Logo Printen Logo RSS logo facebook

Focus

Steun Amazone!

Door Amazone financieel te steunen maakt u het verschil! Uw gulle donatie versterkt de werking van Amazone, en stimuleert rechtstreeks de gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Lees meer

In de kijker

Verkiezingen 2014: het aantal vrouwelijke verkozenen 28.27% in het Europees Parlement; 39.33% in de Kamer van Volksvertegenwoordigers; 44.35% (...)

Nieuwsberichten

M/V-gelijkheid in het programma van het EU-Trio (Italië, Letland en Luxemburg)

Door: Inge | Thema's: Gelijke kansenbeleid, Europa | Date: 14-07-2014
M/V-gelijkheid in het programma van het EU-Trio (Italië, Letland en Luxemburg)

Sinds het Lissabon-verdrag (2009) moeten de drie opeenvolgende lidstaten die het EU-voorzitterschap waarnemen nauw samenwerken. Dit "Trio" legt (...)


Adoptie voor kinderen niet langer nodig voor meemoeders in lesbische relatie

Door: Inge | Thema's: Gelijke kansenbeleid, Rechten | Date: 9-07-2014
25. Adoptie voor kinderen niet langer nodig voor meemoeders in lesbische relatie

Vanaf 1 januari 2015 is het voor meemoeders in een lesbische relatie niet meer nodig om hun kind te adopteren om zo een afstammingsband met het (...)


Het AVG lanceert een nieuwe didactische website rond het feminisme van de tweede golf in Vlaanderen

Door: Inge | Thema's: Vrouwenbeweging | Date: 8-07-2014
Het AVG lanceert een nieuwe didactische website rond het feminisme van de tweede golf in Vlaanderen

De "Tweede feministische golf in Vlaanderen" gedocumenteerd Het Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis heeft de didactische (...)


Kalender gelijke kansen v/m

Van 5 tot 24 augustusscheidingsteken Fototentoonstelling : Power & Play
Fototentoonstelling : Power & Play De fototentoonstelling ’Power & Play’ toont tien monografische projecten van Oost-Europese kunstenaars over het thema ’gender’. Vernissage (...)
De Markten : Oude Graanmarkt 5 1000 Brussel

Vrijdag 22 augustus 17:00-18:00scheidingsteken Workshops rond het thema Gender en Woman
Vrijdag 11 juli en vrijdag 22 augustus telkens van 13u30 tot 17u: MADELAINE: workshop van KNEPH (Ilse Wijnen) voor de hele familie, oma’s, (...)
De Markten : Oude Graanmarkt 5 1000 Brussel

Zondag 24 augustus 11:00-13:00scheidingsteken Power & Playwandeling
Zondag 29 juni en zondag 24 augustus,telkens van 11 tot 13u Power & Playwandeling: “Vrouwentongen in het stadsbeeld” met bezoek aan de (...)
De Markten : Oude Graanmarkt, 5 1000 Brussel

Zondag 7 septemberscheidingsteken Think Pink: Race for The Cure
Think Pink: Race for The Cure Op zondag 7 september kleurt de Stad Brussel helemaal roos. Naast de eerste editie van de Race for The Cure Brussels in het Ter Kamerenbos (’s (...)
Ter Kamerenbos en Tour & Taxis : Kruispunt des Attelages 1000 Brussel

Van 16 tot 20 septemberscheidingsteken AWSA: taalcursus Arabisch
AWSA: taalcursus Arabisch Arab Women’s Solidarity Association-Belgium (AWSA-Be) stelt haar cursussen Arabisch voor : Gevorderden starten op 16 september, beginners: 17 (...)
Het Huis van de Mens : Sainctelettesquare 17 1000 Brussel


Acties ▪ Projecten

Word mailbox-bewoner bij Amazone!

U heeft net een eigen vrouwenorganisatie opgericht, maar heeft nog geen vaste kantoorplek? Of u heeft als vrouwenvereniging geen nood aan een (...)

Amazone = gendergelijkheid én duurzame ontwikkeling

Amazones project "Beste Groenten Madame" was de aanleiding voor TV Brussel om een korte reportage te maken over Amazone. U krijgt meer informatie (...)


Congrescentrum

 • Eco-Dynamische Onderneming
  Amazone is een ’Ecodynamische onderneming’: Sinds haar oprichting in 1995 legde Amazone al een lange weg af in de strijd voor (...)
 • Amazones ecodynamische acties : Op het vlak van infrastructuur installeerde Amazone een waterreservoir en –pomp om regenwater te (...)
  Hernieuwing label ** ’Ecodynamische Onderneming’ 2012-2014 : Met genoegen delen wij u mede dat de Jury van het label "Ecodynamische onderneming" van het (...)
 • Tentoonstellingen
  Een kunstwerk in Amazones babbbelzone!: Met “A Room” van Anja Westerfrölke heeft Amazone een permanent kunstwerk in huis. Westerfrölke (...)
 • Tentoonstelling ’BIG ISSUES’ van Lisette Lombé: In samenwerking met Université des Femmes organiseert Amazone een tentoonstelling van de (...)
  TENTOONSTELLING ’Correspondenties’ van Annemie Diegenant Schets: U bent van harte uitgenodigd op de vernissage van deze tentoonstelling op zondag 8 juni 2014 (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :