Logo Printen Logo RSS logo facebook

Focus

Steun Amazone!

Door Amazone financieel te steunen maakt u het verschil! Uw gulle donatie versterkt de werking van Amazone, en stimuleert rechtstreeks de gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Lees meer

In de kijker

Eedaflegging
Op 25 mei 2014 werden er voor de verschillend bestuursniveaus verkiezingen gehouden. Maar hoe zit het nu met de m/v-verdeling in de verschillende (...)

Nieuwsberichten

Prettige Wereldveggiedag !

Door: Constance | Date: 1-10-2014
Prettige Wereldveggiedag !

Kom op woensdag 1 oktober voor de Wereldveggiedag genieten van onze speciale schotel: gebakken groenten met sesamzaadjes. Prettige (...)


Al wat je moet weten over de anti-seksismewet in één brochure

Door: Inge | Thema's: Gelijke kansenbeleid | Date: 26-09-2014
Al wat je moet weten over de anti-seksismewet in één brochure

Het wetsontwerp ingediend door minster van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen Joëlle Milquet (vorige legislatuur n°53) dat seksistische (...)


Vrouwenbeweging tegen pensioenplannen toekomstige regering

Door: Inge | Thema's: Kansengroepen | Date: 22-09-2014
Vrouwenbeweging tegen pensioenplannen toekomstige regering

Op 19 september maakten de Vrouwenraad, VOK, VIVA-SVV, Femma, Ella, Vie Féminine en CFFB de volgende open brief over aan de formateurs en (...)


Kalender gelijke kansen v/m

Woensdag 1 oktober 12:00-14:30scheidingsteken Prettige Wereldveggiedag !
Prettige Wereldveggiedag ! Kom op woensdag 1 oktober voor de Wereldveggiedag genieten van onze speciale schotel: gebakken groenten met sesamzaadjes. Prettige (...)
Amazone : 10 rue du Méridien 1210 Bruxelles

Studievoormiddag over sensibilisatie bij kwetsbare groepen. De Beweging tegen Geweld – Vzw Zijn en de provincie Antwerpen nodigen u van harte uit op een studievoormiddag over sensibilisatie bij kwetsbare (...)
Sint Bernarduscentrum : Lombardenvest 23 2000 Antwerpen

Op woensdag 8 oktober 2014 organiseert het Provinciaal Integratiecentrum in samenwerking met de KU Leuven en Leuvense partners een lezing over (...)
Provinciehuis Vlaams-Brabant : Provincieplein 1 3010 Leuven

Over competenties, expertise, engagement, stereotypen en fabeltjes ‘Hard werken verslaat talent als talent niet hard werkt’, liet Sabine Appelmans (...)
Amazone : Middaglijnstraat 10 1210 Brussel

"Gendergelijkheid: samen sterk!" : studievoormiddag 16 oktober 2014 Academici genderstudies, vrouwenorganisaties en het beleid timmeren elk vanuit hun eigen invalshoek aan meer gendergelijkheid. Maar hoe kunnen we (...)
Amazone : Middaglijnstraat 10 - 1210 Brussel


Acties ▪ Projecten

"Gendergelijkheid: samen sterk!" : studievoormiddag 16 oktober 2014

Academici genderstudies, vrouwenorganisaties en het beleid timmeren elk vanuit hun eigen invalshoek aan meer gendergelijkheid. Maar hoe kunnen we (...)

Word mailbox-bewoner bij Amazone!

U heeft net een eigen vrouwenorganisatie opgericht, maar heeft nog geen vaste kantoorplek? Of u heeft als vrouwenvereniging geen nood aan een (...)


Congrescentrum

  • Eco-Dynamische Onderneming
    Amazone is een ’Ecodynamische onderneming’: Sinds haar oprichting in 1995 legde Amazone al een lange weg af in de strijd voor (...)
  • Amazones ecodynamische acties : Op het vlak van infrastructuur installeerde Amazone een waterreservoir en –pomp om regenwater te (...)
    Hernieuwing label ** ’Ecodynamische Onderneming’ 2012-2014 : Met genoegen delen wij u mede dat de Jury van het label "Ecodynamische onderneming" van het (...)
  • Tentoonstellingen
    Getekend, portretten van Nora Theys : 11.9.2014 - 30.10.2014: In samenwerking met de Vrouwenraad organiseert Amazone de tentoonstelling, Getekend, portretten (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :