Logo Printen Logo RSS logo facebook

Steun Amazone via een gift of duolegaat

Door Amazone te steunen maakt u het verschil!

Uw donatie ondersteunt het sociaal project van Amazone, en draagt bij tot de gelijkheid van vrouwen en mannen. Lees meer

#KinderenToegelaten

#KinderenToegelaten logo
HAPPY PARENTS = HAPPY EMPLOYEES = HAPPY EMPLOYERS

In de kijker - Amazone Emancipatiebarometer 2015

Emancipatiebarometer#1
In december 2015 lanceerde Amazone, het kruispunt gendergelijkheid een emancipatiebarometer in samenwerking met het studiebureau GfK. (...)

Nieuwsberichten

18/11 : Lunchontmoeting "Marokkaanse ongehuwde moeders en hun dochters "

Door: Constance Isaac | Date: 28-10-2016
19. 18/11 : Lunchontmoeting "Marokkaanse ongehuwde moeders en hun dochters "

“Het Oog van de Gazelle”, een documentaire over Marokkaanse ongetrouwde moeders en hun dochters. Gevangen tussen traditie en een nieuwe wereld – (...)


Hackathon - Gender & Open data (24/11 @CIRB)

Door: Constance Isaac | Date: 27-10-2016
37. Hackathon - Gender & Open data (24/11 @CIRB)

Voor de eerste keer in België matcht een hackathon open data & gendergelijkheid. Een primeur, die via de ontwikkeling van gender (...)


Film " Le ciel attendra" (2016)

Door: Jellen | Date: 23-10-2016
20. Film " Le ciel attendra" (2016)

De film “Le Ciel attendra” van Marie-Castille Mention-Schaar (Les Héritier, 2014) benadert met grote gevoeligheid het delicate thema van (...)


Kalender gelijke kansen v/m

Studiedag De Diversiteitsdag voorbij Praten over relaties, seks, holebi’s en transgenders kan een uitdaging zijn in een superdiverse schoolcontext. Leerkrachten willen het gesprek (...)
De Factorij : Huart Hamoirlaan 136 1030 Schaarbeek

Feministische klassieken: vrouwen over vrouwen (ook voor mannen!) Aan de hand van de theorieën van zes (politieke) filosofes brengen we een schets van het denken over de positie van vrouwen vanaf de Franse (...)
De Cirk : Zebrastraat 34 Gent

21 TEDxBrusselsWomen - 28/10/2016 - "It's about time" Voor de allereerste keer vindt er een TEDxWomen event plaats in Brussel, met als thema "it’s about time". Op 28 oktober 2016 kan u van 15u tot 19u (...)

Burger workshop. Mensenrechten en internationale handel Burger workshop. Mensenrechten en internationale handel Begrijpen van de verdragen en de regels van de vrijhandel, de economische, sociale en (...)
Escaut Zaal : Escautstraat 60 1080 Brussel

Inefficient Inequality: The economic costs of gender inequality in Europe Inefficient Inequality: The economic costs of gender inequality in Europe Annual CEPS-Intereconomics Conference Much attention has been given (...)
CEPS Conference room : Place du Congrès 1 1000 Brussels


Acties ▪ Projecten

Amazone wordt "National Focal Point"

Amazone antwoordde met succes op de Europese tender EIGE/2013/OPER/24, v.w.b. lot 2 (Belgium). Hierdoor erkent het Europees Instituut voor (...)

Het project in een notendop: Wanneer Madou ‘Ma Douce’ wordt…

Amazone stelt samen met haar twee partners - de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest - (...)


Congrescentrum

  • Voorstelling van het congrescentrum van Amazone
    Het congrescentrum van Amazone: Professionele congres- en vergaderinfrastructuur Ons professioneel congrescentrum is uitgerust (...)
  • Le Centre de Congrès Amazone: Infrastructure professionnelle de congrès et de réunion Notre infrastructure de congrès (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :