Logo Printen Logo RSS logo facebook

Steun Amazone via een gift of duolegaat

Door Amazone te steunen maakt u het verschil!

Uw donatie ondersteunt het sociaal project van Amazone, en draagt bij tot de gelijkheid van vrouwen en mannen. Lees meer

In de kijker - Amazone Emancipatiebarometer 2015

In december 2015 lanceerde Amazone, het kruispunt gendergelijkheid een emanicpatiebarometer in samenwerking met het studiebureau GfK. (...)

Nieuwsberichten

#KinderenToegelaten - Oproep tot getuigenissen!

Door: Eline | Date: 28-04-2016
#KinderenToegelaten - Oproep tot getuigenissen!

Ouderschapsdiscriminatie op de werkvloer bestaat, soms uitgesproken, soms op een geraffineerde of verborgen manier. Amazone wil sensibiliseren (...)


Film: A peine j’ouvre les yeux

Door: Eline | Date: 26-04-2016
Film: A peine j'ouvre les yeux

À peine j’ouvre les yeux werd gedraaid door Leyla Bouzid en komt uit op 27 april 2016. Op meerdere filmfestivals viel hij in de prijzen: zo ontving (...)


Ontmoeting en debat in het Franstalig Brussels Parlement rond prostitutie en afschaffing prostitutie in Frankrijk

Door: Constance | Date: 22-04-2016
Ontmoeting en debat in het Franstalig Brussels Parlement rond prostitutie en afschaffing prostitutie in Frankrijk

Op 28 januari organiseerde het Franstalige Brusselse parlement een debat over prostitutie, om te discussiëren over ’het oudste beroep ter wereld’ - (...)


Kalender gelijke kansen v/m

ella vzw - Vorming: Identiteit in beeldvorming bij jongeren ella vzw Vorming: Spiegeltje Spiegeltje aan de wand… Methodieken rond beeldvorming en identiteit bij jongeren Met deze vorming op basis van de (...)
Amazone : Middaglijnstraat 10 1210 Brussel (15’ wandelen van station Brussel-Noord, of met de metro 2 of 6 tot halte Botanique of Madou)

Dinsdag 10 mei 20:00scheidingsteken Debat over transgenderproblematiek
Debat over transgenderproblematiek Is het een meisje of een jongen? Debat over transgenderproblematiek met Joz Motmans, Alexandra Vanvooren en Jacinta De Roeck Dit is vaak de (...)
Geuzenhuis : Kantienberg 9 9000 Gent

ella vzw - Vorming: Kruispuntdenken in de parktijk ella vzw Vorming: Kruispuntdenken in de praktijk In 2014 ontwikkelde ella vzw de Gids ‘Kruispuntdenken in de Praktijk’, om organisaties op weg (...)
Amazone vzw : Middaglijnstraat 10 1210 Brussel (15’ wandelen van station Brussel-Noord, of met de metro 2 of 6 tot halte Botanique of Madou)

GAMS België viert zijn 20e verjaardag GAMS België nodigt u met plezier uit om samen de 20e verjaardag van de vzw te vieren. Het evenement zal doorgaan op zaterdag 28 mei 2016 van 10h (...)
La Tentation : Lakensestraat 28 1000 Brussel

Studiedag: Tienerpooiers en hun slachtoffers, wie zijn ze en hoe gaan we er mee om? Tienerpooiers en hun slachtoffers, wie zijn ze en hoe gaan we ermee om? De laatste jaren neemt het aantal tienerpooiers steeds toe, (...)
Auditorium De Stroming : Nationalestraat 111 2000 Antwerpen


Acties ▪ Projecten

Word mailbox-bewoner bij Amazone!

U heeft net een eigen vrouwenorganisatie opgericht, maar heeft nog geen vaste kantoorplek? Of u heeft als vrouwenvereniging geen nood aan een (...)

Amazone wordt "National Focal Point"

Amazone antwoordde met succes op de Europese tender EIGE/2013/OPER/24, v.w.b. lot 2 (Belgium). Hierdoor erkent het Europees Instituut voor (...)


Congrescentrum

 • Voorstelling van het congrescentrum van Amazone
  Het congrescentrum van Amazone: Professionele congres- en vergaderinfrastructuur Ons professioneel congrescentrum is uitgerust (...)
 • Tentoonstellingen
  Tentoonstelling - Feministisch Boudoir: Niet zonder trots lanceert Amazone ter gelegenheid van haar 20ste verjaardag haar nieuw (...)
 • Expo: ‘Een verhaal van licht en schaduw’: In het kader van de twintigste verjaardag van Amazone hebben we het genoegen u uit te nodigen (...)
  Vrouwelijke fotografen uit Taiwan "Een verhaal van licht en schaduw": Vijf volledig verschillende oeuvres: een waaier aan verhalen en weerspiegelt het de diversiteit (...)
  Tentoonstelling: "Amazones stellen tentoon...": Op donderdag 26 februari hield Amazone, het kruispunt gendergelijkheid , vanaf 17 uur, de (...)
  "Amazones stellen tentoon" haalt TV Brussel: Op donderdag 26 februari opende de tentoonstelling "Amazones stellen tentoon..." voor het grote (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :