Logo Printen Logo RSS logo facebook

Focus

Steun Amazone!

Door Amazone te steunen maakt u het verschil! Uw gulle donatie versterkt de werking van Amazone, en stimuleert rechtstreeks de gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Lees meer

In de kijker

Op donderdag 26 februari hield Amazone, het kruispunt gendergelijkheid , vanaf 17 uur, de vernissage "Amazones stellen tentoon". Kunstenaressen (...)

Nieuwsberichten

Buurtfeest - de 20e verjaardag van Amazone

Door: Constance | Date: 23-04-2015
Buurtfeest - de 20e verjaardag van Amazone

Op vrijdagnamiddag 22 mei heet Amazone u van harte welkom voor een namiddag vol ontmoetingen, ontdekkingen en vooral gezelligheid. Het is de (...)


De pensioenkloof in de EU : EIGE analyseert ten behoeve van het Lets EU-voorzitterschap

Door: Inge | Thema's: Situatie van de vrouw, Cijfers, Rechten | Date: 23-04-2015
De pensioenkloof in de EU : EIGE analyseert ten behoeve van het Lets EU-voorzitterschap

De studie Ten behoeve van het EU-voorzitterschap van Letland stelde EIGE een rapport samen over de pensioenkloof in de EU. Gelijke toegang tot (...)


Goedgekeurd op federale ministerraad van 27/3: "gender mainstreaming" en "handistreaming"

Door: Inge | Thema's: Gelijke kansenbeleid | Date: 16-04-2015
Goedgekeurd op federale ministerraad van 27/3: "gender mainstreaming" en "handistreaming"

Gender mainstreaming Op 27 maart 2015 engageert de ministerraad [3] zich tot het uitvoeren van "gender mainstreaming" als aanpak om de (...)


Kalender gelijke kansen v/m

Vrouwenraad Uitnodiging voor de studievoormiddag: Gevolgen van loopbaankeuzes v/m en de komende pensioenhervorming Info en programma Deelname (...)
Conferentiezaal Amazone : Middaglijnstraat 10 1210 Brussel

Donderdag 30 april 18:00-23:30scheidingsteken Schaamteloos Schoon : Beautysalons in Burundi
Schaamteloos Schoon : Beautysalons in Burundi Schaamteloos Schoon: Beautysalons in Burundi is een tentoonstelling gepresenteerd door Astrid Haerens (kunstenares) en door Emma Lesuis (...)
Kunstencentrum Recyclart : Station Brussel-Kapellekerk: Ursulinenstraat 25 - 1000 Brussel

De aard van welk beestje? Bedenkingen rond ’gender’ en ’feminism’. Karin Verelst i.k.v. ’Donderse, denkende dames’ Het begrip feminisme geeft (...)
Ten Noey : Gemeentestraat 25 1210 Brussel (Sint-Joost-ten-Node)

Doorbreek de stilte: Caro, een levensverhaal over geweld “Ik zal wel eens laten zien of ik niets waard ben, alles wat jullie me hebben aangedaan zal niet voor niets geweest zijn”, woorden die Caro als (...)
Amazone - Conferentiezaal A017 : Middaglijnstraat 10 1210 Brussel

De kortere werkweek: wenselijk en haalbaar? De kortere werkweek: wenselijk en haalbaar? Een debat met voor- en tegenstanders De persistente werkloosheidscijfers in Vlaanderen en Nederland (...)
deBuren : Leopoldstraat 6 1000 Brussel


Acties ▪ Projecten

EIGE’s virtuele gendercatalogus: mis deze rijke informatiebron niet!

Op 24 en 25 februari 2015 bespraken de partners van de Europese gendercatalogus de voortgang van deze rijke virtuele informatiebron. Dit (...)

Amazone wordt "National Focal Point"

Amazone antwoordde met succes op de Europese tender EIGE/2013/OPER/24, v.w.b. lot 2 (Belgium). Hierdoor erkent het Europees Instituut voor (...)


Congrescentrum

  • Voorstelling van het congrescentrum van Amazone
    Het congrescentrum van Amazone: Professionele congres- en vergaderinfrastructuur Ons professioneel congrescentrum is uitgerust (...)
  • Tentoonstellingen
    "Amazones stellen tentoon" haalt TV Brussel: Op donderdag 26 februari opende de tentoonstelling "Amazones stellen tentoon..." voor het grote (...)
  • Tentoonstelling: "Amazones stellen tentoon...": Op donderdag 26 februari hield Amazone, het kruispunt gendergelijkheid , vanaf 17 uur, de (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :