Logo Printen Logo RSS logo facebook

Focus

Steun Amazone!

Door Amazone te steunen maakt u het verschil! Uw gulle donatie versterkt de werking van Amazone, en stimuleert rechtstreeks de gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Lees meer

In de kijker

Op donderdag 4 december 2014 om 19u bent u van harte welkom op de degustatie & ontmoetingsavond met Annick De Splenter van brouwerij Gruut in (...)

Nieuwsberichten

VOK vraagt multidisciplinaire traumacentra voor slachtoffers van seksueel geweld

Door: Inge | Thema's: Geweld | Date: 25-11-2014
VOK vraagt multidisciplinaire traumacentra voor slachtoffers van seksueel geweld

Op de internationale dag tegen geweld op vrouwen van 25-11-14 vraagt het Vrouwen Overleg Komitee (VOK) multidisciplinaire traumacentra voor (...)


Schelden of slaan, het komt even hard aan

Door: Inge | Thema's: Geweld | Date: 24-11-2014
Schelden of slaan, het komt even hard aan

Ter gelegenheid van 25 november, de Internationale dag tegen geweld op vrouwen, lanceert het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (...)


Film: Tumbuktu

Door: Constance | Date: 24-11-2014
Film: Tumbuktu

"Timbuktu" is een film gemaakt door Abderrahmane Sissako, met Ibrahim Ahmed dit Pino, Toulou Kiki, Abel Jafri, Hichem Yacoubi. (...)


Kalender gelijke kansen v/m

5th Annual International Symposium on Preventing Human Trafficking Prevention, Protection, Prosecution The problem of human trafficking is an (...)
NH Bruxelles Grand Place Arenberg : rue d'Assaut, 15 1000 Brussels

Donderdag 27 november 17:30scheidingsteken The fifth edition of Wo.Men @ Work Award
JUMP has the pleasure to invite you to the ceremony of the fifth edition of Wo.Men @ Work Award The Wo.Men @ Work Award rewards the Top Manager (...)
Coca-Cola Enterprises : 1424 Chaussée de Mons 1070 Brussels

Vrijdag 28 november 21:00-21:30scheidingsteken Jubileumfeest: 35 jaar Vrouwenwerking in Limburg
Jubileumfeest: 35 jaar Vrouwenwerking in Limburg In het jaar 1972 staken enkele progressieve vrouwen de koppen bij elkaar. Dit resulteerde in de oprichting van het "vrouwenhuis" dat later (...)
Regenbooghuis Limburg : Melderstraat 38 Hasselt

Woensdag 3 december 20:00scheidingsteken Filmavond: ’Te Doy mis Ojos’
Filmvoorstelling ’Te Doy mis Ojos’ Op 3 december organiseert de Gemeente Ninove i.s.m. de Beweging tegen Geweld - vzw Zijn een filmvoorstelling (...)
CC De PlomBlom : Ninove

1. Degustatie & ontmoetingsavond met Annick De Splenter van bierbrouwerij Gruut op 4 december 2014 Op donderdag 4 december 2014 om 19u bent u van harte welkom op de degustatie & ontmoetingsavond met Annick De Splenter van brouwerij Gruut in (...)
Het restaurant van Amazone : Middaglijnstraat 10 - 1210 Brussel


Acties ▪ Projecten

Amazone wordt expertisecentrum

Amazone antwoordde met succes op de Europese tender EIGE/2013/OPER/24, v.w.b. lot 2 (Belgium). Hierdoor erkent het Europees Instituut voor (...)

Word mailbox-bewoner bij Amazone!

U heeft net een eigen vrouwenorganisatie opgericht, maar heeft nog geen vaste kantoorplek? Of u heeft als vrouwenvereniging geen nood aan een (...)


Congrescentrum

 • Voorstelling van het congrescentrum van Amazone
  Het congrescentrum van Amazone: Professionele congres- en vergaderinfrastructuur Ons professioneel congrescentrum is uitgerust (...)
 • Koepels schrijven schaduwrapport voor CEDAW-comité: Het CEDAW-comité dat toeziet op de uitvoering van het vrouwenrechtenverdrag, behandelde in (...)
 • Eco-Dynamische Onderneming
  Amazone is een ’Ecodynamische onderneming’: Sinds haar oprichting in 1995 legde Amazone al een lange weg af in de strijd voor (...)
 • Amazones ecodynamische acties : Op het vlak van infrastructuur installeerde Amazone een waterreservoir en –pomp om regenwater te (...)
  Hernieuwing label ** ’Ecodynamische Onderneming’ 2012-2014 : Met genoegen delen wij u mede dat de Jury van het label "Ecodynamische onderneming" van het (...)
 • Tentoonstellingen
  Nieuwe tentoonstelling : De kracht van de Vrouwen: Amazone, Université des Femmes en La Voix des Femmes nodigen u uit een bezoek te brengen aan de (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :