Logo Printen Logo RSS logo facebook

Steun Amazone via een gift of duolegaat

Door Amazone te steunen maakt u het verschil!

Uw donatie ondersteunt het sociaal project van Amazone, en draagt bij tot de gelijkheid van vrouwen en mannen. Lees meer

#KinderenToegelaten

#KinderenToegelaten logo
HAPPY PARENTS = HAPPY EMPLOYEES = HAPPY EMPLOYERS

In de kijker - Amazone Emancipatiebarometer 2015

Emancipatiebarometer#1
In december 2015 lanceerde Amazone, het kruispunt gendergelijkheid een emancipatiebarometer in samenwerking met het studiebureau GfK. (...)

Nieuwsberichten

20/10: Lunchontmoeting “Vrouwen zonder papieren” in samenwerking met Vie Féminine

Door: Constance Isaac | Date: 11-10-2016
22. 20/10: Lunchontmoeting “Vrouwen zonder papieren” in samenwerking met Vie Féminine

“Vrouw zijn én geen papieren hebben, dat is een dubbele straf”. De dagdagelijkse realiteit voor vrouwen zonder papieren is bijzonder hard. Veel (...)


EIGE lanceert een "Gender mainstreaming platform"

Door: Inge | Thema's: Gelijke kansenbeleid | Date: 29-09-2016
EIGE lanceert een "Gender mainstreaming platform"

Het gender mainstreaming platform "Gender mainstreaming" of het integreren van een genderperspectief in beleidsmaatregelen is sinds meer dan 20 (...)


Genderperspectief siert Brusselse begroting

Door: Inge | Thema's: Gelijke kansenbeleid | Date: 29-09-2016
Genderperspectief siert Brusselse begroting

Op initiatief van Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets past het Brussels Gewest in de toekomst gender budgeting [4] [5] (...)


Kalender gelijke kansen v/m

Van 20 tot 29 oktoberscheidingsteken Festival van de Vrijheid 2016
Festival van de Vrijheid 2016 Thema 2016 : Noodsituaties? De actualiteit wordt beheerst door de huidige noodtoestand. Het Festival van de Vrijheid reageert met een kritische (...)
Théâtre National : Emile Jacqmainlaan 111-115 - 1000 Brussel

22. 20/10: Lunchontmoeting “Vrouwen zonder papieren” in samenwerking met Vie Féminine “Vrouw zijn én geen papieren hebben, dat is een dubbele straf”. De dagdagelijkse realiteit voor vrouwen zonder papieren is bijzonder hard. Veel (...)
Amazone

Gelijkekansenuurtje Provincie Vlaams-Brabant: film "De nieuwe start" Vlaams-Brabant: Gelijkekansenuurtje Film “De nieuwe start” Je leven over een andere boeg gooien. Omdat het moet. Ontmoet Raymond, Mina, Fatima, (...)
Provinciehuis Vlaams-Brabant : Provincieplein 1 3010 Leuven

Ja of neen-café. Onderneemster worden in Brussel? JA OF NEE-CAFÉ Onderneemster worden in Brussel? Droom je ervan, ben je al de eerste stappen aan het zetten of wil je inspiratie opdoen? Mis dan (...)
Amazone : Middaglijnstraat 10 1210 Brussel

Feministische klassieken: vrouwen over vrouwen (ook voor mannen!) Aan de hand van de theorieën van zes (politieke) filosofes brengen we een schets van het denken over de positie van vrouwen vanaf de Franse (...)
De Cirk : Zebrastraat 34 Gent


Acties ▪ Projecten

Amazone wordt "National Focal Point"

Amazone antwoordde met succes op de Europese tender EIGE/2013/OPER/24, v.w.b. lot 2 (Belgium). Hierdoor erkent het Europees Instituut voor (...)

Het project in een notendop: Wanneer Madou ‘Ma Douce’ wordt…

Amazone stelt samen met haar twee partners - de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest - (...)


Congrescentrum

  • Voorstelling van het congrescentrum van Amazone
    Het congrescentrum van Amazone: Professionele congres- en vergaderinfrastructuur Ons professioneel congrescentrum is uitgerust (...)
  • Le Centre de Congrès Amazone: Infrastructure professionnelle de congrès et de réunion Notre infrastructure de congrès (...)

Vzw Amazone

Middaglijnstraat 10
1210 Brussel
Tel: 02 229 38 00
Fax: 02 229 38 01
Het resource centrum Amazone biedt vrouwenverenigingen en alle actoren op het terrein van de gelijkheid v/m een brede waaier aan diensten en instrumenten. Amazone stimuleert eveneens de uitwisseling van ideeën tussen individuen en groepen die actief zijn op het gebied van de gelijkheid tussen vrouwen en mannen.
Met de steun van :