Logo Printen Logo RSS logo facebook

Focus

Steun Amazone!

Door Amazone te steunen maakt u het verschil! Uw gulle donatie versterkt de werking van Amazone, en stimuleert rechtstreeks de gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Lees meer

In de kijker

Eedaflegging
Op 25 mei 2014 werden er voor de verschillend bestuursniveaus verkiezingen gehouden. Maar hoe zit het nu met de m/v-verdeling in de verschillende (...)

Nieuwsberichten

Film: Tumbuktu

Door: Constance | Date: 13-12-2014
Film: Tumbuktu

"Timbuktu" is een film gemaakt door Abderrahmane Sissako, met Ibrahim Ahmed dit Pino, Toulou Kiki, Abel Jafri, Hichem Yacoubi. (...)


Dubbele familienaam: art. 2 van de Wet van 8 mei 2014 discrimineert de moeder

Door: Inge | Thema's: Gelijke kansenbeleid | Date: 11-12-2014
Dubbele familienaam: art. 2 van de Wet van 8 mei 2014 discrimineert de moeder

In een persbericht vraagt het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen (IGVM) aan het Grondwettelijk Hof om de vernietiging van artikel (...)


"Gender" in de Algemene beleidsnota van Staatssecretaris Elke Sleurs (2014-2019)

Door: Inge | Thema's: Gelijke kansenbeleid | Date: 11-12-2014
"Gender" in de Algemene beleidsnota van Staatssecretaris Elke Sleurs (2014-2019)

De beleidsnota focust op een transversale aanpak. Dit houdt in dat elke federale minister in zijn of haar beleidsdomein maatregelen neemt en (...)


Kalender gelijke kansen v/m

Maandag 29 december 15:00scheidingsteken FEL: Leesgroep over Marxisme en feminisme
FEL: Leesgroep over Marxisme en feminisme Leesgroep over Marxisme en feminisme – Catharine MacKinnon by rebelsister Op voorhand inschrijven aub - email ons of schrijf in via de (...)
: Gent

Free from Fear, Free from Pain: Eliminating Female Genital Mutilation in Europe Event Details Website Register to Attend According to (...)
Thon Hotel Brussels City Center : Brussels

Van 4 tot 6 februari 2015scheidingsteken 3rd conference: Equal is not enough
3rd conference: Equal is not enough The third edition of the conference Equal is not Enough, entitled ‘Exploring novel theoretical and empirical approaches to the shaping of (...)
City Campus of the University of Antwerp : Building "De Meerminne" Antwerp

Cycle de conferences "Femmes et universités": Genre et excellence dans le monde académique Ouverture (sous réserve): Jean-Claude Marcourt, (...)
ULB - Salle Dupréel - Bâtiment S : 44, avenue Jeanne 1050 Bruxelles


Acties ▪ Projecten

"Gendergelijkheid:samen sterk!" (16 oktober 2014) verslag van het debat

Op 16 oktober 2014 organiseerde Amazone in samenwerking met Sophia, het Belgisch netwerk voor genderstudies een debat op hoog niveau. Thema was (...)

Amazone wordt expertisecentrum

Amazone antwoordde met succes op de Europese tender EIGE/2013/OPER/24, v.w.b. lot 2 (Belgium). Hierdoor erkent het Europees Instituut voor (...)


Congrescentrum

 • Binnenkort
  Degustatie & ontmoetingsavond met Annick De Splenter van bierbrouwerij Gruut op 4 december 2014
  Op donderdag 4 december 2014 om 19u bent u van harte welkom op de degustatie & (...)
 • Voorstelling van het congrescentrum van Amazone
  FEL: Leesgroep over Marxisme en feminisme: Leesgroep over Marxisme en feminisme – Catharine MacKinnon by rebelsister Op voorhand (...)
 • Het congrescentrum van Amazone: Professionele congres- en vergaderinfrastructuur Ons professioneel congrescentrum is uitgerust (...)
 • Eco-Dynamische Onderneming
  Amazone is een ’Ecodynamische onderneming’: Sinds haar oprichting in 1995 legde Amazone al een lange weg af in de strijd voor (...)
 • Amazones ecodynamische acties : Op het vlak van infrastructuur installeerde Amazone een waterreservoir en –pomp om regenwater te (...)
  Hernieuwing label ** ’Ecodynamische Onderneming’ 2012-2014 : Met genoegen delen wij u mede dat de Jury van het label "Ecodynamische onderneming" van het (...)
 • Tentoonstellingen
  Tentoonstelling : De kracht van de Vrouwen: Amazone, Université des Femmes en La Voix des Femmes nodigen u uit een bezoek te brengen aan de (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :