Logo Printen Logo RSS logo facebook

Focus

Na 10 jaar, een ’schandalige actie’ voor meer loongelijkheid

Bij de 10de editie Equal Pay Day bedraagt de loonkloof nog steeds 21%. Lees meer.

In de kijker

TV Brussel maakte een reportage over Amazone als milieuvriendelijke ondersteuningsstructuur voor vrouwenbewegingen. "Amazone strijdt voor gelijke (...)

Nieuwsberichten

Claudine Marissal, eerste documentaliste bij Amazone, publiceert haar doctoraat

Door: Céline | Thema's: Vrouwenbeweging | Date: 22-04-2014
Claudine Marissal, eerste documentaliste bij Amazone, publiceert haar doctoraat

Het doctoraat is bekroond met de prijs Suzanne Tassier van de Académie Royale de Belgique. Claudine Marissal, gediplomeerd historica van de (...)


EU voortgangsrapport voor gendergelijkheid 2013 is uit

Door: Inge | Thema's: Gelijke kansenbeleid, Internationaal | Date: 15-04-2014
EU voortgangsrapport voor gendergelijkheid 2013 is uit

Op 14/4/2014 verscheen het "Voortgangsrapport voor gendergelijkheid van de EU" voor 2013. Uit het rapport noteren wij als positief de goede (...)


Council of Europe Gender equality strategy 2014—2017

Door: Inge | Thema's: Gelijke kansenbeleid, Internationaal | Date: 14-04-2014
4. Council of Europe Gender equality strategy 2014—2017

De Raad van Europa bracht in februari een nieuw strategisch plan uit om gendergelijkheid te realiseren, de ’Council of Europe Gender equality (...)


Kalender gelijke kansen v/m

Donderdag 24 april 12:20scheidingsteken Solidariteitsactie Bangladesh!
Solidariteitsactie - 24 april 2014 – Brussel BANGLADESH. EEN JAAR GELEDEN STORTTE RANA PLAZA IN De slachtoffers zijn nog steeds niet vergoed. (...)
Muntplein : Brussel

Vrijdag 25 april 09:30-17:00scheidingsteken Seks = politiek
Symposium: Seks = Politiek Seks is een explosief fenomeen. Seks kan reputaties maken of breken. De maatschappij is geobsedeerd door kleine en (...)
Elzenveld Hotel & Seminarie : Lange Gasthuisstraat 45 2000 Antwerpen

Vrijdag 25 april 19:00-22:00scheidingsteken Fimdebat Saddie Choua "Mijn zus Zahra"
Fimdebat Saddie Choua "Mijn zus Zahra" "Mijn zus Zahra. Of hoe ik mijn vader wilde veranderen in 52 minuten" vertelt het persoonlijke verhaal van Saddie Choua en haar zus Zahra, die (...)
KVS, 5de verdieping : Lakensestraat 146, 1000 Brussel

Van 27 april tot 2 novemberscheidingsteken Expo Vrouwen en Migratie
Expo Vrouwen en Migratie Expo Vrouwen en Migratie In het kader van het Blijven Plakken – Migratieproject in het STAM, Gent dat zal lopen van 27 april 2014 tot 2 (...)
Open Huis : Pannestraat 1 Gent

Lezingenreeks TWEESPRAAK (2/4) : Quota's: van de politiek naar de wetenschappen en de economie. Een goede zet? RHEA - Centrum Gender en Diversiteit VUB in samenwerking met de Werkgroep ‘Diversiteit & Gelijkheid’ van de Vereniging voor Politieke (...)
VUB - Campus Etterbeek : Gebouw E - lokaal 006


Acties ▪ Projecten

Een uitzonderlijk moederdagcadeau!

Memisa lanceert ter gelegenheid van moederdag een online campagne via de website Africado.be. «Moederdag: Een uniek geschenk voor uw moeder?» (...)

Amazone = gendergelijkheid én duurzame ontwikkeling

Amazones project "Beste Groenten Madame" was de aanleiding voor TV Brussel om een korte reportage te maken over Amazone. Je krijgt meer (...)


Congrescentrum

  • Eco-Dynamische Onderneming
    Amazone is een ’Ecodynamische onderneming’: Sinds haar oprichting in 1995 legde Amazone al een lange weg af in de strijd voor (...)
  • Amazones ecodynamische acties : Op het vlak van infrastructuur installeerde Amazone een waterreservoir en –pomp om regenwater te (...)
    Hernieuwing label ** ’Ecodynamische Onderneming’ 2012-2014 : Met genoegen delen wij u mede dat de Jury van het label "Ecodynamische onderneming" van het (...)
  • Tentoonstellingen
    Een kunstwerk in Amazones babbbelzone!: Met “A Room” van Anja Westerfrölke heeft Amazone een permanent kunstwerk in huis. Westerfrölke (...)
  • Tentoonstelling ’BIG ISSUES’ van Lisette Lombé: In samenwerking met Université des Femmes organiseert Amazone een tentoonstelling van de (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :