word mailbox-bewoner bij Amazone!

U heeft net een eigen vrouwenorganisatie opgericht, maar heeft nog geen vaste kantoorplek? Of u heeft als vrouwenvereniging geen nood aan een (...)

Amazone wordt "National Focal Point"

Amazone antwoordde met succes op de Europese tender EIGE/2013/OPER/24, v.w.b. lot 2 (Belgium). Hierdoor erkent het Europees Instituut voor (...)


Congrescentrum

 • Voorstelling van het congrescentrum van Amazone
  Het congrescentrum van Amazone: Professionele congres- en vergaderinfrastructuur Ons professioneel congrescentrum is uitgerust (...)
 • Tentoonstellingen
  Tentoonstelling - Feministisch Boudoir: Niet zonder trots lanceert Amazone ter gelegenheid van haar 20ste verjaardag haar nieuw (...)
 • Expo: ‘Een verhaal van licht en schaduw’: In het kader van de twintigste verjaardag van Amazone hebben we het genoegen u uit te nodigen (...)
  Vrouwelijke fotografen uit Taiwan "Een verhaal van licht en schaduw": Vijf volledig verschillende oeuvres: een waaier aan verhalen en weerspiegelt het de diversiteit (...)
  Tentoonstelling: "Amazones stellen tentoon...": Op donderdag 26 februari hield Amazone, het kruispunt gendergelijkheid , vanaf 17 uur, de (...)
  "Amazones stellen tentoon" haalt TV Brussel: Op donderdag 26 februari opende de tentoonstelling "Amazones stellen tentoon..." voor het grote (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :