Logo Printen Logo RSS logo facebook

Steun Amazone via een gift of duolegaat

Door Amazone te steunen maakt u het verschil!

Uw donatie ondersteunt het sociaal project van Amazone, en draagt bij tot de gelijkheid van vrouwen en mannen. Lees meer

In de kijker - Amazone Emancipatiebarometer 2015

In december 2015 lanceerde Amazone, het kruispunt gendergelijkheid een emancipatiebarometer in samenwerking met het studiebureau GfK. (...)

Nieuwsberichten

Persbericht: Amazone lanceert campagne #KinderenToegelaten

Door: Eline | Date: 28-06-2016
Persbericht: Amazone lanceert campagne #KinderenToegelaten

Op 2 juni 2016 lanceert Amazone haar nieuwe campagne #KinderenToegelaten, die ouderschapsdiscriminatie op de werkvloer aankaart. De campagne wil (...)


Het Nationaal Veiligheidsplan 2016-2019

Door: Inge | Thema's: Geweld, België | Date: 28-06-2016
Het Nationaal Veiligheidsplan 2016-2019

Het Nationaal Veiligheidsplan (NVP) 2016-2019 werd officieel gepresenteerd op 7 juni 2016. Dit document wordt om de vier jaar door de (...)


Aperitiefconcert ’In het huis’

Door: Eline | Date: 22-06-2016
Aperitiefconcert 'In het huis'

Amazone organiseerde, in samenwerking met Beweging tegen Geweld - vzw Zijn, op maandag 20 juni een aperitiefconcert over de problematiek van (...)


Kalender gelijke kansen v/m

Donderdag 14 juli 20:00scheidingsteken Take Back The Night
Take Back The Night FEL Feminisme: Take Back The Night 2016 – 14 juli te Gent Wat? Take back the night is een protest tegen geweld tegen vrouwen en transpersonen. (...)
aan het pleintje voor het Gent-Sint-Pietersstation : (het Maria Hendrikaplein).

Zondag 24 juli 14:00-18:00scheidingsteken Slotdebat Gentse Feestendebatten
Slotdebat Gentse Feestendebatten FEL feminisme Tijdens de Gentse Feesten neemt Evie Embrechts op 24 juli deel aan het slotdebat van de Gentse Feestendebatten, georganiseerd (...)
NT Gent : Sint Baafsplein 17 9000 Gent

Zaterdag 6 augustus 19:00-22:00scheidingsteken Leesgroep boek "Feminisme - een nieuw begin"
Leesgroep boek "Feminisme - een nieuw begin" FEL feminisme Leesgroep over het boek "Feminisme - een nieuw begin". In de eerste leesgroep bespreken we het eerste deel, "Wat is feminisme?" (...)
: Gent

Vrijdag 2 september 10:00-12:00scheidingsteken Eenoudergezinnen, armoede en genderperspectief
Eenoudergezinnen, armoede en genderperspectief Eenoudergezinnen, armoede en genderperspectief In de strijd tegen armoede wil het Vrouwenraad-latform ’Eenoudergezinnen’ bijzondere aandacht (...)
Conferentiezaal Amazone : Middaglijnstraat 10 1210 Brussel

Woensdag 14 september 19:00scheidingsteken Boekvoorstelling "Feminisme, een nieuw begin"
Boekvoorstelling "Feminisme, een nieuw begin" FEL feminisme Boekvoorstelling: "Feminisme, een nieuw begin" De voorstellingen in Gent, Sint-Niklaas, Mechelen, Herzele en Antwerpen waren een (...)
Le Space : Brussel


Acties ▪ Projecten

Word mailbox-bewoner bij Amazone!

U heeft net een eigen vrouwenorganisatie opgericht, maar heeft nog geen vaste kantoorplek? Of u heeft als vrouwenvereniging geen nood aan een (...)

Amazone wordt "National Focal Point"

Amazone antwoordde met succes op de Europese tender EIGE/2013/OPER/24, v.w.b. lot 2 (Belgium). Hierdoor erkent het Europees Instituut voor (...)


Congrescentrum

 • Voorstelling van het congrescentrum van Amazone
  Het congrescentrum van Amazone: Professionele congres- en vergaderinfrastructuur Ons professioneel congrescentrum is uitgerust (...)
 • Tentoonstellingen
  Tentoonstelling - Feministisch Boudoir: Niet zonder trots lanceert Amazone ter gelegenheid van haar 20ste verjaardag haar nieuw (...)
 • Expo: ‘Een verhaal van licht en schaduw’: In het kader van de twintigste verjaardag van Amazone hebben we het genoegen u uit te nodigen (...)
  Vrouwelijke fotografen uit Taiwan "Een verhaal van licht en schaduw": Vijf volledig verschillende oeuvres: een waaier aan verhalen en weerspiegelt het de diversiteit (...)
  Tentoonstelling: "Amazones stellen tentoon...": Op donderdag 26 februari hield Amazone, het kruispunt gendergelijkheid , vanaf 17 uur, de (...)
  "Amazones stellen tentoon" haalt TV Brussel: Op donderdag 26 februari opende de tentoonstelling "Amazones stellen tentoon..." voor het grote (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :