Logo Printen Logo RSS logo facebook

Focus

Steun Amazone!

Door Amazone te steunen maakt u het verschil! Uw gulle donatie versterkt de werking van Amazone, en stimuleert rechtstreeks de gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Lees meer

In de kijker

Eedaflegging
Op 25 mei 2014 werden er voor de verschillend bestuursniveaus verkiezingen gehouden. Maar hoe zit het nu met de m/v-verdeling in de verschillende (...)

Nieuwsberichten

Schelden of slaan, het komt even hard aan

Door: Inge | Thema's: Geweld | Date: 21-11-2014
Schelden of slaan, het komt even hard aan

Ter gelegenheid van 25 november, de Internationale dag tegen geweld op vrouwen, lanceert het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (...)


Amazone present op broodnodige Vrouwendag 2014

Door: Inge | Thema's: Vrouwenbeweging | Date: 12-11-2014
Amazone present op broodnodige Vrouwendag 2014

De Vrouwendag "Armoede moe" in Vilvoorde was broodnodig. Het thema "vrouwelijke armoede" is _ spijtig genoeg _ brandend actueel. Feministische (...)


Het Feministisch Sociaal-economisch Platform vreest onevenredige impact van besparingsmaatregelen op vrouwen

Door: Inge | Thema's: Gelijke kansenbeleid | Date: 6-11-2014
Het Feministisch Sociaal-economisch Platform vreest onevenredige impact van besparingsmaatregelen op vrouwen

De nationale betoging die vandaag, 6 november, door de straten van Brussel trekt protesteert tegen de besparingspolitiek van de federale regering (...)


Kalender gelijke kansen v/m

Zondag 23 november 10:00-17:00scheidingsteken FEL: tweede editie van Doorbreek de Stilte
FEL: tweede editie van Doorbreek de Stilte Tweede editie van Doorbreek de Stilte Dag tegen geweld op vrouwen Naar aanleiding van de Internationale dag tegen geweld op vrouwen op 25 (...)
Eerste verdieping Buurtzaal Trafiek : Haspelstraat 37 (Pierkespark) 9000 Gent

Van 24 november tot 24 decemberscheidingsteken Familiaal geweld - Fototentoonstelling "BANG"
Familiaal geweld - Fototentoonstelling "BANG" Familiaal geweld treft wereldwijd vele mensen. Of je nu vrouw of man bent, kind of volwassene, hetero- of homoseksueel, arm of rijk, ... (...)
Bibliotheek en foyer CC De Plomblom : Graanmarkt 12 Ninove

Internationale dag tegen geweld op vrouwen Kick-off film "180 graden" en methodiekengids om partnergeweld bespreekbaar te maken Realisatie: Rocio Forero, Ingrid Stals, Sophie Witheackx, (...)
IVCA : Paleisstraat 39 2018 Antwerpen

Dinsdag 25 november 12:30-13:00scheidingsteken Gelijke kansenuurtje Vlaams-Brabant "Powerwijven"
Gelijke kansenuurtje Vlaams-Brabant "Powerwijven" Theatervoorstelling: POWERWIJVEN Mensen die seksueel misbruikt zijn willen vaak wel met hun verhaal naar buiten komen maar helaas kan dit (...)
Auditorium Provinciehuis : Provincieplein 1 3010 Leuven

5th Annual International Symposium on Preventing Human Trafficking Prevention, Protection, Prosecution The problem of human trafficking is an (...)
NH Bruxelles Grand Place Arenberg : rue d'Assaut, 15 1000 Brussels


Acties ▪ Projecten

Amazone wordt expertisecentrum

Amazone antwoordde met succes op de Europese tender EIGE/2013/OPER/24, v.w.b. lot 2 (Belgium). Hierdoor erkent het Europees Instituut voor (...)

Word mailbox-bewoner bij Amazone!

U heeft net een eigen vrouwenorganisatie opgericht, maar heeft nog geen vaste kantoorplek? Of u heeft als vrouwenvereniging geen nood aan een (...)


Congrescentrum

 • Voorstelling van het congrescentrum van Amazone
  Het congrescentrum van Amazone: Professionele congres- en vergaderinfrastructuur Ons professioneel congrescentrum is uitgerust (...)
 • Eco-Dynamische Onderneming
  Amazone is een ’Ecodynamische onderneming’: Sinds haar oprichting in 1995 legde Amazone al een lange weg af in de strijd voor (...)
 • Amazones ecodynamische acties : Op het vlak van infrastructuur installeerde Amazone een waterreservoir en –pomp om regenwater te (...)
  Hernieuwing label ** ’Ecodynamische Onderneming’ 2012-2014 : Met genoegen delen wij u mede dat de Jury van het label "Ecodynamische onderneming" van het (...)
 • Tentoonstellingen
  Nieuwe tentoonstelling : De kracht van de Vrouwen: Amazone, Université des Femmes en La Voix des Femmes nodigen u uit een bezoek te brengen aan de (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :