Logo Printen Logo RSS logo facebook

Focus

Steun Amazone!

Door Amazone financieel te steunen maakt u het verschil! Uw gulle donatie versterkt de werking van Amazone, en stimuleert rechtstreeks de gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Lees meer

In de kijker

Verkiezingen 2014: het aantal vrouwelijke verkozenen 28.27% in het Europees Parlement; 39.33% in de Kamer van Volksvertegenwoordigers; 44.35% (...)

Nieuwsberichten

Jaarlijkse vakantie restaurant Amazone

Door: Céline | Date: 29-07-2014
Jaarlijkse vakantie restaurant Amazone

Het restaurant van Amazone zal gesloten zijn van 22 juli tot en met 22 augustus. We heten u opnieuw hartelijk welkom vanaf maandag 25 augustus. (...)


Gelijke kansen m/v in Vlaanderen na de verkiezingen

Door: Inge | Thema's: Politieke participatie, België | Date: 29-07-2014
1. Gelijke kansen m/v in Vlaanderen na de verkiezingen

Liesbeth Homans, Vlaams minister voor Gelijke Kansen Nieuwe Vlaamse minister voor Gelijke Kansen: Liesbeth Homans (N-VA). Naast Gelijke Kansen (...)


Gelijke kansen in Brussel na de verkiezingen

Door: Inge | Thema's: Politieke participatie, België | Date: 29-07-2014
2. Gelijke kansen in Brussel na de verkiezingen

Bianca Debaets, Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) wordt de nieuwe staatssecretaris voor Gelijke Kansen binnen de (...)


Kalender gelijke kansen v/m

Zondag 7 septemberscheidingsteken Think Pink: Race for The Cure
Think Pink: Race for The Cure Op zondag 7 september kleurt de Stad Brussel helemaal roos. Naast de eerste editie van de Race for The Cure Brussels in het Ter Kamerenbos (’s (...)
Ter Kamerenbos en Tour & Taxis : Kruispunt des Attelages 1000 Brussel

Tentoonstelling: <em>Getekend</em>, portretten van Nora Theys In samenwerking met de Vrouwenraad organiseert Amazone de tentoonstelling, Getekend, portretten van Nora Theys’. U bent van harte uitgenodigd op (...)
Amazone : Middaglijnstraat 10 - 1210 Brussel

Donderdag 11 september 17:00-20:00scheidingsteken Tentoonstelling: Getekend, portretten van Nora Theys
Tentoonstelling: <em>Getekend</em>, portretten van Nora Theys In samenwerking met de Vrouwenraad organiseert Amazone de tentoonstelling, Getekend, portretten van Nora Theys’. U bent van harte uitgenodigd op (...)
VERNISSAGE van de tentoonstelling bij Amazone : Middaglijnstraar 10 - 1210 Brussel

Van 16 tot 20 septemberscheidingsteken AWSA: taalcursus Arabisch
AWSA: taalcursus Arabisch Arab Women’s Solidarity Association-Belgium (AWSA-Be) stelt haar cursussen Arabisch voor : Gevorderden starten op 16 september, beginners: 17 (...)
Het Huis van de Mens : Sainctelettesquare 17 1000 Brussel

Young People and Sexual Health: Reducing Risky Behaviour through Education and Empowerment Event Details Website Register to Attend (...)
Thon Hotel Bristol Stephanie : Avenue Louise Brussels


Acties ▪ Projecten

Word mailbox-bewoner bij Amazone!

U heeft net een eigen vrouwenorganisatie opgericht, maar heeft nog geen vaste kantoorplek? Of u heeft als vrouwenvereniging geen nood aan een (...)

Amazone = gendergelijkheid én duurzame ontwikkeling

Amazones project "Beste Groenten Madame" was de aanleiding voor TV Brussel om een korte reportage te maken over Amazone. U krijgt meer informatie (...)


Congrescentrum

  • Eco-Dynamische Onderneming
    Amazone is een ’Ecodynamische onderneming’: Sinds haar oprichting in 1995 legde Amazone al een lange weg af in de strijd voor (...)
  • Amazones ecodynamische acties : Op het vlak van infrastructuur installeerde Amazone een waterreservoir en –pomp om regenwater te (...)
    Hernieuwing label ** ’Ecodynamische Onderneming’ 2012-2014 : Met genoegen delen wij u mede dat de Jury van het label "Ecodynamische onderneming" van het (...)
  • Tentoonstellingen
    Getekend, portretten van Nora Theys : 11.9.2014 - 30.10.2014: In samenwerking met de Vrouwenraad organiseert Amazone de tentoonstelling, Getekend, portretten (...)
  • TENTOONSTELLING ’Correspondenties’ van Annemie Diegenant Schets: U bent van harte uitgenodigd op de vernissage van deze tentoonstelling op zondag 8 juni 2014 (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :