Logo Printen Logo RSS logo facebook

Steun Amazone via een gift of duolegaat

Door Amazone te steunen maakt u het verschil!

Uw donatie ondersteunt het sociaal project van Amazone, en draagt bij tot de gelijkheid van vrouwen en mannen. Lees meer

In de kijker - Amazone Emancipatiebarometer 2015

In december 2015 lanceerde Amazone, het kruispunt gendergelijkheid een emanicpatiebarometer in samenwerking met het studiebureau GfK. (...)

Nieuwsberichten

Vandaag (11/2/2016): de eerste internationale dag van vrouwen en meisjes in de wetenschap

Door: Inge | Thema's: Economie, Onderwijs, Technologie en wetenschap, Internationaal | Date: 11-02-2016
Vandaag (11/2/2016): de eerste internationale dag van vrouwen en meisjes in de wetenschap

Internationale dag voor vrouwen en meisjes in de wetenschappen In november 2015 besliste de Algemene Vergadering (AV) van de Verenigde Naties om (...)


6 februari: Internationale dag tegen vrouwenbesnijdenis

Door: Inge | Thema's: Geweld | Date: 5-02-2016
6 februari: Internationale dag tegen vrouwenbesnijdenis

6 februari = Internationale dag tegen vrouwenbesnijdenis. Thema voor 2016: “het bereiken van de nieuwe Globale Doelstellingen door middel van (...)


Actie #tisnietoké

Door: Constance | Date: 4-02-2016
Actie #tisnietoké

Samen met Saskia De Coster en Amazone werkt Veelzijdig aan een campagne rond man- en vrouw ONGELIJKHEID IN DE WERKSFEER. Vrouwen verdienen (...)


Kalender gelijke kansen v/m

Donderdag 18 februarischeidingsteken Bricoladies
Bricoladies Programma 2015 - 2016 11-06-2015: Tegelwerk 22-23-24/07/2015 : Bijzondere houtverwerkingstechniek 30/09/2015: Infosessie over "Afval (...)
Vrouwenhuis van Schaarbeek : Josaphatstraat 253 1030 Schaarbeek

Donderdag 18 februari 19:30scheidingsteken Darya Safai in Anderlecht
Darya Safai in Anderlecht Darya Safai is een Iraanse vluchtelinge die hier opkomt voor de rechten van de Iraanse vrouwen, o.m. op sportgebied. Ze publiceerde onlangs (...)
GC De Rinck : Dapperheidsplein 7 1070 Anderlecht.

Uitnodiging: Soirée de projection de vidéos dans le cadre de la campagne pour la Lutte contre les violences faites aux femmes Invitation - Uitnodiging : Soirée de projection de vidéos Avec le soutien du service public régional de la région de Bruxelles Capitale pour (...)
Espace de Kerkckheer : Vleurgatse steenweg 23 1050 Elsene

Donderdag 25 februari 11:00-21:30scheidingsteken Dag van de Agravrouw
Dag van de Agravrouw Dag van de Agravrouw Kom naar de Nationale dag van de Agravrouw en geniet samen met andere Agravrouwen van een bruisende dag! Neem deel aan (...)
Salons Mantovani : Doorn, 1 9700 Oudenaarde

Donderdag 25 februari 20:00scheidingsteken Donderse Denkende Dames: Zenobia Van Palmyra
Donderse Denkende Dames: Zenobia Van Palmyra Donderse Denkende Dames Zenobia van Palmyra – Dhr. Dr. D.W.P. Burgersdijk (UVA) Koningin Zenobia van Palmyra (267-272) beheerste enige tijd een (...)
GC Ten Noey : Gemeentestraat 25 1210 Sint-Joost


Acties ▪ Projecten

Word mailbox-bewoner bij Amazone!

U heeft net een eigen vrouwenorganisatie opgericht, maar heeft nog geen vaste kantoorplek? Of u heeft als vrouwenvereniging geen nood aan een (...)

Amazone wordt "National Focal Point"

Amazone antwoordde met succes op de Europese tender EIGE/2013/OPER/24, v.w.b. lot 2 (Belgium). Hierdoor erkent het Europees Instituut voor (...)


Congrescentrum

 • Voorstelling van het congrescentrum van Amazone
  Het congrescentrum van Amazone: Professionele congres- en vergaderinfrastructuur Ons professioneel congrescentrum is uitgerust (...)
 • Tentoonstellingen
  Tentoonstelling - Feministisch Boudoir: Niet zonder trots lanceert Amazone ter gelegenheid van haar 20ste verjaardag haar nieuw (...)
 • Expo: ‘Een verhaal van licht en schaduw’: In het kader van de twintigste verjaardag van Amazone hebben we het genoegen u uit te nodigen (...)
  Vrouwelijke fotografen uit Taiwan "Een verhaal van licht en schaduw": Vijf volledig verschillende oeuvres: een waaier aan verhalen en weerspiegelt het de diversiteit (...)
  Tentoonstelling: "Amazones stellen tentoon...": Op donderdag 26 februari hield Amazone, het kruispunt gendergelijkheid , vanaf 17 uur, de (...)
  "Amazones stellen tentoon" haalt TV Brussel: Op donderdag 26 februari opende de tentoonstelling "Amazones stellen tentoon..." voor het grote (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :