Logo Printen Logo RSS logo facebook

Focus

Steun Amazone!

Door Amazone te steunen maakt u het verschil! Uw gulle donatie versterkt de werking van Amazone, en stimuleert rechtstreeks de gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Lees meer

In de kijker

Op donderdag 26 februari hield Amazone, het kruispunt gendergelijkheid , vanaf 17 uur, de vernissage "Amazones stellen tentoon". Kunstenaressen (...)

Nieuwsberichten

Voorstelling van het boek Marguerite De Riemaecker-Legot - Onze eerste vrouwelijke minister

Door: Nora | Date: 31-03-2015
Voorstelling van het boek Marguerite De Riemaecker-Legot - Onze eerste vrouwelijke minister

De Vrouwenraad en de Conseil des Femmes Francophones de Belgique nodigen u hartelijk uit op de voorstelling van het boek: Marguerite De (...)


Wij overdrijven niet!

Door: Eline | Date: 20-03-2015
Wij overdrijven niet!

Het begon met een opiniestuk van Yasmine Schillebeeckx. Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag van 8 maart beschrijft ze hoe vrouwen (...)


Dossier: CSW59/Peking +20 (2015)

Dossier: CSW59/Peking +20 (2015)

Van 9 tot 20 maart gaat de 59ste zitting van de Commissie voor de Status van Vrouwen (CSW) door in New York. Afgevaardigden van lidstaten, (...)


Kalender gelijke kansen v/m

Rhea - launch: Voorbij de tolerantie: naar een radicale herziening van diversiteit. RHEA, Expertisecentrum Gender, Diversiteit & Intersectionaliteit Rhea-launch op 1 April 2015, aanvang 18u ■ 18u00 Ontvangst ■ 18u15 (...)
Vrije Universiteit Brussel - Promotiezaal (D 2.01) : Pleinlaan 2 Brussel

Voorstelling van het boek Marguerite De Riemaecker-Legot - Onze eerste vrouwelijke minister De Vrouwenraad en de Conseil des Femmes Francophones de Belgique nodigen u hartelijk uit op de voorstelling van het boek: Marguerite De (...)
Amazone - Zaal A017 : Middaglijnstraat 10 1210 Brussel

Dames draaien : film : Réalisatrices, mots d'elles Dames draaien/Elles tournent : film REALISATRICES, MOTS D’ELLES de Eva Craye, Clelia Debroux, Margaux Massin Ce court-métrage pose la bonne (...)
Amazone : Middaglijnstraat 10 1210 Brussel

Conference: "Abortion Stigma" in relation to the 25th anniversary of the Belgian Abortion Law Conference ’Abortion Stigma’ In Relation to the 25th Anniversary of the Belgian Abortion Law Program Session 1 Moderated by Sara Van Boxstael (...)
Crowne Plaza Hotel : Ginestestraat, 3 1210 Brussels

FEL feminisme: stand op Zine happening van Les VoiZines FEL feminisme Stand op de Zine Happening van Les VoiZines in het Lousbergpark in Gent. Daar zullen de zines en brochures (incl. (...)
Lousbergpark : Gent


Acties ▪ Projecten

EIGE’s virtuele gendercatalogus: mis deze rijke informatiebron niet!

Op 24 en 25 februari 2015 bespraken de partners van de Europese gendercatalogus de voortgang van deze rijke virtuele informatiebron. Dit (...)

Amazone wordt "National Focal Point"

Amazone antwoordde met succes op de Europese tender EIGE/2013/OPER/24, v.w.b. lot 2 (Belgium). Hierdoor erkent het Europees Instituut voor (...)


Congrescentrum

 • Voorstelling van het congrescentrum van Amazone
  Het congrescentrum van Amazone: Professionele congres- en vergaderinfrastructuur Ons professioneel congrescentrum is uitgerust (...)
 • Eco-Dynamische Onderneming
  Amazone is een ’Ecodynamische onderneming’: Sinds haar oprichting in 1995 legde Amazone al een lange weg af in de strijd voor (...)
 • Amazones ecodynamische acties : Op het vlak van infrastructuur installeerde Amazone een waterreservoir en –pomp om regenwater te (...)
  Hernieuwing label ** ’Ecodynamische Onderneming’ 2012-2014 : Met genoegen delen wij u mede dat de Jury van het label "Ecodynamische onderneming" van het (...)
 • Tentoonstellingen
  "Amazones stellen tentoon" haalt TV Brussel: Op donderdag 26 februari opende de tentoonstelling "Amazones stellen tentoon..." voor het grote (...)
 • Tentoonstelling: "Amazones stellen tentoon...": Op donderdag 26 februari hield Amazone, het kruispunt gendergelijkheid , vanaf 17 uur, de (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :