Logo Printen Logo RSS logo facebook

Steun Amazone

Door Amazone te steunen maakt u het verschil!

Uw gulle donatie versterkt de werking van Amazone, en stimuleert rechtstreeks de gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Lees meer

In de kijker

Op donderdag 26 februari hield Amazone, het kruispunt gendergelijkheid , vanaf 17 uur, de vernissage "Amazones stellen tentoon". Kunstenaressen (...)

Nieuwsberichten

Pensioenhervorming: vrouwen let op! Verslag van de Vrouwenraad-studievoormiddag

Door: Inge | Thema's: Economie | Date: 19-05-2015
Pensioenhervorming: vrouwen let op! Verslag van de Vrouwenraad-studievoormiddag

Oproep aan het vrouwenmiddenveld Op 28 april organiseerde de Vrouwenraad een studievoormiddag over de "Gevolgen van loopbaankeuzes v/m en de (...)


Seksuele meerderjarig op 14, een wetsvoorstel dat stuit op gemengde gevoelens

Door: Inge | Thema's: Rechten | Date: 18-05-2015
Seksuele meerderjarig op 14, een wetsvoorstel dat stuit op gemengde gevoelens

Op 23 april 2015 werd er in de Kamer van Volksvertegenwoordigers een wetsvoorstel neergelegd door de sp.a en de PS met als doel de leeftijd van (...)


Buurtfeest - de 20e verjaardag van Amazone

Door: Constance | Date: 23-04-2015
Buurtfeest - de 20e verjaardag van Amazone

Op vrijdagnamiddag 22 mei heet Amazone u van harte welkom voor een namiddag vol ontmoetingen, ontdekkingen en vooral gezelligheid. Het is de (...)


Kalender gelijke kansen v/m

Studienamiddag: de beleving van cyberpesten bij meisjes met een migratieachtergrond Studienamiddag: de beleving van cyberpesten bij meisjes met een migratieachtergrond Meer informatie Inschrijven kan tot en met maandag 25 mei (...)
Amazone - Zaal A 017 : Middaglijnstraat 10 1210 Brussel

Straffe Madammen: vrouwelijke energie tussen de fruitbomen Vrouwelijk energie tussen de fruitbomen Voor onze volgende Straffe Madammen avond nodig ik je graag uit op 28 mei in de Heerlijckyt van (...)
Heerlijckyt van Elsmeren : Weg op Halen, 2 3450 Geetbets

Literature: Elif Shafak - Turkey suffers from amnesia Literature: Elif Shafak - Turkey suffers from amnesia With almost 2 million Facebook fans and more than 1.6 million followers on Twitter Elif (...)
Bozar Centre for Fine Arts / Hall M : Rue Ravenstein 23 1000 Brussels

25 years of feminist action and activism In 1990 the European Women’s Lobby was created in response to a growing awareness of the need to defend women’s interests at European level. So (...)
La Fabbrica - Tour & Taxi : Avenue Port 86c 1000 Brussels

FEL Feminisme: filmnamiddag: Pride FEL Feminisme: filmnamiddag: “Pride” Zondag 31 mei vanaf 15u tonen we de film Pride! Lesbians & gays support the miners! Deze film toont (...)


Acties ▪ Projecten

EIGE’s virtuele gendercatalogus: mis deze rijke informatiebron niet!

Op 24 en 25 februari 2015 bespraken de partners van de Europese gendercatalogus de voortgang van deze rijke virtuele informatiebron. Dit (...)

Amazone wordt "National Focal Point"

Amazone antwoordde met succes op de Europese tender EIGE/2013/OPER/24, v.w.b. lot 2 (Belgium). Hierdoor erkent het Europees Instituut voor (...)


Congrescentrum

  • Voorstelling van het congrescentrum van Amazone
    Het congrescentrum van Amazone: Professionele congres- en vergaderinfrastructuur Ons professioneel congrescentrum is uitgerust (...)
  • Tentoonstellingen
    "Amazones stellen tentoon" haalt TV Brussel: Op donderdag 26 februari opende de tentoonstelling "Amazones stellen tentoon..." voor het grote (...)
  • Tentoonstelling: "Amazones stellen tentoon...": Op donderdag 26 februari hield Amazone, het kruispunt gendergelijkheid , vanaf 17 uur, de (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :