Logo Printen Logo RSS logo facebook

Steun Amazone via een gift of duolegaat

Door Amazone te steunen maakt u het verschil!

Uw donatie ondersteunt het sociaal project van Amazone, en draagt bij tot de gelijkheid van vrouwen en mannen. Lees meer

In de kijker

In het kader van de twintigste verjaardag van Amazone hebben we het genoegen u uit te nodigen op de tentoonstelling ‘Een verhaal van licht en (...)

Nieuwsberichten

FILM: Mustang

Door: Constance | Date: 10-08-2015
FILM: Mustang

’Mustang’ vertelt het verhaal van vijf zussen die opgroeien in een afgelegen dorpje in Turkije. In volle adolescentie verlangen ze hevig naar (...)


Jaarlijkse vakantie Amazone

Door: Eline | Date: 17-07-2015
Jaarlijkse vakantie Amazone

Het restaurant van Amazone zal gesloten zijn van 20 juli tot en met 21 augustus. We heten u opnieuw hartelijk welkom vanaf maandag 24 augustus. (...)


30 juni: Feministische ontmoeting

Door: Eline | Date: 7-07-2015
4. 30 juni: Feministische ontmoeting

Op 30 juni vond in Amazone, in samenwerking met het VOK, onze feministische ontmoeting plaats. We mochten heel wat jonge (en minder jonge) (...)


Kalender gelijke kansen v/m

Zaterdag 5 september 19:00scheidingsteken FEL feminisme: filmavond
FEL feminisme: filmavond FEL feminisme: Onze vaste activiteiten zullen dit jaar telkens plaatsvinden op de eerste zaterdag van de maand: Zaterdag 5 september, (...)
: Gent

9/9/2015 - 3/1/2016: Tentoonstelling Gender@war 1914-1918: Vrouwen en mannen ten oorlog Het Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis (AVG) doet het weer! Samen met het BELvue museum zorgt het AVG, na het succes van (...)
Museum Belvue : Paleizenplein 7 1000 Brussel

Tentoonstelling en vernissage: A master's voice A Master’s Voice Een gebeurtenis met 1 leraar en 3 studenten die samen tentoonstellen. Francis Bekemans Annemie Diegenant Schets Jaklien (...)
: Zilverhof 34 9000 Gent

Van 12 tot 13 septemberscheidingsteken Walk for Think Pink Limburg
Walk for Think Pink Limburg Op 12 en 13 september 2015 is er een nieuwe editie van Walk for Think-Pink Limburg. 100 vrouwen wandelen in duo’s (met een vriendin) 80 (...)
Nationaal Park Hoge Kermpen : Limburg

Dinsdag 22 septemberscheidingsteken Computer opleiding voor vrouwen
Computer opleiding voor vrouwen Computer opleiding voor vrouwen, met de steun van Schepen van Gelijke Kansen, Adelheid Byttebier Beginners Module 1 Initiatie: Internet - (...)
Vrouwenhuis van Schaarbeek : Josaphatstraat 253 1030 Schaarbeek


Acties ▪ Projecten

"Sex and Capital": Amazone aanwezig op de "9th Feminist Research Conference"

Amazone was aanwezig op "Sex & Capital", de 9de feministische conferentie, die van 3 tot 6 juni 2015 in Rovaniemi (Finland) werd (...)

Amazone wordt "National Focal Point"

Amazone antwoordde met succes op de Europese tender EIGE/2013/OPER/24, v.w.b. lot 2 (Belgium). Hierdoor erkent het Europees Instituut voor (...)


Congrescentrum

 • Voorstelling van het congrescentrum van Amazone
  Het congrescentrum van Amazone: Professionele congres- en vergaderinfrastructuur Ons professioneel congrescentrum is uitgerust (...)
 • Tentoonstellingen
  Expo: ‘Een verhaal van licht en schaduw’: In het kader van de twintigste verjaardag van Amazone hebben we het genoegen u uit te nodigen (...)
 • Vrouwelijke fotografen uit Taiwan "Een verhaal van licht en schaduw": Vijf volledig verschillende oeuvres: een waaier aan verhalen en weerspiegelt het de diversiteit (...)
  Tentoonstelling: "Amazones stellen tentoon...": Op donderdag 26 februari hield Amazone, het kruispunt gendergelijkheid , vanaf 17 uur, de (...)
  "Amazones stellen tentoon" haalt TV Brussel: Op donderdag 26 februari opende de tentoonstelling "Amazones stellen tentoon..." voor het grote (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :